Kauneimmat melontamaisemat löytyvät Phang-Nga-lahdelta, jossa pääsee ihailemaan sekä huikeita karstimaisemia että kiehtovia mangrovemetsiä. Melontaretkiä järjestetään sekä Krabista että Phuketista.

Monet retkistä tehdään suurissa ryhmissä – ja halvoissa kajakeissa, jotka ovat raskaita soudettavia. Parhaat retkenjärjestäjät pitävät ryhmänsä pieninä ja käyttävät hyviä kajakkeja. Antoisimpia ovat yli yön kestävät retket, joilla yövytään autiosaarilla.

Yrityksistä ammattitaitoisimpia ja ekohenkisimpiä on Phuketista käsin toimiva John Gray’s Sea Canoe (www.johngray-seacanoe.com), jolta järjestää toiveesta räätälöityjä retkiä alueille, joilla ei muita melontaryhmiä näe.

Pitkään on toiminut myös Sea Canoe, joka järjestää Phang-Nga-lahden lisäksi pitkiä kajakkivaelluksia ympäri Etelä-Thaimaata, kuten komealle autiosaari Ko Tarutaolle.

Thailand Kayak vie melontaseikkailulle Khao Sokin sademetsän siimekseen.

Melontaretkillä ei yleensä tarvitse aikaisempaa kokemusta. Kannattaa muistaa yksinkertainen ohje: Älä koeta vetää kajakkia mukanasi alakädellä, vaan työnnä sitä eteenpäin yläkädellä. Niin saat vipuvoimat käyttöön.

Oletko käynyt Thaimaassa pitemmällä melontaretkellä? Kerro kokemuksistasi.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...