• TOP KOHTEET
  Pariskunnat: Ko Ngai

 • TOP KOHTEET
  Perheet: Phuket

 • TOP KOHTEET
  50+: Hua Hin

 • TOP KOHTEET
  Reppu: Koh Phangan

 • TOP KOHTEET
  Luksus: Koh Samui

 • TOP KOHTEET
  Kulttuuri: Bangkok

 • TOP KOHTEET
  Seikkailu: Krabi

 • TOP KOHTEET
  Bileet: Koh Phi Phi

Thaimaa katuruoka

Maistuisiko? Cha-Amin rapeaa ja rasvaista, kokonaisena grillattua possua.

Kyllä. Katukeittiöistä tarjoiltava ruoka on yleensä tuoreinta mitä saa. Kokki ostaa raaka-aineet päivittäin torilta. Suurempi riski on sairastua hotellin buffetpöydästä, jossa saatetaan tarjoilla eilispäivän herkkuja.

Thaimaalaiseen ruokaan sopii yleensä nyrkkisäännöksi, että mitä ankeamman näköisessä paikassa se tarjoillaan, sitä maukkaampaa se on. Tyylikkäät thairavintolat on yleensä suunnattu turisteille ja makuja on miedonnettu ulkomaalaisen suuhun sopivaksi, usein liiaksikin.

Kokeile rohkeasti ja tilaa elekielellä kaikkea, mikä näyttää hyvältä. Jos kokki kysyy jotain selittämätöntä, nyökkäile kannustavasti. Se voi toki johtaa siihen, että kokki lisää nuudeliannokseen sianverihyytelöä tai sisäelimiä, mutta epäonnistuneinkaan tilaus ei maksa euroa enempää.

Thaimaa katukeittiö grillikana

Thaimaalaiset grillikanat ovat monen turistin suosikkiruokaa.

Katukeittiöissä syöminen on mutkatonta. Suuria etikettivirheitä ei voi tehdä, kunhan muistaa, että ruoka syödään lusikalla ja haarukalla. Syömäpuikoilla nautitaan vain nuudelikeitot.

Tippaaminen ei kuulu tapoihin. Se osoittaisi rehvastelevaa nousukasmaisuutta, sillä ruuan hinta on asetettu tarkoituksella mahdollisimman edulliseksi.

Suurin osa katuruuasta ei ole tulista, varsinkaan nuudeliannokset. Niiden makua kuuluu terästää oman mielen mukaan pöydässä olevilla thaikeittiön perusmausteilla: riisietikalla, suolaisella kalakastikkeella, chilijauheella tai sokerilla. Kyllä, thaimaalaiset tapaavat lisätä sokeria pääruokiinsakin.

Katukeittiöitä Bangkok Thaimaa

Sukhumvit Soi 38 on Bangkokin kuuluisin katukeittiökuja.

Sivuillamme julkaistaan viikoittain uusia Thaimaa-artikkeleita. Saat niistä tiedon ”Tykkäämällä” meitä Facebook-sivuillamme tai kirjautumalla etusivumme Seuraa sivustoa -osioon. Facebook-sivuillamme voit myös kysyä meiltä suoraan neuvoa ja vinkkejä Thaimaan-matkalle.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:
Opi kokkaamaan thairuokaa
FAQ: Miksi thairuoka on tulista?
Bangkokin herkulliset kadut
FAQ: Miten vältän vatsataudin Thaimaassa
FAQ: usein kysyttyä, kaikki aiheet

Kerro omia kokemuksiasi thaimaalaisesta katuruuasta.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

