Miten käy 50 raavaan miehen köydenvedossa norsua vastaan? Vastaus kysymykseen selviää Surinin norsufestivaaleilla, joilla kunnioitetaan Thaimaan lempeää mutta väkivahvaa kansalliseläintä.

Surin norsufestivaalit

Entisaikaan norsut olivat Aasian taisteluvaunuja.

Pikkukaupunki täyttyy 300 norsusta ohjastajineen, ja viikonlopun mittainen tapahtuma huipentuu sotanorsujen taistelunäytökseen.

Surin sijaitsee Isaanissa, Koillis-Thaimaassa, jossa turistit harvoin käyvät, joten samalla tulee tutuksi Thaimaa turistikohteiden ulkopuolella.

Kautta vuosisatojen paikallisen suay-heimon miehet on tunnettu alueen taitavimpina norsunkesyttäjinä – heidän norsujensa voimalla rakennettiin Angkorin mahtavat temppelitkin Kambodzhan puolella.

Norsufestivaaleja vietetään marraskuun lopulla. Juhlan päätapahtuma on Surinin stadionilla. Aamulla norsuihin pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä norsuille järjestetyllä aamiaisella.

Kannattaa osallistua myös iltaohjelmaan. Läheisillä Angkorin ajan raunioilla järjestetetään komeita perinteisen tanssin esityksiä.

Isaan norsut

300 norsua on mahtava näky.

Matka: Suriniin pääsee sekä junalla (8 tuntia) että bussilla (5 tuntia). Rautatieaseman ja bussiaseman lähistöllä on useita hotelleja.

Koska: Norsufestivaalit eli Elephant Round Up järjestetään yleensä marraskuun kolmantena viikonloppuna. Vuonna 2013 tapahtuma osuu päiville 16–18.11.

Isaan festivaalit

Norsujen lisäksi festivaaleilla pääsee seuraamaan perinteistä tanssia.

LUE LISÄÄ BLOGIKIRJAN ARTIKKELEITA →

MinneThaimaassa julkaisee viikoittain uusia Thaimaa- artikkeleita. Uusista artikkelista saat tiedon ”Tykkäämällä” meitä Facebook-sivuillamme tai kirjautumalla etusivumme Seuraa sivustoa -osioon. Facebook-sivuillamme voi myös kysyä meiltä suoraan neuvoa ja vinkkejä Thaimaan-matkalle.

Tagged with →  

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

One Response to 300 norsua täyttää kaupungin

  1. […] kokoontuvat joukolla Surin-kaupunkiin Isaaniin marraskuun kolmantena viikonloppuna – kaupungissa pöhisee viikonloppuna yli 300 kärsäkästä. Norsunkouluttajien kokoontumisajolla kunnioitetaan kaupungin vanhoja norsuperinteitä – alueella […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...