Pohjois-Thaimaan vuoret ovat suosittu matkakohde moottoripyöräilijöille. Maisemat ovat kauniita, tiet mutkaisia ja hyväkuntoisia.

Matka kannattaa aloittaa Chiang Maista, jossa on hyviä prätkävuokraamoita kuten Mr. Mechanic. Huolella huollettuja pyöriä on kaikenlaisiin toiveisiin, ja yrityksen verkkosivuilta löytyy erimittaisia ajoreittejä ympäri Pohjois-Thaimaata.

Chiang Raistakin voi moottoripyörän vuokrata, mutta valinnanvara on huomattavasti Chiang Maita suppeampi.

Lengendaarinen Mae Hong Son Loop

Moottoripyörämatkailu kannattaa aloittaa klassisimmasta thaimaalaisesta roadtripistä Mae Hong Son Loopista. Chiang Maista takaisin Chiang Maihin kiertävä reitti sopii myös skootterilla ajattavaksi. Matkaan kannattaa varata kolmesta neljään päivään tai pitempään, jos haluaa pysähdellä matkanvarren pikkukaupungeissa.

Matkalle osuvat Thaimaan korkein vuori Doi Inthanon, tunnelmallinen Burman rajakaupunki Mae Hong Son ja pieni mutta vilkas, hyvästä live-musiikkiskenestään tunnettu Pai.

Chiang Rain ympäristössä

Thaimaan pohjoisimman kaupungin, Chiang Rain, ympäristöstä löytyy sieltäkin hienoja ajomaastoja. Pyörällä voi suunnata joka Mae Salongin suuntaan kohti Burman rajaa tai Mekongin varrelle Laosin rajalle. Hieno paikka on vuori Phu Chi Fa, jonka nimi tarkoittaa huippua joka kurkottaa kohti taivasta.

Chiang Rain ja Chiang Main välin taittaa näppärästi pitkin 118-tietä. Hyväkuntoinen tie kulkee läpi upeiden kansallispuistojen.

Muualla Thaimaassa

Moottoripyöriä vuokrataan myös esimerkiksi Pattayalla ja Phuketissa, joista saa halutessaan alleen vaikka aidon Harley Davidsonin. Bangkokissa pyöriä vuokraa esimerkiksi Bangkok Bikes Rental.

Komeita ajomaisemia löytää Pohjois-Thaimaan lisäksi Etelä-Thaimaan Krabin provinssista, joka tunnetaan hienoista karstivuoristaan.

Mielenkiintoista ajettavaa riittää myös Koillis-Thaimaan Isaanissa, jossa ei muihin turisteihin pahemmin törmää.

Oletko kruisaillut Thaimaassa moottoripyörällä? Kerro omat suosikkireittisi.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...