Lyhyesti: Luonnonkaunis Khao Lak houkuttelee sekä sukeltajia että rauhallista rantakohdetta etsiviä.
Kenelle: Seikkailija, perhe.
Jos etsit: Vedenalaisia ihmeitä, luontoelämyksiä.
Miksi matkustaa: Khao Lakin rannat ovat pitkät ja rauhalliset ja luonto on lähellä.
Miksi jättää väliin: Khao Lakin yöelämä on vähäistä, vaikka muutama hyvä baari löytyykin. Myös shoppailumahdollisuudet ovat rajoitetut.

Luonnonkauniin Khao Lakin jakavat keskenään sukeltajat ja pakettimatkaajat. Sukeltajia houkuttelevat Ko Similanin autiosaaret, joille järjestetään sekä päiväretkiä että useita päiviä kestäviä sukellussafareita. Pakettimatkalaisia vetävät puoleensa Khao Lakin pitkät ja rauhalliset hiekkarannat, jotka jatkuvat kilometrikaupalla kauas lomakylien hotelleilta – Khao Lak on monen mielestä Thaimaan ihastuttavin valmismatkakohde.

Khao Lakissa on alati lähellä luontoa. Heti pääkadun takaa alkaa jylhä, vehreä viidakko. Ravintoloita on rantakohteessa monipuolinen valikoima, mutta ostosmahdollisuudet rajoittuvat kadunvarren markkinakojuihin. Tunnelma on ihanan leppoisa: sekä vesiskootterit että gogo-baarit ovat kiellettyjä. Khao Lak onkin suosittu myös perheiden keskuudessa.

Miten Khao Lak pärjää toista aktiivilomailijan suosikkikohdetta Krabia vastaan? Lue kohteiden kamppailu Khao Lak VS Krabi.

Khao Lakin sijainti on mainio seikkailijoille: luonnonläheistä tekemistä riittää useankin loman tarpeiksi. Thaimaan parhaiden sukellus- ja snorklauskohteiden lisäksi Khao Lakin lähellä sijaitsee Thaimaan komein kansallispuisto, sademetsä Khao Sok, jonne on helppo tehdä parin päivän retki.

Khao Sok viidakkojarvi Thaimaa

Khao Sokin sademetsässä ja järvellä odottavat huikeat maisemat.

Alueet

Khao Lakin vaaleanruskeat hiekkarannat jatkuvat kilometrien pituisina. Autiota rannanpätkää ei ole vaikea löytää. Rannoista eteläisin on nimeltään Khao Lak Beach, koska tänne rakennettiin alueen ensimmäiset hotellit. Nykyisin tosin suositumpia rantoja ovat lähekkäin sijaitsevat Nang Thong (kutsutaan myös nimellä Bang La On) ja Bang Niang. Molemmissa on mukava ranta ja paljon palveluita. Ratojen välillä ei ole suurta eroa, tosin ilta- ja ravintolaelämä on Bang Niangissa aavistuksen vilkkaampaa.

Khao Lakin lähellä Ko Kho Khao Thaimaa

Rauhalliselta Ko Kho Khaolta löytyy yksi reggaebaari.

Bang Niangista pohjoiseen on pitkä ja rauhallinen Khuk Khak Beach, jolla on muutama hotelli ja jokunen pikkuravintola. Täältä rannat jatkuvat pohjoiseen aina vain rauhallisempina. Ensin tulee Pakarang Beach, jota seuraa Bangsak Beach, joilla rannat ovat nättejä, mutta maisemat eivät ole enää yhtä komeat kuin Nang Thongissa ja Bang Niangissa, joille viidakkoiset kukkulat antavat dramaattisuutta.

Khao Lakin alueeseen lasketaan mukaan myös saari Ko Kho Khao, jonka vain kapea kanava erottaa mantereesta. Nang Thongista saarelle on matkaa noin 40 kilometriä.

Ko Kho Khaosta seuraava saari pohjoiseen on ekomatkailijoiden suosima Ko Phra Thong, jolla voi osallistua kilpikonnien suojelutyöhön.

Päiväretkiä tehdään Ko Tachain ja Ko Similanin ja asumattomille saarille kaukana avomerellä. Saarilla on upeita, silkinpehmeitä ja säihkyvän valkeita hiekkarantoja, ja ne sopivat niin snorklaamiseen kuin auringonottoonkin.

Khao Lakissa paikasta toiseen liikkuu kävellen tai vuokraskootterilla. Takseja on hyvin saatavilla. Autojakin vuokrataan.

Hotellit

Hotelleja on Khao Lakissa paljon ja jokaiseen toiveeseen sopivia, mutta hotellit eivät tunnu turhan tiiviisti rakennetuilta, sillä pitkillä rannoilla on tilaa yllin kyllin. Khao Lakin rakastetuimpia hotelleja on yltiöromanttinen, useita matkailupalkintoja kahminut The Sarojin.

Lue Khao Lakin hotellisuosituksiamme erilaisille matkailijoille.

