Näin juhli full moonia Koh Phanganilla

Näin juhlit oikeaoppisesti…

Koh Phanganin Full Moon Party eli täydenkuun juhlat ovat tehneet saaresta yhden maailman kuuluisimmista bilepaikoista. Had Rin Beachilla kerran kuussa 1980-luvun puolivälistä asti vietetyt juhlat eivät ole hiipuneet, vaan vain kasvaneet vuosi vuodelta. Nykyisin ne keräävät keskimäärin 30 000 juhlijaa. Juhli näin:

Full Moon Party Koh Phangan Thaimaa

Kokoonnu porukalla rannalle…

1. Tarkista Full Moon Partyn ajankohta etukäteen. Nimestään huolimatta juhlat eivät useinkaan ajoitu täsmälleen täydenkuun aikaan: juhlia on siirretty muutamalla päivällä, jos täydelle kuulle osuu jokin Thaimaan monista uskonnollisista pyhistä – ja perinteisesti buddhalaiset juhlapäivät osuvat juuri täydenkuun aikaan.

Full Moon Party Koh Phangan Thaimaa

…pukeudu tyylikkäästi.

2. Jos haluat asua bileiden keskiössä Had Rin Beachilla, varaa majapaikka etukäteen joko netin kautta tai saapumalla saarelle viikkoa ennen. Monet Had Rinin majapaikat muuten vaativat vähintään viiden yön pituista oleskelua Full Moon Partyn aikaan. Lue täältä Kapteenin suositukset Koh Phanganin majapaikkoihin.

Full Moon Party Koh Phangan Thaimaa

…juo sankokaupalla viinaa.

3. Täydenkuun juhliin pääsee helposti mukaan, vaikkei asuisikaan Had Rinilla. Lavataksit kuljettavat juhlijoita juhlapaikalle saaren muilta rannoilta. Muualla voi olla jopa parempi asua kuin Had Rinissa, joka on juhla-aikaan meluinen ja täyteen ahdettu. Juhliin pääsee helposti myös Samuilta: saarten välillä kulkee bilepäivinä lukuisia veneitä. Varo kuitenkin yöaikaan kulkevia ja liian täysiksi pakattuja pikaveneitä: veneille on sattunut kohtalokkaita onnettomuuksia.

Full Moon Party Koh Phangan Thaimaa

…tanssi hullun lailla.

4. Älä väsytä itseäsi heti alkuillasta; juhlat saavuttavat kliimaksinsa auringon noustessa, kun pahimmat örveltäjät ovat jo aikaa sitten sammuneet. Kellon lähetessä aamukuutta tanssi muuttuu yhä vimmaisemmaksi. Juhlijat siirtyvät aaltoihin tanssimaan ja suuntaavat kasvonsa kohti nousevaa aurinkoa. Kun aurinko on noussut puoleen väliin taivasta, juhlat ovat ratkenneet puhtaaksi riemuksi.

Full Moon Party Koh Phangan Thaimaa

…tutustu ruotsalaisiin.

5. Älä ole tyhmä. Pidä kengät jalassa, sillä rannalla on paljon lasinsiruja. Rannalla on myös paljon valepukuisia poliiseja käräyttämässä huumeiden käyttäjiä. Älä siis käytä mitään alkoholia vahvempaa.

Full Moon Party Koh Phangan Thaimaa

…rakastu.

6. Rentoudu, nauti ja vietä yhdet elämäsi ikimuistoisimmista juhlista.

Full Moon Party Koh Phangan Thaimaa

…ja sammu onnellisena rannalle.

Lue lisää aiheesta:
Kuka olet? Bilettäjä
Kuka olet? Reppureissaaja
Bangkokin yöelämä
Koh Phangan
Koh Phangan vs. Koh Phi Phi

MinneThaimaassa julkaisee viikoittain uusia Thaimaa- artikkeleita. Uusista artikkelista saat tiedon ”Tykkäämällä” meitä Facebook-sivuillamme tai kirjautumalla etusivumme Seuraa sivustoa -osioon. Facebook-sivuillamme voi myös kysyä meiltä suoraan neuvoa ja vinkkejä Thaimaan-matkalle.

Äkkilähdöt!

3 Responses to Koh Phanganin full moon partyt – kaikki irti juhlista

  1. […] vaellusreitillä Kaakkois-Aasiassa. Koh Phanganille on perinteisesti menty viettämään Täydenkuun juhlia ja Koh Taolla on suoritettu maailman kenties edullisimmat […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...