Lyhyesti: Bangkok on yksi maailman kiehtovimmista kaupungeista, samaan aikaan äärimmäisen futuristinen ja peräänantamattoman perinteinen.
Kenelle: Kulttuurinystävä, seikkailija, reppureissaaja, bilettäjä.
Jos etsit: Shoppailua, kulinaarisia elämyksiä.
Miksi matkustaa: Bangkokissa jokainen hetki on ladattu täyteen elämyksiä.
Miksi jättää väliin: Jos et pidä suurkaupungeista, Bangkok saattaa olla liian huumaava kokemus.

Bangkok on maailman kiehtovimpia kaupunkeja, täynnä tuoksuja, makuja ja ihmisvilinää. Bangkok on sataprosenttisen tuorepuristettua elämää. Bangkok on samaan aikaan äärimmäisen futuristinen ja peräänantamattoman perinteinen. Pilvenpiirtäjien juurella, korkealla katujen yläpuolella kiitävien ilmajunakiskojen katveessa näkee pyhättöjä, joiden luona käydään pyytämässä ikivanhoilta hengiltä yliluonnollista apua.

Bangkokista löytyvät Thaimaan säihkyvimmät temppelit, herkullisimmat ravintolat ja hulppeimmat ostoskeskukset. Ikimuistoiseksi Bangkokin tekee kuitenkin kaupungin sekopäisyys: Bangkok on täynnä outoja nähtävyyksiä, kuten kummitusten pyhättöjä ja amulettimarkkinoita. Nähtävyydeksi kelpaavat niin sarjamurhaajan säilötty ruumis kuin pingpong-esitys punaisten lyhtyjen alueella.

Jo liikkuminen Bangkokissa paikasta toiseen on seikkailu: huristele mopotaksin kyydissä vastaantulevien kaistalla, hyppää liikkeessä kanavabussin kyytiin ja väistä jalkakäytävällä vierestä löntystelevää norsua. Tuskin mikään muu kaupungin ansaitsee Bangkokia paremmin nimeä asfalttiviidakko.

Paina siis tämä mieleen: Thaimaan-matka ei ole täydellinen ilman vierailua Bangkokissa, valtakunnan sykkivässä sydämessä.


“Tuskin mikään muu kaupunki ansaitsee Bangkokia paremmin nimeä asfalttiviidakko”. Katso Anni Suikkasen ja Alma Hätösen huikea video Bangkokista.

Bangkok – kaupunginosat

Vaikka Bangkok on yli 10 miljoonan asukkaan suurkaupunki, sen keskusta on yllättävän kompakti. Bangkok on helppo jakaa kahtia: kaupungin vanha puoli on Chao Phraya -joen varrella ja Bangkokin uusi puoli on kasvanut ilmajunarata BTS-Skytrainin varteen. Jos aika on tiukalla, Bangkokista ehtii saada kohtuullisen hyvän kuvan kahdessakin päivässä.

Kaupungin vanhaa puolta kutsutaan nimellä Rattanakosin. Sieltä löytyvät Bangkokin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Grand Palace ja Wat Po -temppelin makaava Buddha.

suuri palatsi bangkok

Suuri palatsi ja siellä sijaitseva Smaragdi-Buddhan temppeli ovat Bangkokin tärkein nähtävyys.

Uuden puolen – ja koko kaupungin – kaupallinen keskus on ilmajunapysäkkien Siam ja Chit Lom -kohdalla. Täältä löytyvät Bangkokin tunnetuimmat ostoskeskukset ja värikkäin katuelämä, etenkin Siam Squaren alueelta.

Bangkok puisto

Bangkok on todellinen asfalttiviidakko. Tällaisen jättiliskon voi löytää kaupungin kekustasta.

Bangkokin bisneskeskusta on Silom Roadilla. Alueelle on keskittynyt paljon pankkeja, yritysten pääkonttoreita – ja hotelleja. Silom Roadin kulmalla on Bangkokin keskuspuisto Lumphini Park.

Bangkokin trendikkäintä seutua on Thong Lor, joka sijaitsee pääkatu Sukhumvit Roadin varrella. Thong Lorissa kannattaa käydä katsomassa, miten high-so eli paikallinen yläluokka elää ja juhlii.

Bangkokin eksoottisinta seutua on kapeiden kujien ja romahtamispisteessä olevien talovanhusten Chinatown, joka sijaitsee vanhankaupungin ja modernin puolen välissä.