Voit myös etsiä yhteistyökumppanimme Agodan sivuilta hotelleja suoraan eri alueiden mukaan – ja samalla tuet ilmaisen oppaamme toimintaa (Agoda antaa meille osan välityspalkkiostaan ilman, että itse joudut maksamaan yhtään ylimääräistä):

Hyvä yhdistelmä palveluita ja rauhaa: Nang Thongin hotellit

Monipuolisesti ravintoloita ja hieman iltaelämääkin: Ban Niangin hotellit

Rauhallista rantaelämää: Khuk Khakin hotellit

Vieläkin rauhallisempaa rantaelämää: Pakarangin ja Bangsakin hotellit

Saarielämää: Ko Kho Khaon hotellit

Matka

Khao Lak sijaitsee Phuketista 70 kilometriä pohjoiseen. Phuketin lentokentältä on tunnin ajomatka. Taksi lentokentältä Khao Lakiin pitäisi saada tingittyä 1200 bahtiin. Kentältä voi myös tarpoa päätien varteen odottamaan Khao Lakiin menevää bussia. Khao Lak sijaitsee valtatie 4:n varrella ja sen kautta kulkevat kaikki Phuketista Takuapaan ja Ranongiin matkaavat bussit.

Suora yöbussi Bangkokista Khao Lakiin maksaa tuhatkunta bahtia. Bussissa täytyy tosin istua puoli vuorokautta. Bussia voi pyytää pysähtymään toivomallaan rannalla.

Khao Lak Thaimaa Ko Similan

Khao Lak on portti Ko Similanin upeaan saaristoon.

Jatka matkaa

Tunnin ajomatkan päässä Khao Lakista sijaitseva Khao Sok on Thaimaan hienoimpia kansallispuistoja ja suurin säilynyt sademetsäalue. Viidakkoon järjestetään valmiita retkiä, mutta perille pääsee helposti myös omin avuin bussilla

90 kilometriä Khao Lakista pohjoiseen on Khuraburi, jonka satamasta lähtee laivoja upeaan Ko Surin -meriluonnonpuistoon. Ko Surin tunnetaan koko Thaimaan parhaana snorklauspaikkana.

ko-tachai khao-lak

Kaukana avomerellä sijaitsevat autiosaaret kuten Ko Ta-chai sopivat snorklaamisen lisäksi erinomaisesti myös rannalla löhöilyyn.

Paras aika matkustaa Khao Lakiin?

Turismi on Khao Lakissa hyvin sesonkikeskeistä. Parasta – ja vilkkainta – aikaa matkustaa Khao Lakiin ovat viileä ja kuuma kausi, jotka kestävät yhteensä marraskuulta toukokuun alkuun. Kuumallakaan kaudella ei ole liian kuuma meren rannalla (ja sademetsässä taas hikoilee aina).

Khao-Lak-thaimaa

Khao Lakin rannoilla riittää tilaa vilkkaimpana turistisesonkinakin.

Sadekaudella toukokuulta lokakuun loppuun Khao Lakin turistikylät hiipuvat aavekaupungeiksi. Hotellit ovat tyhjillään ja monet ravintoloista sulkevat ovensa. Kova aallokko tekee uimisesta vaikeaa – ja meressä viihtyvätkin lähinnä surffarit. Similanille ei tehdä liveaboard-matkoja.

Mutta mutta! Älä silti sulje pois mahdollisuutta mennä Khao Lakiin sadekaudella. Päivässä sataa yleensä vain tunnin tai pari muun ajan ollessa aurinkoista tai puolipilvistä. Ja koska hotellit ovat tyhjillään, niistä saa etenkin Khao Lakissa aivan mahtavia tarjouksia.

Sadekaudella Khao Lak on erityisen hyvä kohde tehdä Bangkokista pitkän viikonlopun luksusloma johonkin hyvään hotelliin jolla on tarjoushinnat, matkustaminenkin kun on vaivatonta ja nopeaa: lento Phuketiin ja sieltä tunnissa taksilla perille Khao Lakiin.

Sadekauden hotellitarjouksia kannattaa kalastella hotellinvarauspalvelu Agodan sivuilta.

Hyvä tietää

Tapaninpäivänä 2004 iskenyt tsunami aiheutti Thaimaassa pahimmat tuhot juuri Khao Lakissa. Rantakohteessa kuoli 4000 ihmistä eli puolet koko Thaimaan uhrimäärästä.

Syynä oli Khao Lakin matala ranta, joka nostatti aallon tuhovoiman valtavaksi. Koko lomakylä huuhtoutui olemattomiin.

Tuhoutuneet hotellit on rakennettu entistä ehommiksi, mutta paikalliset kantavat yhä luonnonkatastrofia mukanaan. Kaikilta kuoli omaisia, monelta katosi koko perhe.

Khao Lak tsunami poliisivene

Tsunamista muistuttaa syvälle sisämaahan huuhtoutunut poliisivene.

Miten Khao Lak pärjää muita rantakohteita vastaan:
Khao Lak vs Krabi

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...