Thaimaa on homojen paratiisi. Turkoosi meri, tulinen ruoka ja kauniit thaipojat ovat vieneet monen turistin sydämen. Thaimaassa suhtaudutaan seksuaalivähemmistöihin hyvin suvaitsevasti – Thaimaan turistiviranomaisetkin ovat perustaneet matkailusivuston Go Thai Be Free gay-matkailijoita houkuttelemaan.

Itse asiassa seksuaalivähemmistöt ovat niin näkyvästi läsnä Bangkokin katukuvassa, ettei heitä oikein vähemmistöksi osaa enää ajatellakaan.

Thaimaa gay opas

Paratiisi odottaa Thaimaassa.

Homous on aina ollut suvaittua Thaimaassa

Homous ei ole koskaan ollut Thaimaassa lailla kiellettyä. Myöskään buddhalainen uskonto ei tuomitse homoutta. Suvaitsevuuden takana on osittain thaimaalainen kasvojensäilyttämisen periaate ja mai pen rai -mentaliteetti, mihin kuuluu se, ettei toisten tekemisiin puututa, vaan jokainen saa tallata tavallaan.

Buddhalaisuus on myös ikiajat tunnustanut ajatuksen neljästä sukupuolesta: miehistä, naisista, miehen ruumiissa olevista naisista ja naisen ruumiissa olevista miehistä.

Thaimaan ladyboyt ja tom-deet

Perinteisesti thaimaalaiset homot ovatkin ottaneet ladyboyn roolin eli pukeutuneet naisiksi ja lesbot puolestaan pukeutuneet mieheksi, mille thaimaalainen termi on tom-dee. Ladyboyt ajatellaan naisina ja tom-deet miehinä, jotka ovat syntyneet väärään ruumiiseen.

Thaimaa gay ladyboy

Gayt ovat perinteisesti ottaneet Thaimaassa naisen roolin.

Tom-dee kulttuuriin kuuluu, että pariskunnan toinen osapuoli, tom, on pukeutunut miesmäisesti ja dee (sanasta lady) puolestaan hyvin naismaisesti.

Vaikka lesboja on Thaimaassa paljon, ja heillä on oma kuukausittain ilmestyvä, satasivuinen Tom Act -lifestyle-lehtensäkin, on lesboille suunnattuja baareja ja klubeja koko maassa vain muutama.

Homoille baareja, klubeja ja hierontapaikkoja on satoja ellei tuhansia.

Thaimaan moderni homokulttuuri

Länsimaisten vaikutteiden mukana Thaimaassa on yleistynyt myös moderni gay-kulttuuri eli homojen ei tarvitse enää automaattisesti ottaa naisen roolia – tosin moni näin edelleen tekee, mikä selittää ladyboyden näkyvää määrää.

Suvaitsevaisuudesta huolimatta kovin intiimisti ei kannata rakkauttaan julkisesti osoittaa – yleinen lääppiminen ja pussailu ei ole Thaimaassa kulttuurisesti sopivaa heteroillekaan.

Thaimaa ei virallisesti tunnusta samaa sukupuolta olevien avioliittoja, mutta monet gay-parit saapuvat silti Thaimaahan solmimaan epävirallisen liiton – buddhalaismunkkien siunauksella.

Minne päin Thaimaata sitten kannattaa homojen ja lesbojen suunnata?

1. Bangkok – maailman homojen pääkaupunki

Thaimaan pääkaupunki Bangkok on maailman parhaita gay-kohteita, todellinen homojen pääkaupunki. Moni länsimaalainen homo on menettänyt sydämensä Bangkokin rentoon tunnelmaan ja hulvattomiin gay-klubeihin.

