Lyhyesti: Viihtyisä kaupunki, josta lähdetään vaelluksille vuoristolaisten maille.
Kenelle: Luksus, seikkailija, reppureissaaja, kulttuurinystävä.
Jos etsit: Kaupunkilomaa, kulinaarisia elämyksiä, shoppailua.
Miksi matkustaa: Nuorekkaassa Chiang Maissa on mukava hengailla ja käydä kokkauskurssilla tai opetella thaihierontaa.
Miksi jättää väliin: Chiang Mai on viihtyisä muttei erityisen kaunis kaupunki.

Chiang Mai on portti Pohjois-Thaimaahan. Suurin osa matkalaisista saapuu kaupunkiin lähteäkseen sieltä vaellukselle vuoristolaisten eksoottisiin kyliin. Mutta moni ihastuu Chiang Maihin ja viipyy pitempään kuin oli aikonutkaan. Chiang Maihin on helppo jäädä asumaan siksikin, että pikkurahalla voi saada luksuskämpän.

Vaikka kaupunki on Thaimaan kolmanneksi suurin, se tuntuu Bangkokiin verrattuna pikkukaupungilta. Kulmat ja ihmiset tulevat nopeasti tutuiksi.

Moni osallistuu thairuuan kokkauskurssille, opiskelee thaihieronnan alkeita tai kokeilee thainyrkkeilyä. Suosittua ajanvietettä ovat norsuleirit, joita löytyy useita Chiang Maita ympäröivältä maaseudulta, ja viidakon latvustossa kulkevat köysiradat.

Chiang Mailla on pitkät käsityöperinteet ja kaupunki onkin hyvä paikka shoppailla tuliaisia.

Syöminen on Chiang Maissa edullista ja herkullista. Täällä kannattaa maistaa etenkin pohjoisthaimaalaisia erikoisuuksia kuten Thaimaan parasta nuudelikeittoa, khao soita.

Alueet

Vallihaudan ympäröimä vanha kaupunki muistuttaa Chiang Main 700-vuotisesta historiasta ja Pohjois-Thaimaassa vallitsevasta Lanna-kulttuurista. Vallihaudan sisäpuolella on kauniita temppeleitä ja viihtyisiä pikkukujia.

Kaupungin nuorekkaaseen puoleen tutustuu Nimmanhaemin Roadilla, lähellä yliopistoa. Katu on täynnä viihtyisiä kahviloita ja trendikkäitä kauppoja. Täällä chiangmailaiset itse viettävät aikaansa, ja matkailijat ovat pienenä vähemmistönä.

Heti keskustan ulkopuolelta alkaa vehreä maaseutu.

Ciang Mai – Matka

Chiang Main ja Bangkokin välillä on päivittäin kymmeniä lentoja. Lentokenttä sijaitsee vartin ajomatkan päässä keskustasta. Taksi lentokentältä maksaa alle 200 bahtia.

Kaupunkien välillä kulkee yöjunia, jolla matka kestää noin 10 tuntia. Thaimaalaisissa junissa on varsin hyvät makuuosastot.

Matkan voi myös jakaa kahteen osaan ja pysähtyä puolivälissä Sukhothain historiallisessa rauniokaupungissa. Tällöin kätevimmin matkan taittaa bussilla.

Ennen Chiang Maita voi pysähtyä 90 kilometriä Chiang Main pohjoispuolella sijaitsevassa leppoisan kauniissa Lampangissa, jossa on säilynyt paljon kauniita puutaloja.

Jatka matkaa

Chiang Maista pääsee bussilla ympäri Pohjois-Thaimaata. Neljän tunnin ajomatkan päässä Chiang Maista sijaitsee suosittu reppureissaajakohde Pai.

Jos vuokraa skootterin tai moottoripyörän, voi lähteä upealle roadtripille Mae Hon Soniin.

Hyvä tietää

Mondo matkaopas Thaimaa

MinneThaimaassa-sivusto suosittelee Mondon Thaimaa-opasta.

Kannattaa välttää matkustamista kuumalla kaudella maalis–toukokuussa, jolloin ilma on usein sakeana metsäpalojen savusta. Metsää kaskeavat vuoristolaiset paitsi viljelytarkoituksessa, myös metsästystä avittaakseen.

Chiang Maissa on helppo liikkua. Julkisen liikennevälineen virkaa hoitavat songthaew-lavataksit. Vinkkaa auto pysähtymään ja kerro kuskille määränpääsi. Jos se on auton reitin varrella, kuski viittaa hyppäämään kyytiin. Kyytien hinnat vaihtelevat pituuden mukaan, tavallinen hinta on 20 bahtia.

Myös tuktukeja on paljon. Hinnat ovat neuvottelukysymys. Hotellien edustalla päivystää usein yksityisautoja, jotka toimivat takseina.

Skoottereita vuokrataan siellä täällä.

Kaupungissa on useita kansainvälisen tason sairaaloita.

TUTUSTU CHIANG MAISSA ASUVAN EMILIAN BLOGIIN→

Lue lisää Thaimaasta. MinneThaimaassa-sivusto suosittelee matkalle mukaan opaskirjaa Mondo Matkaopas Thaimaa. Saatavana myös kätevänä ipad-versiona.

Kerro, mitä itse pidät Chiang Maista.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

18 Responses to Chiang Mai

 1. JP says:

  Olen kuullut, että yöjunat Chiang Maihin ovat täynnä varkaita. Onko asia oikesti näin? Sekä minkälaisia hintoja niistä saa pulittaa? Onko jollain hyviä/huonoja kokemuksia?

  • Captain Andy says:

   Kiitos kysymästä! Kapteenin kokemukset Thaimaan yöjunista ovat pelkästään hyviä, ja paikallisilla junilla on yleisestikin hyvä maine – lukuun ottamatta sitä, että ne ovat melkein aina myöhässä. Arvotavarat kannattaa toki pitää vierellä ja tiukassa syleilyssä nukkuessa (niin kuin kaikkialla maailmassa) mutta laukkujen varkauksista Kapteeni ei ole kuullut. Sama juttu muuten kunnon bussiyhtiöillä: tavarat pysyvät takuuvarmasti turvassa bussin tavaratilassa. Poikkeuksen tekevät vain Khao San Roadilta lähtevät, vain turisteja palvelevat bussiyhtiöt, joita pyöritetään varsin hämärin perustein ja joissa on tapahtunut useita varkaustapauksia.

   Suoraa hintaa lipulle Chiang Maihin Kapteeni ei tässä hädässä muista, mutta olisiko jossain 700 bahtin pinnassa makuupaikalle eli selvästi lentoa edullisempi. Junaliput voi muuten nykyisin varata suoraan netistä. Linkki rautateiden varauspalveluun löytyy tästä artikkelista:

   http://www.minnethaimaassa.com/hyva-tietaa/thaimaan-rautatiet/

   Juna on mainio tapa matkustaa, suosittelen! Äläkä unohda käydä ravintolavaunussa iltaa viettämässä – meno voi joskus yltyä villiksikin.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...