Lyhyesti: Pilvenpiirtäjien, elokuvien ja ruuan metropoli.
Kenelle: Luksus, perheet, bilettäjä, reppureissaaja
Jos etsit:
Shoppailua, herkuttelua
Miksi matkustaa:
Hong Kong on suurkaupungiksi poikkeuksellisen helposti hahmotettava ja haltuunotettava ja tulee nopeasti tutuksi.
Miksi jättää väliin:
Hong Kong voi tulla tutuksi liiankin nopeasti – nähtävyydet on nopeasti nähty. Toisaalta Hongkongin hotellihinnoilla onkin hyvä, että kaupungin näkee parissa päivässä.

Hongkong on kuin aasialainen uni, yksi maailman ihmeellisimmistä kaupungeista. Metropolin pilvenpiirtäjät tavoittelevat kilpaa taivasta, mutta katutasossa eletään hyvin maanläheistä elämää. Katujen varsilla, pilvenpiirtäjien varjossa, myydään ulkoilmassa toreilla kokonaisia sianruhoja ja kaloja, jotka ovat niin tuoreita, että ne koettavat hyppiä muovivadeistaan pakoon.

Hong Kongin neonvalojen viidakossa on sekaisin trendikkäitä ravintoloita ja vanhoja kiinalaisia puoteja. Bisneskeskustassa kulkevat ulkoilmassa rullaportaat, jotka vievät ihmisiä aamulla toimistoon ja illalla baareihin.

Hongkong on ällistyttävän tiiviisti pakattu – kahdeksan miljoonan asukkaan metropoli on kooltaan vain neljäsosa New Yorkista. Mongkokin alueella onkin iltaisin sellainen vilinä, että mieleen tulevat tieteiselokuvat dystooppisesta maailmasta, joka on täpötäynnä ihmisiä.

Ja silti yli puolet kaupungin pinta-alasta on suojeltua luontoa. Hong Kongista löytää jopa autioita hiekkarantoja.

Hongkong on kaupunki, jossa odottaa aina uusi yllätys nurkan takana.

Kenelle

LUKSUS: Luksusta etsivä ei pety – Hongkongista löytyvät Aasian ylellisimmät hotellit, ravintolat ja ostoskeskukset. Luksusmatkaaja pääsee kurkistamaan Hongkongissa aivan omanlaiseensa, ylellisyydessään ennennäkemättömään maailmaan.

PERHEET: Hongkongissa riittää tekemistä perheen pienimmille: on kaksi kilpailevaa huvipuistoa Disneyland ja Ocean Park Hong Kong ja monenlaista muuta koettavaa. Lue lisää Hongkongin nähtävyyksistä.

BILETTÄJÄ: Sanonta raskas työ ja raskaat huvit pitää paikkansa Hongkongissa – kaupungissa juhlitaan kuin viimeistä päivää viikon ympäri. Juomat ovat hinnoissaan, joten kovin kevyellä lompakolla on turha lähteä juhlimmaan. Lue lisää Hongkongin yöelämästä.

REPPU: Vaikka Hongkongilla on maine kalliina kaupunkina, kaupunkiin tutustuu helposti myös edullisesti. Ruoka on halpaa, samoin liikkuminen. Monet nähtävyydet ovat ilmaisia. Loven lompakkoon lyö vain majoitus.

Jos etsit

SHOPPAILUA: Hongkongissa on niin paljon ostospaikkoja, että kaikkien niiden kiertämiseen menisi ihmisikä tai parikin. Toisaalta melkein kaikissa ostoskeskuksissa on samat tuotteet, joten ostoshimonsa voi hoitaa myös keskitetysti ja kohtuuajassa.

HERKUTTELUA: Syöminen on Hongkongissa yhtä juhlaa. Valinnanvaraa on kantonilaisesta ruoasta keittiöihin ympäri maailman. Matkabudjetin suuruudella ei ole väliä – Hong Kongissa voi herkutella sekä ylellisesti että naurettavan edullisesti. Kaupungista löytyy muun muassa maailman halvin Michelin-tähdellä palkittu ravintola. Lue Hongkongissa asuvan julkkiskokki Jaakko Sorsan ravintolasuositukset.

BIITSIÄ JA KAUPUNKIA: Hienoja rantoja löytyy sekä lyhyen bussimatkan päässä keskustasta että patikkaretkien päästä. Lue lisää Hongkongin biitseistä.

LUONTOA: Voi kuulostaa vitsiltä, mutta myös keskeltä futuristista metropolia voi löytää luontoelämyksiä. Hongkongin pinta-alasta 60 prosenttia on luonnonsuojelualuetta. Lintujakin pääsee bongaamaan.

KULTTUURIA: Kaupungissa, joka voi kasvaa vain ylöspäin, on säilytetty vain kourallinen historiallisia rakennuksia. Hongkongin museotkaan eivät kuulu maailman kiinnostavimpiin. Vastapainona kaupungin kulttuurielämä on vilkasta: on paljon taidegallerioita ja vierailevia maailmantähtiä esiintymässä. Lue lisää Hongkongin nähtävyyksistä.

Matka

Hongkongiin on lentoja ympäri maailmaa. Suomesta lentää suoraan Finnair. Hongkongin lentokentältä pääsee kestustaan kätevimmin Airport Express junalla. Matka kestää 24 minuuttia. Junalla on asemat Kowloonissa ja Centralissa. Asemilta on ilmainen bussikuljetus moniin hotelleihin. Myös busseja kulkee kentältä keskustaan.

