Kyllä ja ei – juomarahan antaminen riippuu tilanteesta ja omasta halusta. Thaimaalaiset itse eivät ole kovin innokkaita tippaamaan, eikä mitään 10 prosentin sääntöä ole. Mutta työntekijät arvostavat tippaamista, sillä palkat ovat palvelualoilla pienet. Pienikin rahasumma muuttuu suureksi tarjoilijalle, joka tienaa pitkästä työpäivästä alle viisi euroa.

Ravintolassa 20 bahtin juomaraha koko pöytäseurueelta on riittävä, vaikka enemmänkin saa toki jättää. Katukeittiöissä ei sen sijaan sovi tipata, se ei kuulu etikettiin. Vaihtorahat saa katukeittiöissä takaisin bahtin tarkkuudella.

Taksimatka kannattaa pyöristää lähimpään tasalukuun.

Hyvän hotellin portieerille voi antaa pikkusetelin, jos tämä on tuonut laukut huoneeseen. Siivoojia harvemmin tipataan, mutta tippaamisella voi saada erikoiskohtelua, esimerkiksi tuoreita kukkia huoneeseen.

Lue lisää aiheesta:
FAQ: Uskaltaako katuruokaa syödä?
FAQ: Tipataanko Thaimaassa?
FAQ: Pahimmat mokat Thaimaassa?
FAQ: Mitä Thaimaahan kannattaa pakata?
FAQ: Uskaltaako Thaimaassa matkustaa yksinäisenä naisena?
FAQ: usein kysyttyä, kaikki aiheet

Sivuillamme julkaistaan viikoittain uusia Thaimaa-artikkeleita. Saat niistä tiedon ”Tykkäämällä” meitä Facebook-sivuillamme tai kirjautumalla etusivumme Seuraa sivustoa -osioon. Facebook-sivuillamme voit myös kysyä meiltä suoraan neuvoa ja vinkkejä Thaimaan-matkalle.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

One Response to FAQ: Tipataanko Thaimaassa?

  1. […] – FAQ: Miten vältyn Thaimaassa vatsataudeilta? – FAQ: Uskaltaako katuruokaa syödä? – FAQ: Tipataanko Thaimaassa? – FAQ: Pahimmat mokat Thaimaassa? – FAQ: Mitkä ovat yleisimmät huijaukset? – FAQ: Mitä […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...