Thaimaan valtateillä liikenne muistuttaa tietokonepeliä: autoja menee ohi vasemmalta ja oikealta. Kukaan ei tunnu välittävän nopeusrajoituksista tai muistakaan liikennesäännöistä. Onnettomuuksia tapahtuu paljon – ja aina välillä thaimaalaisista lehdistä saa lukea, kuinka toistensa ajotapaan suuttuneet kuskit ovat kaivaneet hansikaslokeroista pistoolin ja alkaneet ampua toisiaan.

Ainakaan ratissa ei pääse kyllästymään.

Vaikka liikenne on Thaimaassa vallatonta, kannattaa harkita auton vuokraamista. Se on varsin edullista ja automatkailu tarjoaa mahdollisuuden tutustua kiehtoviin alueisiin vilkkaimpien turistiseutujen ulottumattomissa.

Hyviä reittejä automatkailuun Thaimaassa

Hyviä automatkailureittejä ovat esimerkiksi:

– Pohjois-Thaimaan Mae Hong Son Loop, joka vie Chiang Maista Thaimaan korkeimman vuoren Doi Inthanonin kautta rajamaiden tunnelmaa henkivään Mae Hong Soniin ja boheemiin vuoristokylään Paihin.

Hua Hinista etelään alkaa 200 kilometrin pätkä kauniita ja rauhallisia rantoja, joiden nimistä harva on kuullutkaan. Matkan varrelle osuu myös hienoja kansallispuistoja kuten luolatemppelistään tunnettu Khao Sam Roi Yot ja Kui Buri National Park, joka on Thaimaan paras paikka nähdä villinorsuja.

Näin vuokraat auton Thaimaassa

1. Jos matkustat suosituimman lomasesongin tai thaimaalaisten juhlapyhien aikaan, auto kannattaa varata hyvissä ajoin. Muulloin autoja on yleensä tarjolla lyhyelläkin varoitusajalla.

2. Bangkokista auton saa vuokrattua edullisimmillaan noin 1300 bahtia/päivä. Lomakohteissa kuten Hua Hinissa ja Chiang Maissa on useita pieniä matkatoimistoja, jotka vuokraavat autoja pääkaupunkia edullisemmin, jopa 1000 bahtillaa (25 euroa) / päivä.

3. Useiden viikkojen vuokra-ajoista saa yleensä hyvän alennuksen. Kuukaudeksi auton saa noin 500 eurolla.

4. Auton voi poimia mukaansa jo Bangkokin kansainväliseltä lentokentältä Suvarnabhumilta. Kentältä pääsee moottoriteitä pitkin joka suuntaan.

5. Kätevintä on vuokrata auto vasta pääkaupunkialueen ulkopuolelta. Bangkokissa suunnistaminen ja ajaminen on ensikertalaiselle hankalaa. Varo Bangkokissa etenkin mopoilijoita, jotka änkeävät joka rakoon ja ohittavat auton milloin vasemmalta ja oikealta.

6. . Vuokrattavat autot ovat yleensä automaattivaihteisia.

7. Vuokraamiseen riittää yleensä kansallinen ajokortti. On toki hyvä, jos mukana on kansainvälinen ajokortti.

8. Tarkista, että autonvuokraan kuuluu kattava vakuutus; onnettomuuden sattuessa länsimaalainen päätyy aina maksumieheksi.

9. Jos puhelimessasi toimii GPS-navigaattori, muista ladata siihen Thaimaan kartat. Ne toimivat hyvin ainakin Nokian puhelimissa. Irrallisen navigaattorin voi myös vuokrata lisämaksua vastaan autonvuokrauksen yhteydessä.

10. Paikannimet on merkitty tienviittoihin englanniksi, joten suunnistaminen on helppoa – kunhan on päässyt ulos Bangkokista.

11. Virallisia nopeusrajoituksia on, mutta ne eivät tunnu olevan yleisessä tiedossa. Ainakaan kukaan ei tunnu niitä noudattavan.

12. Jos jää maantiellä kiinni ylinopeudesta, paikallisena käytäntönä on antaa poliisille hienovaraisesti 100 bahtia suoraan käteen. Ulkomaalaiselle summa saattaa olla suurempi. Poikkeuksen tekevät Bangkokiin johtavat express way -moottoritiet, joilla ajetut sakot pitää käydä maksamassa poliisiasemalla.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...