• TOP KOHTEET
  Pariskunnat: Ko Ngai

 • TOP KOHTEET
  Perheet: Phuket

 • TOP KOHTEET
  50+: Hua Hin

 • TOP KOHTEET
  Reppu: Koh Phangan

 • TOP KOHTEET
  Luksus: Koh Samui

 • TOP KOHTEET
  Kulttuuri: Bangkok

 • TOP KOHTEET
  Seikkailu: Krabi

 • TOP KOHTEET
  Bileet: Koh Phi Phi

Thaimaassa on kolme vuodenaikaa: viileä, kuuma ja sadekausi. Jokaisella vuodenajalla on etunsa ja haittansa matkustamista ajatellen. Kannattaa myös muistaa, että sää ja ilmasto vaihtelevat eri puolilla maata; esimerkiksi Siaminlahdella on sadekausi eri aikaan Andamaanienmeren puolella. Niinpä ei ole yksiselitteistä vastausta siihen, mikä on paras aika matkustaa Thaimaahan; Thaimaahan voi ja kannattaa matkustaa ympäri vuoden.

Alla on ensin esitelty ilmasto suurimmassa osassa Thaimaata. Lopuksi kerrotaan eteläisestä Siaminlahdesta, jonka ilmasto poikkeaa muusta maasta.

Viileä kausi Thaimaassa

Vilkkainta Thaimaan matkailusesonkia on viileä kausi, joka kestää marraskuulta helmikuulle. Ilmasto on miellyttävimmillään. Taivas on sininen eikä trooppinen kuumuus ole läkähdyttävää. Viileimmän kauden viileimpänä aikana (joka ajoittuu noin kahden viikon ajalle joulukuussa) iltaisin voi olla jopa melkein kylmä.

Viileän kauden miinuksena on se, että matkailijoita on eniten ja majoitushinnat ovat korkeimmillaan. Etenkin huippusesonkina joulun ja uudenvuoden aikaan suosituimmat kohteet voivat olla tupaten täynnä, joten hotellien varaukset, lentoliput ja muut matkajärjestelyt kannattaa hoitaa kuukausia etukäteen.

Mutta ei huolta, jos onkin varauksiensa kanssa myöhässä, sillä Thaimaasta kyllä löytyy tilaa, kunhan suuntaa vähemmän tunnettuihin kohteisiin, esimerkiksi Hua Hinista etelään sijaitseviin rauhallisiin rantakohteisiin kuten Prachuap Khiri Khan ja Ban Krut.

Koska thaimaahan kannattaa matkustaa

Tavallinen talvisää maailman toisella puolen.

Kuuma kausi Thaimaassa

Kuuma kausi kestää Thaimaassa maaliskuulta toukokuulle. Ilma on sisämaassa tukahduttavan kuuma, mutta meren rannalla merituuli vilvoittaa.

Jos kestää hellettä, vuodenaika on hyvä matkustamiseen: Taivas on edelleen pilvetön eikä lomakohteissa ole täyttä. Hotelleista voi saada hyviä alennuksia.

Kuumalle kaudelle osuu myös Thaimaan tärkein juhla, huhtikuinen uudenvuodenjuhla Songkran, jolloin koko maassa vietetään hulvatonta vesisotaa.

Thaimaa sää ja ilmasto

Myrsky nousee merellä. Sadekaudella sataa eniten Etelä-Thaimaassa.

Thaimaan sadekausi

Vähiten matkailijoita on sadekaudella, joka alkaa touko–kesäkuun vaihteessa ja jatkuu lokakuun lopulle. Sadekaudella matkustamisen hyötyjä on se, että matkailijoita on hyvin vähän, ja hotelleista saa loistavia alennuksia. Yleensä päivässä ei sada paria tuntia kauempaa. Kunnon trooppisen rankkasateen voi myös ottaa elämyksen kannalta!

Vähiten sadekaudella sataa Bangkokin lähikohteissa Hua Hinissa, Pattayalla ja Koh Sametilla. Ne ovatkin varmimpia kohteita sadekaudella matkustaessa. Sää on niissä yleensä varsin hyvä ympäri vuoden.

Eniten sataa Etelä-Thaimaassa, jossa sadejaksot voivat olla rankkojakin. Toisaalta mukaan mahtuu myös loistavia ilmoja. Andamaanienmeren pikkusaarilla monet majapaikat ovat kokonaan suljettu. Laivavuorot pienimmille saarille on peruttu ja osa meriluonnonpuistoista on suljettu. Suosituille Koh Phi Phille ja Ko Lipelle on kuitenkin laivavuoroja.

Thaimaa sää ja ilmasto

Kun kunnon trooppinen ukkosmyrsky iskee Bangkokiin, on se jylhä näky.

Poikkeus: ilmasto eteläisellä Siaminlahdella

Yllä kuvattu ilmasto vallitsee suurimmassa osassa Thaimaata, mutta eteläisellä Siaminlahdella on omanlaisensa ilmasto. Saarilla Koh Tao, Koh Phangan ja Samui sadekausi ajoittuu syyskuusta vuodenvaihteeseen asti. Euroopan kesäkuukaudet ovat näillä saarilla vielä hyvää aikaa matkustaa.

Säätiedotukset

Sää ja säätilastot kannattaa tarkistaa Thaimaan meteorologiselta laitokselta. Sivuston säätiedot ovat paljon luotettavammat kuin netin sekalaiset sääpalvelut. Säätiedot on kerrottu tarkasti alueittain (aluejako löytyy yllä olevan linkin takaa aukeavan sivun vasemmasta yläkulmasta).

Thaimaa sää ja ilmasto

Bangkok oli tulvan vallassa vuonna 2011. Kuva: Ari Honka.

Lue lisää aiheesta:
– FAQ: Uskaltaako katuruokaa syödä?
– FAQ: Tipataanko Thaimaassa?
– FAQ: Pahimmat mokat Thaimaassa?
– FAQ: Mitä Thaimaahan kannattaa pakata?
– FAQ: Uskaltaako Thaimaassa matkustaa yksinäisenä naisena?
– FAQ: usein kysyttyä, kaikki aiheet

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

4 Responses to FAQ: Thaimaan sää – mikä on paras aika matkustaa?

 1. […] Hua Hinissa hintaa kertyy tuplasti. Matkailusesongin ulkopuolella Suomen kesäaikaan Thaimaan sadekaudella, jolloin hinnat tapaavat vielä […]

 2. […] 2000–4000 bahtin välillä vilkkaimman matkailusesongin aikana. Edullisinta pelaaminen on sadekaudella elo–syyskuussa, jolloin kaikille kentille (Black Mountainia lukuun ottamatta) pääsee pelaamaan […]

 3. […] huhtikuulle, jolloin saarten välillä liikennöi eniten säännöllisiä laivavuoroja. Sadekaudella kesäkuusta lokakuulle monet laivavuorot on peruttu ja matkustaminen […]

 4. […] lisää aiheesta – Kalastus Thaimaassa – Thaimaan sää ja ilmasto – Phuket – Nähtävyydet ja harrastukset – Phuket – Kohdeopas – Phuket – Ravintolat ja […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...