Thaimaan pääkaupungista Bangkokista löytyy helposti majoitusta jokaisen matkailijan toiveille ja kukkarolle. Alle on poimittuna muutama Kapteenin oma suosikki helpottamaan valintaa kaupungin valtavasta hotellitarjonnasta. Jos niistä ei löydy sopivaa, tämän linkin kautta pääset käsiksi koko Bangkokin tarjontaan.

Bangkokissa hotellien taso on yleensä erinomainen – pahasti vikaan ei voi mennä. Tärkeintä on huomioida hotellin sijainti; se vaikuttaa paljon Bangkokin-lomaan. Haluaako asua kaupungin vanhalla puolella historiallisten nähtävyyksien äärellä vai modernin Bangkokin sykkeessä? Matkailijan kannalta Bangkokissa on neljä erilaista hotellialuetta, vaikka hotelleja löytyy toki muualtakin.

Millä alueella asua Bangkokissa?

The Siam -hotellin kylpyhuoneita tyylikkäämpiä voi tuskin löytää.

1. Kuuluisin ja halvin on reppureissaajien suosima Khaosan Road. Alueelta löytyy vieri vierestä muutaman euron majataloja, mutta nykyisin myös keskitasoisia ja kalliitakin hotelleja. Khaosan Road sijaitsee lähellä Bangkokin historiallisia nähtävyyksiä, mutta syrjässä modernista liikekeskustasta. Khao San Roadilta on helppo jatkaa matkaa, sillä kadulta lähtee edullisia bussikyytejä ympäri Thaimaata. Miinuspuolia on se, ettei alue sijaitse ilmajunan tai metron varrella, joten siirtyminen muihin kaupunginosiin on hidasta. Katso täältä Khaosan Roadin hotellitarjonta.

2. Monet Bangkokin ylellisimmistä hotelleista kuten Oriental, Shangri-La ja Peninsula sijaitsevat tunnelmallisesti Chao Phraya -joen varrella. Hotellin uima-altaalta on mukava katsella elämää joella, ja hotellien vieressä sijaitsee lähes sadan vuoden takaa eurooppalaisten vanha asuinalue, jonka vanhoja taloja voi käydä ihailemassa. Sijainti on kätevä liikkumisenkin kannalta: Bangkokin historiallisille nähtävyyksille pääsee jokea pitkin veneellä ja moderniin liikekeskustaan ilmajunalla.

3. Silomin ja Sathornin alueelta on hyvät liikenneyhteydet ilmarataa pitkin Siam Squaren shoppailualueelle sekä Chao Phraya -jokea pitkin historiallisille nähtävyyksille. Myös metrorata kulkee vierestä. Kiehtova keskuspuisto Lumphini Park on aivan vieressä. Lähikulmilla on myös moni Bangkokin kuuluisimmista ravintoloista ja pilvenpiirtäjien kattobaareista. Miinusta siitä, että alue on läpikotaisin turistoitunut ja osin punaisten lyhtyjen aluetta. Katso täältä Silomin alueen hotellitarjonta.

4. Sukhumvit Road on kaupungin pääkatu, jonka varrelta löytyy paljon hotelleja ja monet kaupungin suosituimmista ravintoloista. Alueen jakavat keskenään sekä turistit että Bangkokissa asuvat länsimaalaiset. Täällä on kaupungin ravintola- ja yöelämän keskus. Ilmajunalla ja metrolla pääsee ympäri keskustaa, mutta historiallisille nähtävyyksille kertyy pitempi matka kuin Silomilta. Hotellit ovat keskittyneet etenkin Nana- ja Asok-ilmajuna-asemien ympärille. Sukhumvit Roadin alkupää, etenkin Soi 4:n ympäristö on punaisten lyhtyjen aluetta. Jos ei halua asua turistialueiden hälinässä, hotellin voi valita ilmajunaradan varrelta muutaman pysäkin kauempana keskustasta, vaikkapa Phrom Phongin ja Thong Lorin trendikkäiltä kulmilta (kyseisten ilmajuna-asemien läheltä). Katso täältä Sukhumvit Roadin hotellitarjonta.

