• TOP KOHTEET
  Pariskunnat: Ko Ngai

 • TOP KOHTEET
  Perheet: Phuket

 • TOP KOHTEET
  50+: Hua Hin

 • TOP KOHTEET
  Reppu: Koh Phangan

 • TOP KOHTEET
  Luksus: Koh Samui

 • TOP KOHTEET
  Kulttuuri: Bangkok

 • TOP KOHTEET
  Seikkailu: Krabi

 • TOP KOHTEET
  Bileet: Koh Phi Phi

Vuokraskootteri on kätevä tapa liikkua Thaimaan lomakohteissa. Se on usein myös edullisin: skootterin päivävuokra hurahtaa helposti yhteen taksimatkaan. Tavallinen päivävuokra skootterille on 200–250 bahtia, noin viisi euroa. Hintaan kuuluu kypärä tai kaksi. Pitkästä vuokra-ajasta kannattaa tinkiä alennusta.

Suurin osa vuokrattavista skoottereista on nykyisin automaattisia, mikä tekee ajamisesta helppoa. Ei tarvitse kuin painaa käsillä kaasua ja jarrua.

Skootterin selässä voi tehdä vaikka kunnon roadtripin, kuten kiertää Mae Hong Son Loop -kierroksen Pohjois-Thaimaan vuoristossa.

Tässä ohjeet vuokraamiseen:


1. Skoottereita on lomakohteissa runsaasti tarjolla, eikä vuokraamoiden välillä ole yleensä suuria eroja. Voit hyvin valita hotellisi lähimmän vuokraamon.

2. Ajokortin perään ei vuokratessa kysellä. Kortti on kuitenkin hyvä olla mukana, sillä liikennepoliisi saattaa joskus (hyvin harvoin) sellaista kysyä. Kansallinen ajokortti riittää liikennepoliisille, muttei välttämättä suomalaiselle vakuutusyhtiölle, jos joutuu onnettomuuteen. Jotta suomalainen matkavakuutus varmuudella korvaisi ajaessa tapahtuneet vahingot, olisi hyvä omistaa Autoliiton myöntämä kansainvälinen ajokortti.

3. Skootteria valitessa katsasta pyörät, etteivät ne ole kovin kuluneet.

4. Tarkasta myös skootterin saamat kolhut. Joissain kohteissa – kuten Koh Phanganilla ja Koh Taolla – vuokrattavalta veloitetaan jokaisesta uudesta naarmusta, ja asian kanssa ollaan äärimmäisen tarkkoja. Näissä paikoissa vuokrauslapussa on yleensä skootterista piirros, johon merkataan kaikki skootterissa entuudestaan olevat naarmut. Suurimmassa osassa kohteista vuokraajat eivät kuitenkaan pidä kirjaa pikkunaarmuista.

5. Pyydä kypärä itsellesi ja mahdolliselle kyydittävällesi. Pidä aina kypärää, vaikka kaikki muut eivät käyttäisikään. Onnettomuudet ovat yleisiä, ja monen turistin skootterimatka on päättynyt ikävästi. Pottia ei Thaimaassa varastella, joten kypäränsä voi hyvin jättää riippumaan parkkeeratun skootterin ohjaustankoon.

6. Lisämaksusta joiltakin vuokraamolta voi saada vakuutuksen onnettomuuksien ja varkauksien varalle. Skootterien varkaudet ovat tosin erittäin harvinaisia.

7. Monessa paikassa vuokraaja haluaa passin pantiksi. Voit koettaa neuvotella, että passin kopio riittäisi.

8. Ennen automaattivaihteisen skootterin käynnistämistä muista potkaista tukijalka ylös (skootteri ei käynnisty, jos jalka on alhaalla). Pidä vasemmalla kädellä jarrua, kun käynnistät skootterin virtanapista. Käännä kaasua hellästi, se riittää skootterin liikuttamiseen.

9. Tarkista bensamittari – skootterit vuokrataan yleensä tankit melkein tyhjinä. Kysy, missä on lähin bensa-asema. Tarkista myös, mitä bensaa kannattaa tankata (yleensä 91:stä).

10. Muista ajaa vasemmalla puolen tietä!

Turvallista matkaa!

Lue lisää aiheesta:
Roadtrip: Mae Hong Son Loop
Harrasta: moottoripyöräily Thaimaassa
Hyvä tietää Thaimaassa, kaikki aiheet

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

2 Responses to Hyvä tietää: skootterin vuokraus

 1. […] matkaan skootterilla, osta mukaan varakumi. Lue tarkemmin, miten vuokraat Thaimaassa auton tai skootterin. Roadtripille voi lähteä […]

 2. […] myös hankkia oman skootterin. Vaikka liikennettä on paljon, ei se ole mitään Bangkokiin verrattavaa. Aluksi oman ajoneuvon […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...