Homoalueita on Bangkokissa useita. Tunnetuin on Silomin alue. Ilta kannattaa aloittaa Silom Soi 4:n baareista kuten The Balcony Barista tai legendaarisesta Telephone Pubista. Edellisessä on edulliset happy hour -juomat ja jälkimmäisessä pöydissä puhelimet, joilla voi soittaa suoraan naapuripöytään, jos siinä sattuu istumaan kiinnostavan oloisia uusia tuttavuuksia.

Iltaa voi jatkaa tyylikkäällä ja tiivistunnelmaisella Tapas-klubilla, jossa käy homojen lisäksi paljon myös heteroita. Tapas on vanha klassikkoklubi ja kerää paljon muotialan ihmisiä. Kadun uudempia tulokkaita on One Night Only, mukava yhdistelmä baaria ja klubia.

Mies- ja naispariskuntia houkuttelevia baareja löytää myös Sarasin Roadilta Lumphini-puiston kupeesta.

Gay Thaimaa Bangkok

Songkran-juhlien aikaan meno klubeilla on tavallistakin villimpää.

Bangkokin kaikista legendaarisin homoklubi on DJ Station (Silom Soi 2:n päässä), joka on tupaten täynnä illasta ja vuodesta toiseen. Ilta alkaa kello 23 pienimuotoisella ladyboy show’lla. Yön edetessä tunnelma tiivistyy ja moni juhlija heittää paidan päältään. Paljon bangkokilaisia homoja, lentostuertteja ja hongkongilaisia sekä singaporelaisia viikonlopunviettäjiä. Älä jätä väliin.

DJ Station sulkee jo kello kahdelta kuten lähes kaikki Bangkokin klubit. Yö jatkuu klubissa nimeltä G.O.D (Guys on Display). Menoa vauhdittavat lihaksikkaat esitanssijat, joihin klubin nimi viittaa. Aamukuuteen asti auki oleva klubi löytyy DJ Stationin läheltä kujalta Silom Soi 2/1.

Toinen suosittu, mutta ulkomaalaisten vähemmän tunnettu homoklubialue on Kamphaen Pet Roadilla sijaitseva Or Tor Kor, jolla sijaitsee Fake Club (auki kello 2 asti). Tunnelma on tiivis ja hyvin paikallinen – harva turisti eksyy tänne asti.

Kolmas klubi joka kannattaa tsekata on heterovoittoisella RCA-klubialueella sijaitseva täysgay Castro. Bändi soittaa listahittejä ja komeat esitanssijat vauhdittavat menoa. Myös karaokepuoli löytyy – ja kuherteluun tarkoitettu lounge-alue. RCA:sta löytyvät myös Bangkokin ainoat lesboklubit Zeta ja E-Fun.

Bangkokin yön tarjontaan kuuluvat myös seksishow’t, joita on Silomin alueella Soi Pratuchailla (toiselta nimeltään Soi Twilight). Varaudu show’ssa kaikkeen mahdolliseen, kuten siihen, että tanssija saattaa tarrata kiinni toisen tanssijan vehkeestä ja laulaa siihen kuin mikrofoniin Westlifen kappaletta My Love. Ohjelmaan kuuluvat myös liveaktit.

Bangkok Babylon Gay

Mitäs siellä saunassa tapahtuukaan?

Gay-saunoista kuuluisimpia ovat Babylon (34 Soi Nandha, South Sathon Road Soi 1, MRT Lumpini) ja Chakran sauna (32 Chakran Building, Soi Ari 4, BTS Ari). Kun Babylonin asiakaskunta on vahvasti kallellaan vanhempiin länsimaalaisiin, käyvät Chakranissa monenikäiset paikalliset. Molemmissa paikoissa toiminta on hyvin suorasukaista.

Bangkokin homoystävälliset hotellit: Hotelleja on Bangkokissa vaikka kuinka. Lue täältä Kapteenin suositukset ja etsi hyviä tarjouksia sivun oikean ylälaidan hakuboksista.

Bangkokin gay-hotelleista legendaarisin on edullinen Malaysia Hotel, joka sijaitsee lähellä Silomin baarikatuja ja saunoja.