Varaamalla hotellit sivuillamme olevien linkkien kautta ja teet samalla päivän hyvän työn tukemalla ilmaisen opassivustomme toimintaa. Saat hotellit vaivattomasti ja yhtä edullisesti kuin suoraan hotellinvarauspalveluiden kautta varaamalla, ja yleensä edullisemmin kuin hotellin tiskiltä kysymällä. Lue lisää hotellinvarauspalveluista ja miksi hotellit kannattaa varata netistä.

Luksusta

The Siam €€€€€

The Siam

Miksi: Yksi on Bangkokissa ylitse muiden – jopa yli legendaarisen Orientalin. The Siamia on mahdoton edes kunnolla selittää tai näyttää valokuvin, se on koettava. Hotellin sielu ovat valtavat antiikkikokoelmat hotellinomistajien omista kokoelmista. Minne tahansa katsookin, siellä on jotain kaunista ja ikiaikaista, tyylikkäästi aseteltuna. Ravintolat ovat huippulaatua, samoin kuntosali, jossa voi treenata thainyrkkeilyä. Ja huoneet – ne ovat valtavat. Ja jos tykkää pool-villoista, The Siamista löytyvät Bangkokin ainoat aidot poolvillat.

Missä: Chao Pharay -joen rannassa Dusitin alueella Bangkokin vanhankaupungin pohjoispuolella. Täällä ei juurikaan ole muita hotelleja, vaan alue on hyvin paikallinen, mutta lyhyen matkan päässä vanhankaupungin nähtävyyksistä. Ja ilmajunan varteen Saphan Thaksin asemalle pääsee The Siamin supertyyliikkäällä yksityisveneellä.


——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Mandarin Oriental €€€€€

Mandarin Oriental Bangkok

Mandarin Oriental Bangkok

Miksi: Liity osaksi legendaa. Vuonna 1887 avatussa Bangkokin ensimmäisessä ja rakastetuimmassa hotellissa, Orientalissa, ovat asuneet kuuluisuudet kirjailija Joseph Conradista alkaen. Palvelu ja tunnelma ovat huippuluokkaa ja Bangkokin Orientalia pidetään yleisestä yhtenä koko maailman parhaista ja legendaarisimmista hotelleista.

Missä: Chao Phraya -joen rannassa. Hotellille on oma venekuljetus ilmajunapysäkki BTS Saphan Taksinin rannasta. P. 02 659 9000.


——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Millennium Hilton €€€€

Millennium Hilton Bangkok

Millennium Hilton Bangkok

Miksi:Jo hulppeassa aulassa iskee wow-efekti. Tunnelma jatkuu huoneissa, joista avautuvat upeat näkymät Chao Phraya -joelle.

Missä:Chao Phraya -joen rannassa, Thonburin puolella. Hotellille on oma venekuljetus ilmajunapysäkki BTS Saphan Taksinin rannasta.


——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Kulttuurinystäville

The Eugenia €€€€

The Eugenie Bangkok

The Eugenie Hotel Bangkok

Miksi: Hurmaava 12 huoneen pikkuhotelli sijaitsee vanhassa 1800-luvun aatelishuvilassa. Huoneet on sisustettu antiikilla ja uima-allaskin löytyy. Kuljetukset kaupungille voi järjestää limusiinilla. Hotelliin sopiviin tunnelmiin pääsee lukemalla S. P. Somtow’n mainion romaanin Jasmine Nights, joka kertoo bangkokilaisen yläluokan elämästä 1960-luvulla.

Missä:Sukhumvit Soi 31, kävelymatkan päässä ilmajunapysäkistä BTS Phrom Phong ja Emporium ostoskeskuksesta. Mukavaa bangkokilaisen yläluokan asuinaluetta aivan keskustan vieressä.


——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Rakastavaisille

Okura Prestige €€€€

Okura Prestige Bangkok

Okura Prestige Bangkok

Miksi:Näyttävän minimalismin ystäville. Japanilaisen luksusketjun hotelli häikäisee eleettömällä mutta samaan aikaan suureellisella tyylikkyydellä. Jopa rakennuksen alakerrassa oleva 7/11-kioski on designattu tyylikkääksi. Huoneiden lasiseinien takana avautuu Bangkokin suurkaupunkimaisema – seksikästä. Myös korkealla sijaitsevalta pieneltä maisemauima-altaalta voi ihailla kaupunkinäkymiä.

