Mistä löytyvät Thaimaan parhaat snorklauspaikat? Hienoimmat koralliriutat ympäröivät pieniä paratiisisaaria kaukana avomerellä.

1. Ko Surin

Kahta kaukaista autiosaarta ympäröivät matalalla olevat koralliriutat. Ko Surin on Thaimaan paras kohde sekkailunhaluiselle snorklaajalle. Saarilla yövytään teltoissa. Koralliriuttojen lisäksi saarilla pääsee tutustumaan mokenien, eli merimustalaisten, elämään.

Snorklaaja Ko Similanilla

Ko Similanin kirkkaissa vesissä.

2. Ko Similan

Sukeltajille järjestetään liveaboard-safareita ympäri maailmaa, mutta Thaimaan Ko Similan on tiettävästi maailman ainoa kohde, johon pääsee varta vasten snorklaajille suunnatulle liveaboardille. Koh Similan koostuu yhdeksästä häikäisevän kauniista autiosaaresta. Saarille järjestetään päiväretkiä sekä Khao Lakista että Phuketista.

3. Ko Lipe

Kauniin pikkusaaren rannastakin pääsee snorklaamaan kauniille koralliriutoille, mutta todella hienot vedenalaiset maisemat odottavat viereisillä autiosaarilla kuten Ko Adangilla. Ko Lipe sijaitsee aivan eteläisimmässä Thaimaassa.

4. Koh Phi Phi

Thaimaan kauneimmat saaret eivät ole hienot vain pinnan päältä: myös vedenalaiset maisemat ovat upeat. Phi Phin vesissä on hyvät mahdollisuudet nähdä snorklaamalla merikilpikonnia ja haita. Ko Phi Phille järjestetään päiväretkiä niin Phuketista kuin Krabistakin, mutta parhaiten saarista nauttii, kun jää niille yöksi. Päiväretkillä Phi Phistä näkee vain tupaten täyden puolen – parhaimmat snorklausretket järjestetään suoraan Phi Philtä varhain aamuisin ja iltapäivän tunteina. Lue Kapteenin hotellisuositukset Phi Phille.

5. Koh Tao

Koh Tao tunnetaan parhaiten paikkana, jossa suoritetaan sukellusluparkirja. Mutta Koh Taolla voi opetella myös vapaasukeltamista, taitoa, jolla pääsee snorklaamallakin käymään kymmenien metrien syvyydessä.

Ko Similan snorklaus

Valmiina merenalaisiin seikkailuihin.

LUE LISÄÄ SUKELTAMISESTA JA SNORKLAAMISESTA →

Lue lisää aiheesta:
– Hui hai! Haijahdissa Koh Phi Phillä
Thaimaan parhaat sukelluskohteet
Opi sukeltamaan

Kerro alta löytyvässä kommenttiosuudessa omat valintasi Thaimaan parhaiksi snorklauspaikoiksi.

Blogikirjassa julkaistaan viikoittain uusia Thaimaa-artikkeleita. Saat niistä tiedon ”Tykkäämällä” meitä Facebook-sivuillamme tai kirjautumalla etusivumme Seuraa sivustoa -osioon. Facebook-sivuillamme voit myös kysyä meiltä suoraan neuvoa ja vinkkejä Thaimaan-matkalle.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

5 Responses to Snorklaajan saaret top 5

  1. Tero says:

    Koh Tao’n tiputtaisin listoilta pois. Tilalle laittaisin Koh Talu’n ja ehkä jopa TOP 3 joukkoon. Koh Talo olisi varma TOP1, jos vesi ei menisi niin helposti sameaksi. Sateet ja tuulet sekoittavat veden todella helposti ja veden selkeytymiseen menee yleensä jopa 2 päivää. Näkyvyys parhaimmiillaan on toki yli 40m.

  2. […] Vedenalaisista ihmeistä nauttiakseen ei tietenkään tarvitse sukelluslupaa. Ko Lipe -saaresta ja muista snorklaajan paratiiseista kerrotaan artikkelissa Snorklaajan saaret. […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...