Lyhyesti: leppoisa rantakohde lähellä Bangkokia.
Kenelle: perheet, 50+
Jos etsit: rantoja läheltä Bangkokia.
Miksi matkustaa: Toisin kuin monessa muussa suositussa kohteessa, Cha-Amissa kaikki hotellit ovat meren äärellä.
Miksi jättää väliin: Meri on sameaa ja ravintolatarjonta rajallista.
Cha Am Thaimaa perhekohde

Leppoisa Cha-Am houkuttelee perheitä.

Cha-Am sopii erinomaisesti niille, jotka etsivät leppoisaa rantakohdetta läheltä Bangkokia. Vaikka Cha-Am sijaitsee vain kahden tunnin ajomatkan päässä Thaimaan pääkaupungista, kohde on säilynyt edullisena ja maanläheisenä. Turisteina on etenkin perheitä ja eläkeläisiä.

Parhaiten Cha-Amia voikin kuvata vieressä sijaitsevan tyylikkään Hua Hinin rennoksi maalaisserkuksi. Hienoja ravintoloita tai kahviloita ei Cha-Amista juurikaan löydy, mutta merellistä tunnelmaa sitäkin enemmän – Cha-Amin hotellit sijaitsevat aivan meren äärellä. Jos haluaa shoppailla tai kaipaa ravintolatarjontaan vaihtelua, kannattaa tehdä retki Hua Hiniin, jonne on matkaa vain 25 kilometriä. Cha-Amin omat ravintolat osuvat melkein kaikki leppoisaan ja edulliseen kategoriaan. Baareja kourallinen. Cha-Amin erikoisin ostospaikka on kreikkalaistyylinen Santorini Park -ostoskeskus taksimatkan päässä rantakylästä.

Perheille Cha Amin tekee hyväksi se, että parhailla hotelleilla on suuret uima-altaat ja rantahiekalla voi leikkiä auringonvarjorivistön suojissa tarvitsematta pelätä auringonpaahdetta.

Eläkeläiset tapaavat pitää kohteen mutkattomuudesta: Cha-Amiin ei tulla näyttäytymään vaan rentoutumaan.

Cha-Am Thaimaa Tassanee ja Bang Kwai

Tyylikkäimmät hotellit löytyvät omasta rauhastaan Bang Kwai ja Tassanee Beacheilta.

Tuuheiden kasuariinapuiden reunustamat, harmaanvalkeat rannat ovat pitkät ja leveät, mutta meri ei ole turkoosia vaan sameaa. Arkisin Cha-Amissa on uneliaan rauhallista, mutta rantakylä herää eloon viikonloppuisin, kun bangkokilaiset saapuvat vapaapäivän viettoon

Cha-Amin alueella on vain muutamia nähtävyyksiä, mutta lähistöltä löytää erinomaisia retkikohteita. Lue lisää luvusta Cha-Am Nähtävyydet.

5 syytä matkustaa Cha-Amiin

Cha Am outo thaimaa

Cha-Amin rantakadulla voi törmätä vaikkapa outoon, motoroituun hillybilly-kärryyn.

1. Sijainti: Cha Am on Bangkokin lähin rantakohde – jos mukaan ei lasketa varsin kaupunkimaista Pattayaa, joka jakaa muutenkin mielipiteitä. Bangkokin keskustasta on Cha-Amiin vain parin tunnin ajomatka.

2. Tunnelma: Cha-Amissa on rento ja merellinen tunnelma. Täällä ei tarvitse olla nuori ja mallinmitoissa viihtyäkseen – itse asiassa harva Cha-Amissa on. Toisin kuin monessa muussa kohteessa, Cha-Amissa melkein kaikki hotellit ja ravintolat sijaitsevat meren äärellä.

3. Paikallisuus: Cha-Am on thaimaalaisten suosima rantakohde ja turisti ovat täällä yleensä vähemmistönä, ainakin viikonloppuisin, jolloin pääsee seuraamaan lomailua thaimaalaiseen tyyliin. Tunnelma onkin hyvin paikallinen.

4. Mukavat hotellit: Cha-Amin hotellit ovat mukavia – ja niistä saa arkipäivinä erinomaisia tarjouksia. Perheille loistavia valintoja ovat esimerkiksi rantakylässä sijaitseva Methavalai sekä pitkillä ja rauhallisilla lähirannoilla sijaitsevat Regent Chalet ja ylellinen Sheraton Hua Hin Resort (joka ei nimestään huolimatta sijaitsee Hua Hinin ja Cha-Amin välissä). Iäkkäämpään makuun sopivat tyylikkäät ja rauhalliset Raya Resort ja Bann Pantai.

