Uskaltaa. Moni nainen matkustaa Thaimaassa yksin ja omatoimisesti. Thaimaa on helppo maa matkustaa, joten Thaimaa on mainio paikka kokeilla omien siipien kantavuutta ja yksin matkustamista.

Thaimaa on sangen turvallinen maa – esimerkiksi ryöstöjä ja taskuvarkauksia on vähän verrattuna suureen matkailijamäärään. Mutta niitä tapahtuu, etenkin suuremmissa turistikohteissa.

Paikalliset miehet eivät tapaa änkeä puoliväkisin ulkomaalaisten naisten seuraan. Järki ja normaali varovaisuus kannattaa silti pitää mielessä: yksikseen ei kannata liikkua pimeän jälkeen hiljaisilla kulmilla kuten autiolla rannalla (niin kuin ei Suomessakaan pimeällä puistossa). Syrjäisemmillä seuduilla kannattaa myös pukeutua vähemmän paljastavasti – maaseudulla ei olla totuttu bikiniasuisiin naisiin, varsinkaan länsimaalaisiin, mikä saattaa rohkaista miehiä ikäviin tekoihin.

Viimeisin kohua herättänyt väkivallanteko tapahtui vuonna 2014 Ko Taolla, kun nuori brittipariskunta surmattiin yöllä rannalla. Edellinen julkisuuteen noussut tapaus on vuodelta 2012 Krabin Ao Nangista, jossa paikallinen turistiopas pahoinpiteli ja raiskasi lomalla olleen hollantilaisen valokuvamallin tämän 19-vuotissyntymäpäivänä. Vaikka uhri tunnisti epäillyn turvakameranauhoista, epäilty pääsi vapaaksi takuita vastaan. Uhrin isä raivostui epäillyn vapauttamisesta ja julkaisi lokakuussa 2012 Youtubessa tapauksesta kertovan musiikkivideon Evil Man in Krabi, joka keräsi nopeasti puoli miljoonaa katselua. Laulullaan isä vaatii oikeutta tyttärelleen – thaimaalaiseen poliisilaitokseen kun ei voi yleensä luottaa.

Lue lisää siitä, mitä Thaimaassa kannattaa varoa.

Yksin matkustamisessa on paljon etuja: Niin on vapaa päättämään itse menemisistään ja tekemisistään ja jos reissuväsymys iskee, voi hetken keskittyä aivan omiin juttuihinsa, vaikka kirjan lukemiseen, tarvitsematta miettiä, miten kaveri siihen suhtautuu. Yksin matkustaessa myös tutustuu helpommin uusiin ihmisiin, kun ei voi aina kääntyä tutun keskustelukumppanin puoleen.

Hyvä tapa tustutua uusiin ihmisiin on osallistua retkille (esimerkiksi viidakkoon tai snorklaamaan) tai kokeilla uutta harrastusta, kuten kalliokiipeilyä tai sukeltamista.

Sivuillamme julkaistaan viikoittain uusia Thaimaa-artikkeleita. Saat niistä tiedon ”Tykkäämällä” meitä Facebook-sivuillamme tai kirjautumalla etusivumme Seuraa sivustoa -osioon. Facebook-sivuillamme voit myös kysyä meiltä suoraan neuvoa ja vinkkejä Thaimaan-matkalle.

Lue lisää aiheesta:
FAQ: Uskaltaako katuruokaa syödä?
FAQ: Tipataanko Thaimaassa?
FAQ: Pahimmat mokat Thaimaassa?
FAQ: Mitä Thaimaahan kannattaa pakata?
FAQ: Uskaltaako Thaimaassa matkustaa yksinäisenä naisena?
FAQ: usein kysyttyä, kaikki aiheet

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...