Pattayalla pärjää, vaikkei englantia taitaisikaan. Rantakaupungissa toimii useita suomalaisten omistamia majataloja ja ravintoloita, joissa voi asioida omalla äidinkielellä. Suomalaisten majatalojen kautta voi järjestää kuljetuksetkin valmiiksi Bangkokin lentokentältä.

Suurin suomalaiskeskittymä on Jomtien Beachilla, jossa asuu runsaasti suomalaisia eläkeläisiä ja talvehtijoita. Mukaan mahtuu myös perheitä, joita palvelee Pattayan suomalainen koulu. Vuonna 2010 toimintansa aloittanut koulu on maksullinen. Koulun opettajat ovat suomalaisia opetusalan ammattilaisia.

Pattaya Suomi-Seuralla on noin 600 jäsentä. Seuran toimitalossa on avoimet ovet kolmesti viikossa: maanantaisin on tarjolla makkaraa, keskiviikkona lohikeittoa ja lauantaina lättyjä. Muihin palveluihin kuuluvat kirjasto ja monenlainen järjestötoiminta, kuten golfin ja petanquen peluu, vesijumppa, shakki ja keilailuillat. Pattaya Suomi-Seuran tilat löytyvät Jomtien Beach Roadin sivukadulta Soi Welcome.

Jontien Beachin rantakadulta lähtevää Soi 4:ä kutsutaan lempinimellä Soi Finlandia. Kujalla sijaitsevat rinnakkain viihtyisä suomalaismajatalo JP House, pesula ja kirjakauppa. Kirjakaupasta löytyvät englannista suomeen käännetyt teokset Rahasta lähimmäistäsi ja Pöljä paratiisissa, jotka kertovat Thaimaassa asuvien ulkomaalaisten omituisesta arjesta.

Pattaya Beachin puolella on kymmeniä suomalaisbaareja, joiden omistajat tosin vaihtuvat tiheään, kun rahat loppuvat ja baari myydään seuraavalle yrittäjälle.

Kapteeni on kerran jos toisenkin kääntynyt pulmatilanteissa Pattayalla suomea sujuvasti puhuvan, kohteliaan ja luotettavan monitoimimies Khun ”Boi” Chumphonin puoleen. Boi opettaa suomalaisille thaita ja thaille suomea ja voi toimia tulkkina sekä apuna vaativien asioiden hoidossa kuten lääkärissä ja virastovierailuilla. Talovahtinakin hän on kunnostautunut. Boin palveluihin kuuluvat myös kuljetukset tilavalla kaupunkimaasturilla. Boin tavoittaa numerosta 092 451 3486 ja sähköpostilla: c.maneeprot@gmail.com

Lue lisää Pattayasta:
Lasten unelmakohde: Pattaya?
– Pattaya – Tee ja näe
Sukeltaminen Pattayalla
Golf Pattayalla
Pattayan suomalainen koulu

Mitä suomalaisia palveluita suosittelisit Pattayalla? Kerro alta löytyvässä keskusteluosiossa omat vinkkisi.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...