Thairuokaan liittyy pöytätapoja, jotka eroavat täysin eurooppalaisista. Alla kerrotaan, miten selviät thaimaalaisessa ruokapöydässä.

1 Jaettu ilo on paras ilo. Pöytään tilataan monta ruokalajia – mieluiten ainakin yksi enemmän kuin on ruokailijoita – ja annokset jaetaan koko pöytäseurueen kesken. Poikkeuksen tekevät katukeittiöiden nuudeliruuat, jotka nautitaan yleensä yksittäisinä annoksina.

2 Ruokalajeja valitessa pyritään monipuolisuuteen sekä mauissa että ruokien rakenteessa. Hyvä yhdistelmä on esimerkiksi curry, jotakin paistettua, jotakin höyrytettyä, kirpeä salaatti ja happamantulinen keitto. Keitetty riisi (khao suai) kuuluu aina ruokapöytään.

3 Ruokaa ei hamstrata kerralla lautaselle montaa lajia, vaan ruokia maistellaan yhtä kerrallaan, mutta useaan otteeseen.

4 Ruoka syödään lusikalla ja haarukalla. Lusikka viedään suuhun, haarukalla ohjataan ruoka lusikkaan. Poikkeuksen tekevät nuudelikeitot, jotka ryystetään suuhun syömäpuikoilla. Isaan-ruokaa, etenkin sticky ricea, sopii syödä myös käsin.

5 Tulisuuteen ei auta juominen, vaan riisin syöminen.

Thairuokaan liittyviä artikkeleita
Bangkokin herkulliset kadut
Thairuuan salaisuus

Tagged with →  

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

One Response to Näin syöt oikeaoppisesti thairuokaa

  1. […] – Thaimaan parhaat kokkikurssit – Thairuuan salaisuus – Miksi thairuoka on tulista? – Näin syöt oikeaoppisesti thairuokaa – Thaimaan herkullisimmat matkakohteet – Matkatarina Cooking with Poo -kokkikurssilta /* […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...