Missä: Loistava sijainti keskustassa BTS Ploenchit-aseman vieressä, lyhyen kävelyn päässä Chitlomin ostoskeskuksista.


—————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Siam@Siam Design Hotel €€€

Siam at Siam Design Hotel Bangkok

Siam@Siam Design Hotel Bangkok

Miksi: Hauska, kohtuuhintainen designhotelli Bangkokin ostoskeskustassa. Mukava allasalue ja pitkät happy hour -ajat drinkeille. Iltaisin lähikulmat ovat yllättävänkin hiljaiset – onneksi taksilla pääsee helposti ympäriinsä.

Missä: Rama 1 Road, vastapäätä National Stadiumia. Vieressä ilmajunapysäkki BTS Stadium. Lyhyt kävely MBK- ja Siam Paragon -ostoskeskuksille.


——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Bilettäjille

Marriott Hotel Sukhumvit €€€€

Marriott Sukhumvit

Miksi: Marriottin uusi hotelli on ensimmäinen merkittävä hotelli, joka on avattu Bangkokin keskustan trendikkäimmälle alueelle, Thong Loriin. Kaupungin kiinnostavimmat ravintolat ja baarit löytyvät juuri Thong Lorista – eikä täällä tarvitse kadulla väistellä vaattureita ja muita kaupustelijoita. Hotellin kolmekerroksinen kattobaari Octave on yksi Bangkokin makeimmista, ja loistava paikka illan aloitteluun. Uima-altaalta avautuvat hienot kaupunkinäkymät ja huoneet ovat takuuvarmaa Marriott-laatua.

Missä: Loistava sijainti BTS Thong Lor -ilmajunapysäkin vieressä.


——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Dream Hotel €€€€

Dream Hotel Bangkok

Dream Hotel Bangkok

Miksi:Trendikäs, tyylikäs ja nuorekas hotelli sijaitsee kaupungin parhaiden dj-klubien vieressä.
Missä: Sukhumvit Soi 15, ilmajunapysäkit Nana ja Asoke.


——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Le Fenix €€€

Le Fenix Hotel Bangkok

Le Fenix Hotel Bangkok

Miksi: Groovy mutta kohtuuhintainen designhotelli sijaitsee Bangkokin yöelämän keskuksessa Sukhumvit soi 11:sta. Ilta kannattaa aloittaa hotellin omalta kattobaarilta, rantatunnelmia mukailevalta The Nestiltä.
Missä: Sukhumvit Soi 11, BTS Nana. P.  02 305 4000.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Siamese Studio €€

Siamese Studio

Miksi:Turistikeskustan ulkopuolella, mutta lähellä menopaikkoja sijaitseva Siamese Twins tarjoaa tyylikkyyttä edulliseen hintaan. Etenkin kulmahuoneet ovat erittäin mainiot, mutta kannattaa välttää pienimpiä huoneita, jotka ovat ikkunattomia. Hyvä majapaikka niille, jotka jo tuntevat Bangkokia eivätkä halua asua keskellä vilkkaimpia turistiseutuja. Hotellin omistajat ovat mukavia juttukumppaneita, kun sattuvat olemaan paikalla. Lyhyen taksipyrähdyksen päässä on muun muassa RCA:n biletyskatu eikä Thong Lorillekaan ole pitkä öinen matka.

Missä: Phra Ram 9 Road soi 7. Sijainti on itse asiassa varsin hyvä: täältä pääsee Rama IX -katua pitkin nopeasti Suvarnabhumin lentokentälle. MRT- eli metroasema Phra Ram 9 on mopotaksihurahduksen tai 10 minuutin kävelyn päässä ja Asokelle on vain kaksi pysäkinväliä. Huom! Hotellin tunnistaa modernista, harmaasta betonijulkisivusta – hotellin nimikyltti on sangen piilossa.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Perheille

