Viidakossa pääsee vain harvoin näkemään paljon eläimiä. Poikkeuksen tekee Khao Yain kansallispuisto, joka sijaitsee vain reilun sadan kilometrin päässä Bangkokista.

Kansallispuisto on niin valtava, että sen keskellä kulkee asvaltoituja teitä, joita pitkin ajellaan autolla safarityyliin. Auton kyydistä näkee iltapäivällä ja illalla helposti eläimiä, jotka pysyttelisivät piilossa jalkaisin liikkuvalta ihmiseltä: pythoneita ja muita käärmeitä, villisikoja ja piikkisikoja, kultasakaaleja, sivettikissoja, kauriita ja komeita gauripuhveleita ja villinorsuja.

Tiikereitäkin viidakossa elää, mutta niiden näkeminen on hyvin harvinaista.

Sarvinokkalintu Thaimaa Khao Yai

Khao Yaissa on hyvät mahdollisuudet nähdä sarvinokkalintuja…

Kansallispuiston kohokohtiin kuuluu luola, josta lentää ennen auringonlaskua ulos yli miljoona lepakkoa. Näky on ikimuistoinen: tunnin ajan luolan suulta virtaa taivaalle elävä musta joki, joka tekee ilmassa spiraaleja, kun lepakot väistelevät niiden kimppuun iskeviä haukkoja.

Vuonna 2005 Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu kansallispuisto koostuu ikivihreästä viidakosta, vuoristometsistä ja savannista. Autosafarien lisäksi voi tehdä viidakkokävelyitä vaelluspoluilla. Khao Yain alue sijaitsee 400–1000 metrin korkeudella merenpinnasta.

Ei pelkkää viidakkoa

Khao Yain alue on suosittua virkistymisseutua bangkokilaisten keskuudessa, kiitos tasankoa viileämmän ilmastonsa. Kansallispuiston ympärille on kasvanut monenlaista oheistoimintaa: on viinitila, karjatiloja joilla voi vierailla ja outlet-ostoskeskuksia.

Hyvä tietää

Kansallispuistoon on 400 bahtin sisäänpääsymaksu. Vierailu kannattaa ajoittaa arkipäiviin, sillä viikonloppuisin puistossa käy paljon thaimaalaisia ja luonnonrauha vaihtuu vilkkaaseen pikniktunnelmaan.

Thaimaa Khao Yai villinorsu

…ja villinorsuja.

Matka

Perille pääsee Bangkokista muutamassa tunnissa: ensin bussilla pohjoiselta linja-autoasemalta Pak Chongiin, josta matka jatkuu songthaew-kyydillä.

Nuku

Greenleaf Guesthouse
Miksi: Edullinen majatalo järjestää erinomaisia viidakkoretkiä. Yksi oppaista on erikoistunut bongaamaan gibboneita – joita näkeekin melkein takuuvarmasti Greenleafin retkillä.
Missä: 7,5 kilometripylvään kohdalla tiellä, joka vie Pak Chongista kansallispuiston portille. P. +66 44 365 073, www.greenleaftour.com

LUE LISÄÄ THAIMAAN LUONTOKOHTEISTA

Oletko seikkaillut Khao Yaissa? Kerro omat kokemuksesi ja auta muita matkailijoita vinkkaamalla hyvistä majapaikoista.

Tagged with →  

Äkkilähdöt!

One Response to Khao Yai – safarilla viidakossa ja savannilla

  1. […] noin kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Bangkokista on Khao Yain viidakkoalue, jossa sijaitsee monille tuntematon Panorama Golf & Country […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...