6 Responses to FAQ: Uskaltaako katuruokaa syödä?

 1. Bangkokissa asuva says:

  Omituisia väitteitä artikkelissa. Sanoisin että asiat ovat päinvastoin mitä artikkelissa väitetään ja jokainen voi todeta tämän omin silmin ja makunystyröin. Myyjät käsittelevät ruokaa, rahaa ja kaikkea muuta ilman että puhdistavat käsiään välillä. Oletko koskaan nähnyt käsidesiä katukeittiössä? Raaka-ainekset ovat usein halvimpia mitä löytyy ja siten ei kovin laadukkaita. Raaka-aineita pidetään ulkona pitkiä aikoja alttiina eläimille, ihmisille, bakteereille, saasteille ja saatetaan jopa lajitella maassa. Ruokia ei pidetä lämpinä tai kylminä, joten maku ja hygienia kärsii. Ankeimman näköisissä ravintoiloissa hygenia on myös ankeinta. Paikat ovat likaisia ja sotkuisia. Raaka-aineet saatetaan pilkkoa lattialla ja paikat saattavat vilistä torakoita. Mihin väite “suurempi riski on sairastua hotellin buffetpöydästä” perustuu? Katukeittiöstä en ostaisi mitään mitä ei ole paikan päällä valmistettu korkeassa lämpötilassa.

  • Myös Bangkokissa asuva says:

   FAQ artikkelissa oli hyviä pointteja siitä, että ei kannata aina antaa silmien hämätä, jos joku ei näytä siltä mihin on kotona tottunut. Kadulla kokattu ruoka voi olla herkullista! Mutta toki ei jokainen katukeittiö ole Michelin-tähtien arvoinen. Yksi hyvä nyrkkisääntö on myös seurata minkälaista asiakaskuntaa katukeittiössä ruokailee. Vai ruokaileeko siinä yleensäkään ketään? Monissa paikallisittain arvostetuissa katukeittiöissä kokoontuu työporukat nauttimaan lounasta/illallista, ei siksi että paikka on tunnelmallinen, vaan siksi että ruoka on hyvää ja edullista. Toki moni katukeittiö käyttää annoksissa terveysvaikutuksistaan kiisteltyä Natriumglutamaattia (MSG), jolla makua tehostetaan. Tosin tätä käytetään lähes jokaisessa Thairavintolassa, myös Suomessa.

   Katukeittiön huonoon hygieniaan viitaten, varmasti suomalainen sisätiloissa oleva kotikeittiö on puhtaampi, mutta jos verrataan ‘siistiin thaimaalaiseen ravintolaan’ (puhumattakaan hienoista hotelleista) niin voisi monelta mennä ruokahalu keittiön nähtyä. Eli älä anna ulkonäön pettää, vaikka tuolit olisivatkin muoviset hienojen designhuonekalujen sijaan. Matkailijan vatsa voi mennä sekaisin yhtälailla hienommankin hotellin ruoasta kuin katukeittiöstä, bakteerikantojen erilaisuudesta johtuen. Allekirjoitan toki “Bangkokissa asuvan” kommentin siitä että varovaisimpien kannattaa tilata ruokia jotka paistetaan tai keitetään silmien edessä.

 2. […] Aiheeseen liittyviä artikkeleita: – Thairuuan salaisuus – Opi kokkaamaan thairuokaa – FAQ: Miksi thairuoka on tulista? – Bangkokin herkulliset kadut – FAQ: Uskaltaako katuruokaa syödä? […]

 3. […] Aiheeseen liittyviä artikkeleita: – Opi kokkaamaan thairuokaa – FAQ: Miksi thairuoka on tulista? – Bangkokin herkulliset kadut – FAQ: Uskaltaako katuruokaa syödä? […]

 4. […] Mai on halpa kaupunki asua ja elää. Ruoka-annos katukeittiöstä maksaa 30–50 bahtia ja thaihieronta noin 200 bahtia tunnilta. Terveyspalvelut ovat Bangkokin […]

 5. […] lisää aiheesta: – FAQ: Miten vältyn Thaimaassa vatsataudeilta? – FAQ: Uskaltaako katuruokaa syödä? – FAQ: Tipataanko Thaimaassa? – FAQ: Pahimmat mokat Thaimaassa? – FAQ: Mitkä ovat […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...