Muuta tekemistä:: Bangkokissa on toki paljon muutakin tekemistä kuin juhliminen. Bangkokista löytyvät Thaimaan hienoimmat temppelit, parhaat museot, maukkaimmat ravintolat ja parhaat ostospaikat. Lue lisää Bangkokin kohdeoppaasta.

2. Phuket, homojen rantaparatiisi

Jos haluaa nauttia sekä vilkkaasta yöelämästä että upeista hiekkarannoista, on paras kohde homolomalle Phuket. Gay-skene on keskittynyt baareineen, klubeineen, hierontapaikkoineen ja majataloineen Patong Beachille Paradise Complexiin (Soi Paradise).

Baareista tyylikkäimpiä on Chic Bar (bonusta komeista tarjoilijoista) ja klubeista suosituimpia Tangmo Club ja Kiss Club, joissa on gogo-tanssijoita ja ladyboy-show’t. Rennon välitöntä menoa löytää klassikkobaarista Boat Bar, joka on toiminut jo kohta 20 vuotta.

Homosaunoista suosituin on Aquarius, josta löytää saunan, höyrysaunan, porealtaan, privaatteja hierontahuoneita ja dark roomin.

Laadukas hierontapaikka on Blue Dolphin, jonka hierojat ovat kaikki käyneet kunnon thaihierontakoulun. Tarjolla myös nelikätistä hierontaa (ja toki myös happy ending, mitä on gay-paikoissa vaikea välttää).

Phuketin homoranta sijaitsee Patong Beachilla tyylikkään La Flora -hotellin edustalla.

Huhtikuisin Phuketissa vietetään viikon ajan Phuket Pride -tapahtumaa. Festivaali tapahtuu Patong Beachillä.

Phuketin homoystävälliset hotellit: Ylellinen La Flora sijaitsee aivan homojen suosimalla kohdalla Patong Beachia. 10–15 minuutin kävelymatkan päässä biitsiltä sijaitsevat mukavat gay-majatalot Tropical Inn Phuket ja Club One Seven Phuket, jotka molemmat keräävät kehuja viihtyisyydestään ja ystävällisistä ja avuliaista omistajistaan.

Muuta tekemistä: Phuket on täynnä erinomaisia ravintoloita ja monipuolista tekemistä. Vilkkain elämä on Patong Beachilla mutta kannattaa käydä tutustumassa myös rauhallisempiin rantoihin. Lue Phuketin kohdeopas.

Gay Thaimaa homo matkat

Moni homo on virallistanut liittonsa Thaimaassa – tosin epävirallisin seremonioin.

3. Syntisen homo Pattaya

Pattayan vilkas homo-scene menee reippaasti syntisen puolelle. Tänne tullaan pääasiassa etsimään pupupoikia – varsinkin jos asuu Pattaya Beachin puolella. Pattaya Beachin Boyz Town ja Sunee Plaza ovat täynnä gogo-klubeja ja hierontapaikkoja.

Aavistuksen rauhallisempaa menoa löytyy Jomtien Beachin puolelta. Aivan Jomtien Beachin alkupäässä sijaitsee homojen suosima Duangtan Beach. Vähän matkaa rannalta Jomtien Complexissa on useita siistejä homobaareja ja viihtyisiä ravintoloita.

Pattayan homohotellit: Homohotelleja on useita, kuten Jomtien Complexissa sijaitseva Poseidon Boutique Hotel. Hotellin huoneet ovat tilavat ja tyylikkäät (sopivan maltillisella kitsch-vivahteella) ja alakerrassa on loistava aamiaisravintola Oscar’s.

Hyvä vaihtoehto on Duangtan Beachilla sijaitseva Rabbit’s Resort, jossa käy myös paljon homoja. Vanhoista thaimaalaisista tiikkitaloista tehty hotelli on ihastuttavan rauhallinen ja tyylikäs.