Suomalainen ei tarvitse Hongkongiin viisumia.

Ilmojen puolesta parasta aikaa matkustaa Hongkongiin ovat syksy ja kevät. Lue lisää Hongkongin säästä ja ilmastosta.

Jatka matkaa

Suomesta katsottuna Hongkong on hyvä välietappi vaikkapa lennettäessä Filippiineille tai Australiaan, jonne kumpaiseenkaan ei ole Suomesta suoria yhteyksiä. Lentoja on toki myös ympäri Aasiaa – jos jatkat matkaa muualle Kiinaan, muista hankkia etukäteen Kiinan-viisumi.

Macaoon pääsee nopeasti kantosiipialuksilla.

Liikkuminen

Hongkong on esimerkillisen tehokkaasti järjestäytynyt kaupunki, myös julkisen liikenteen osalta. Toimivan julkisen liikenteen ansiosta autoja ei ole ruuhkiksi asti – ei edes Rols Royceja, joita Hongkongissa on väkilukuun nähden eniten maailmassa. Lue lisää julkisesta liikenteestä sivulta Ensimmäistä kertaa Hongkongissa.

Alueet

Hongkongin bisneskeskusta sijaitsee nimikkosaarellaan. Keskeisintä bisneskeskustaa on Central, jossa sijaitsevat monen pankin komeat pääkonttorit. Causeway Bay on puolestaan Hongkongin hienointa ostosaluetta. Vieressä sijaitseva Wan Chai oli aikoinaan punaisten lyhtyjen aluetta – ja vaikka maine on osin vieläkin perusteltu – on Wan Chai nykyisin pääosin siistiä seutua, jossa monet bisnesmatkaajat viihtyvät suuren messukeskuksen ansiosta.

Kaikki edelliset kaupunginosat ovat kasvaneet sijaitsevat lähellä toisiaan. Hongkongin saaren toisella puolen ovat rauhalliset alueet Aberdeen ja merellinen Stanley. Edellinen tunnetaan satamastaan ja jälkimmäinen viihtyisästä toristaan, josta on kiva ostaa matkamuistoja.

Kowloonissa sijaitsevat edulliset majatalot ja Mong Kokin vilkas ostosalue. Kowloonin halki kulkeva Nathan Road on Hongkongin pääkatuja, jonka varrella on monentasoisia hotelleja ja ostosalueita. Kowloonin rannassa sijaitsevalta Tsim Sha Tsuin rantabulevardilta avautuvat upeat näkymät Hongkongin bisneskeskustaan.

Tsim Sha Tsuin rannasta pääsee Centraliin kätevästi Star Ferryllä tai näpsäkästi metrolla.

Harva matkailija tulee vierailleeksi Uusilla territorioilla, jossa asuu iso osa hongkongilaisista valtavissa kerrostalolähiöissä.

Hongkongin alueeseen kuuluu yli 200 saarta. Saarista suosituin vierailukohde on Lantau, jolla sijaitsevat Disneyland, vaellusreittejä ja uimarantoja.

Toinen kiehtova saari on luonnonkaunis Lamma.

Nähtävyydet

Hongkongin suurimmat nähtävyydet ovat kaupungin hektinen tunnelma ja unohtumattomat pilvenpiirtäjämaisemat. Jos aika on kortilla, Hongkongista saa hyvän kuvan jo parin päivän vierailulla (lue lisää sivulta Ensimmäistä kertaa Hongkongissa).

Parhaita paikkoja pilvenpiirtäjämaisemien ihailuun ovat Victoria Peak ja Tsim Sha Tsuin rantabulevardi. Edellisessä maisemaa pääsee ihailemaan ylhäältäpäin ja jälkimmäisessä edestäpäin lahden yli.

Pakollinen nähtävyys on Star Ferry, matkustajalossi, joka kulkee Kowloonin puolelta Hongkongin saarelle.

Lue laajempi esittely Hongkongin nähtävyyksistä.

Hotellit

Hyvän hotellin Hongkongista saa noin 100–200 eurolla. Kalleimmillaan hotellien hinnat ovat Hongkongin saarella kuten Centralissa ja Causeway Bayssa. Kannattaakin harkita asumista Kowloonin puolella, josta pääsee Hongkongiin tunnelmallisesti Star Ferryllä tai nopeasti metrolla (Central on Tsim Sha Tsuista vain yhden metropysäkin päässä).

Kowloonista saa edullisimmillaan huoneen muutamalla kymmenellä eurolla Nathan Roadin varrella olevista halvoista hotelleista. Pieniä majatalo-hotelleja on Nathan Roadilla Chungking Mansionissa ja Mirador Mansionissa.

Hotelleja on Hongkongissa valtava määrä, ja parhaiten sopivan löytää hotellinvaraussivustojen kautta.

Jos haluat tukea ilmaisen opassivustomme toimintaa, varaa hotellit kauttamme. Saat ne yhtä edullisesti kuin suoraan hotellinvaraussivustoilta. MinneThaimaassa suosittelee Agodaa, joka on Aasian johtava hotellinvaraussivusto. Voit etsiä hotelleja kätevästi sivun oikean ylälaidan hotellinvarausboksista.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

One Response to Hongkong-opas

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...