5. Cha-Amin possu: Rannalta maantielle vievän pääkadun varrella on vieri vieressä kojuja, jotka myyvät kokonaisena grillattua, rapeaa ja syntisen rasvaista possua. Tästä herkusta eivät possujuhlat parane!

Alueet: Cha-Amin parhaat rannat

Cha Am Beach Thaimaa

Cha-Am Beach on kauneimmillaan rannan pohjoispäässä.

Cha–Amin nimellä kulkee kaksi hyvin erilaista ranta-aluetta: Cha-Amin rantakylän ranta eli Cha-Am Beach ja siitä etelään sijaitsevat rannat. On makuasia, kummalla itse viihtyy paremmin.

Cha-Am Beachilla hotellien ja meren välistä kulkee rantatie ja hiekkarantaa varjostavat auringonvarjojen rivistöt (rantatuolien käytöstä pitää maksaa noin euro henkilöltä). Ravintoloita, palveluita ja paikallistunnelmaa on enemmän kuin etelämpänä sijaitsevilla rannoilla. Kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Alueen hienoimmat hotellit löytyvät etelämpänä sijaitsevilta rannoilta. Bang Kwaiksi kutsuttu alue sijaitsee viiden kilometrin päässä Cha-Amin rantakylästä. Tassanee Beachille kertyy matkaa 15 kilometriä, ja alue sijaitseekin jo lähempänä Hua Hinia kuin Cha-Amin keskustaa.

Molemmat ovat hyvin rauhallisia alueita, joilla on vain vähän palveluita. Auringonvarjoja ei ole pilaamassa rantanäkymiä. Julkista liikennettä ei ole, mutta takseja löytää hotellien edustalta. Moni hotelli on järjestänyt maksullisen kuljetuksen muutaman kerran päivässä Cha-Amin rantakylään tai Hua Hiniin.

Matka Cha-Amiin

Cha-Am Thaimaa Raya Resort

Romanttista tunnelmaa Raya Resortin edustalla.

Bangkokista pääsee Cha-Amiin taksilla (1500–2000 bahtia) parissa tunnissa. Samaa kuskia kannattaa pyytää myös paluureissulle, sillä Cha-Amin omat taksit veloittavat samasta matkasta 2500 bahtia.

Bussit Cha-Amiin lähtevät puolen tunnin välein Bangkokin eteläiseltä bussiasemalta, joka sijaitsee kaukana keskustasta. Kätevämpi vaihtoehto on ottaa minibussi (150 bahtia) ilmajunapysäkki Victory Monumentilta. Minibussit lähtevät sitä mukaa kun ne täyttyvät.

Bussit pysähtyvät valtatie Phetkasemin ja Narathip-kadun risteyksessä. Rannalle on matkaa muutama sata metriä.

Jatka matkaa

Phetkasem-valtatien varrelta voi hypätä Hua Hiniin kulkevan bussin kyytiin.

Paras aika matkustaa Cha-Amiin

Cha-Amiin voi matkustaa ympäri vuoden. Keski-Thaimaan rannikko on paljon Etelä-Thaimaata kuivempaa seutua sadekaudellakin, ja kuumalla kaudella merituuli estää läkähtymästä helteellä. Miellyttävimmillään ilma on toki viileällä kaudella marraskuusta helmikuulle, mutta silloin on myös eniten matkailijoita ja hotellien hinnat kalleimmillaan. Lue tarkemmin täältä Thaimaan vuodenajoista.

Hyvä tietää

Paikallinen ensiapuklinikka on auki 24 tuntia, mutta isompaan vaivaan pitää hakea apua Hua Hinin tai Bangkokin kansainvälisistä sairaaloista.

Lue lisää Thaimaasta. MinneThaimaassa-sivusto suosittelee matkalle mukaan opaskirjaa Mondo Matkaopas Thaimaa. Saatavana myös kätevänä ipad-versiona.

Santorini Park Cha-Am Thaimaa

Santorini Parkista löytää kreikkaalistunnelmaa.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

3 Responses to Cha Am

  1. CaptainAndy says:

    Testing testing

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...