Muuta tekemistä: Pattayan ladyboy-kabareet ovat Thaimaan parhaat. Pattaya on myös loistava paikka golfata. Lue Pattayan kohdeopas.

Thaimaa gay ladyboy kabaree

Pattayalta löytyvät Thaimaan – ja kaiketi koko maailman – hienoimmat ladyboy-kabareet.

4. Koh Samuilla sukelletaan ihan homona

Vaikka Samuilta puuttuukin varsinainen homo-skene, on tyylikäs, luksusturisteja houkutteleva ja iltaelämältään vilkas saari suosittu myös homojen keskuudessa. Erityisen hyvin Koh Samui sopii pariskunnille, jotka haluavat nauttia toistensa seurasta. Vilkkainta elämä on pitkällä ja komealla Chaweng Beachilla. Kulinaristille hyvä paikka on myös Bophut Beach, jolla on useita loistavia ravintoloita.

Gay Thaimaa hemmottelua

Koh Samui sopii täydellisesti hemmotteluun.

Samuilta löytyy myös homoille ja lesboille suunnattu sukellustoimisto Rainbow Scuba and Tours. Ohjelmaan kuuluu sukeltamisen lisäksi turistikierroksia myös pinnan päällä. Rainbow Scuba and Tours järjestää liveaboard-matkoja paitsi Thaimaan parhaille sukellusvesille myös muualle Kaakkois-Aasiaan kuten Indonesiaan.

Hotellit: Lue Kapteenin suositukset Koh Samuin hotelleihin.

Muuta tekemistä: Koh Samui on hyvä paikka kokea Thaimaan parhaat palat yhdellä saarella: on hienoja rantoja ja merimaisemia, buddhalaisia temppeleitä ja loistavia ravintoloita. Tutustu Koh Samuin kohdeoppaaseen.

5. Koh Samet, homojen viikonloppusaari

Gay Thaimaa Koh Samet

Miestenvessan kyltti Koh Sametilla.

Koh Samet tunnetaan bangkokilaisten homojen rentona viikonloppuretriittinä. Homojen keskuudessa suosituimpia rantoja ovat saaren pääranta Had Sai Kaew, Ao Phai ja rauhallinen Ao Tubtim. Koh Samet on hyvä paikka yhdistää rento rantaloma Bangkokissa tai Pattayalla vietettyihin rankkoihin öihin.

Viikolla Koh Samet on unelias, mutta viikonloppuisin bangkokilaiset juhlivat Had Sai Kaew ja Ao Phai -rannoilla.

Ko Sametin homoystävälliset hotellit: Ao Phailla sijaitseva Silvesand on suosittu iltaelämää etsivien keskuudessa; hotellin yhteydessä toimii homojen suosima klubi. Ao Noi Na biitsillä taas sijaitsee tyylikäs Bar and Bed -boutiquemajatalo, joka houkuttelee trendikkäitä bangkokilaisia kolmikymppisiä uima-allasbileisiin.  Tubtim Resortissa viihtyvät rauhallista ja yksinkertaista rantaelämää etsivät.

Muuta tekemistä: Koh Sametilla ei ole paljoa muuta tekemistä kuin hiekasta, merestä ja herkullisista merenelävistä nauttiminen. Lue Koh Sametin kohdeopas.

Gay thaimaa opas homoille Bar and Bed Koh Samet

Bar and Bed on Koh Sametin tyylikkäin baari. Uima-altaaseen sopii pulahtaa drinkin kanssa.

Lue lisää Blogikirjan artikkeleita →

MinneThaimaassa julkaisee viikoittain uusia Thaimaa- artikkeleita. Uusista artikkelista saat tiedon ”Tykkäämällä” Facebook-sivustamme. Facebook-sivuillamme voi myös kysyä meiltä suoraan neuvoa ja vinkkejä Thaimaan-matkalle.

Tagged with →  

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...