Anantara Riverside €€€€

Anantara Riverside Bangkok

Anantara Riverside Bangkok

Miksi:Hotellin iso uima-allasalue on rauhan keidas kaoottisessa suurkaupungissa. Täällä lapset viihtyvät. Kulttuuriesitykset johdattavat thaimaalaisiin perinteisiin kuten khon-naamiotanssiin.
Missä: Chao Phraya -joella Thonburin puolella omassa rauhassaan. Jokea pitkin pääsee veneillä historiallisille nähtävyyksille tai BTS-ilmajunapysäkille.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Pantip Suites €€€

Pantip Court Sathorn Bangkok

Pantip Court Sathorn Bangkok

Miksi: Elegantin hotellin pienimmätkin huoneet ovat valtavat – huoneeseen mahtuu vaivatta koko suku. Pienimmissäkin huoneissa on 89 neliötä ja erillinen makuu- sekä olohuone. Suuremmissa huoneissa on kaksi makuuhuonetta. Rauhallinen uima-allasalue ja poikkeuksellisen ystävällinen palvelu. Huoneita voi saada tarjouksella todella edullisesti (n. 50 eurolla) – siitäkin huolimatta, että Ruotsin kuningas Kalle Kustaa nukkui täällä 1990-luvulla pikkuprinsessoidensa kanssa.

Missä: Keskustassa rauhallisella Sathorn soi 1:llä, lähellä Lumphini-puistoa, jossa voi käydä vaikka aamulenkillä. Sijainti on hyvin rauhallinen, silti lähellä kaikkea.


——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Shoppailuun ja kuntoiluun

Pathumwan Princess €€€

Pathumwan Princess

Miksi: Shoppaajille ja kuntoilijoille. Tämä hotelli sijaitsee MBK-ostarissa, yhdessä Bangkokin suosituimmista kauppakeskuksista. Pathumwan Pricessissä on loistavat urheilutilat MBK-ostarin katolla; yksi Bangkokin suurimmista punttiksista sekä tennis-, sulkis- ja kössikentät. Koripalloakin pääsee heittelemään. Hotellivieraat saavat osallistua ilmaiseksi ohjatuille aerobic- ja joogatunneille. Iso uima-allas ja viihtyisät huoneet.

Missä: MBK-ostoskeskus, jonka läpi kävelemällä pääsee National Stadium -ilmajunapysäkille. Kävelymatkan päässä ovat myös ostoskeskukset Siam Discovery, Siam Center ja Siam Paragon.


——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Seikkailijoille

Shanghai Mansion €€€

Shanghai Mansion Bangkok

Shanghai Mansion Bangkok

Miksi: Tintti-sarjakuvien ja vanhojen seikkailuelokuvien tunnelmia henkivä tyylikäs hotelli Bangkokin kiehtovassa Chinatownissa. Alakerrassa jazzklubi.
Missä: Chinatownin pääkadulla Yaowaraj Roadilla. Lähimmälle metropysäkille on lyhyt taksimatka tai pitkähkö kävely, samoin joelle, jota pitkin pääsee tunnelmallisesti vanhaankaupunkiin.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Reppureissaajille

Khao San Palace €€

Khao San Palace Bangkok

Khao San Palace Bangkok

Miksi:Tyylikkäistä huoneita ja kattouima-allas.
Missä: Keskellä Khao San Roadilla. P. 02 282 0578.


——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Rambuttri Village

Rambuttri Village Bangkok

Rambuttri Village Bangkok

Miksi:Suuri ja siisti budjettihotelli on tasoonsa nähden edullinen. Uima-allas.
Missä:Khao San Roadin viereisellä Soi Rambuttrilla. P. 02 282 9162–3.


——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

New Siam Palace Ville

Miksi: Khao San Roadin alueen perheystävällinen vaihtoehto. Uima-allas.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

The Atlanta €

Miksi: Legendaarisen budjettihotellin perusti vuonna 1952 saksalainen seikkailija ja entinen intialaisen maharajan sihteeri Dr. Max Henn. Tunnelmallista, rähjääntynyttä art deco -tunnelmaa ja boheemeja asiakkaita. Uima-allas.
Missä: Sukhumvit Soi 2:n päässä, BTS Nana. P. 02 252 6069.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Kerro omat vinkkisi majoittumiseen Bangkokissa.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...