Bangkok – Hotellit

Bangkokissa käy vuosittain miljoonia matkailijoita ja heitä varten kaupungissa on toista tuhatta hotellia ja lukematon määrä pieniä majataloja. Tärkein päätös hotellia valitessa on se, missä päin kaupunkia haluaa asua eli asuuko Bangkokin uudella vai vanhalla puolen. Molemmilla alueilla on omat etunsa ja ne sopivat parhaiten erilaisille matkailijoille; asuinpaikan valitsemisesta kerrotaan tarkemmin sivullamme Bangkokin hotelleista. Samalla sivulla kerrotaan myös hotellisuosituksiamme erilaisille matkailijoille.

Hotellitarjouksia kannattaa katsastaa netin hotellinvarauspalveluista, mieluiten toki yhteistyökumppanimme Agodan Bangkokin hotellitarjonnasta (samalla tuet ilmaisen oppaamme toimintaa maksamatta hotellien huoneista yhtään ylimääräistä).

Voit myös etsiä hotellitarjouksia kätevästi suoraan kaupunginosittain:

Khao San Roadin hotellit (lähellä vanhaakaupunkia)

Ostosalue Siam Squaren hotellit

Silomin ja Sathornin bisnesalueen hotellit

Pääkatu Sukhumvit Roadin varrella olevat hotellit

Trendialue Thong Lorin hotellit

Seikkailullisen Chinatownin hotellit

Bangkok – nähtävyydet ja retket

Bangkokin suurin nähtävyys on Bangkok itse: matka ilmajunalla pilvenpiirtäjien välistä, venematka jokea pitkin vanhankaupungin kultaa kimalteleville temppeleille, ostoskeskusten vilinä ja katukeittiössä nautittu nuudeliannos (jos Bangkokin fiilistely kiinnostaa, lue myös tunnelmallinen artikkeli Bangkok – Aistien kaupunki).

Bangkokista voi nauttia vallan hyvin käymättä sisällä ainoassakaan virallisessa nähtävyydessä – Bangkokin kaupunkinäkymät ovat jo itsessään ikimuistoiset. Mutta mutta. Kyllä niillä nähtävyyksilläkin kannattaa käydä. Lue lisää sivultamme Bangkokin nähtävyydet, mitkä nähtävyydet kiinnostaisivat juuri sinua eniten.

Bangkokista on myös helppo tehdä päiväretkiä. Upea kohde on Ayutthayan tunnelmallinen rauniokaupunki. Suosittu retkikohde ovat myös kelluvat markkinat, jotka tosin lankeavat vahvasti kategoriaan turistirysä.

Bangkok – Matka

Bangkokissa on kaksi lentokenttää: pääkenttä Suvarnabhumi ja vanha lentokenttä Don Mueang. Suurin osa lentoyhtiöistä käyttää Suvarnabhumia (lyhenne BKK). Don Muangilta (DMK) lentävät vain Air Asia, Nok Air ja Orient Thai.

Mondo matkaopas Thaimaa

MinneThaimaassa suosittelee: matkalle mukaan Thaimaa-opas.

Lentokentät sijaitsevat eri puolilla Bangkokia, ja niiden välille pitää varata ainakin tunti matka-aikaa. Taksi maksaa noin 350 bahtia, mutta lentokenttien välillä kulkee myös ilmainen shuttle bus, jota saa käyttää, jos on esittää toiselta kentältä lähtevän lennon matkalippu.

Bangkokissa on kolme pitkän matkan bussiasemaa: Pohjoinen, Itäinen ja Eteläinen linja-autoasema. Lue lisää asemista, busseista ja bussimatkustamisesta artikkeleista Bangkokin bussiasemat ja Thaimaa bussilla.

Päärautatieasema on Hua Lamphong, joka sijaitsee Chinatownin kupeessa. Keskustasta pääsee asemalle nopeasti metrolla.

Kaupungin sisäisestä liikenteestä kerrotaan artikkelissa Kuinka liikun Bangkokissa.

Jatka matkaa

Bangkokista pääsee kaikkialle Thaimaassa. Lähimmät rantakohteet ovat vauhdikas Pattaya, rauhallinen Cha-Am, tyylikäs Hua Hin ja paratiisimainen Koh Samet, joihin kaikkiin pääsee bussilla parissa kolmessa tunnissa. Muutaman tunnin matkan päässä sijaitsevat myös historiallinen rauniokaupunki Ayutthaya ja hieno viidakkoalue Khao Yai.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

19 Responses to Bangkok

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...