Lyhyesti: Kaunis ja rauhallinen saari, josta harva on kuullut.
Kenelle: perheet.
Jos etsit: kaukaista paratiisisaarta, kulinaarisia elämyksiä.
Miksi matkustaa: Ko Bulon Lee on sympaattinen pikkusaari, jolla tuntee olevansa kaukana pahasta maailmasta.
Miksi jättää väliin: Saari on vaivalloisen matkan takana ja niin pieni, ettei sillä ole muuta tekemistä kuin laiskottelu.

Pikkuruinen Koh Bulon Lee on yksi Thaimaan salaisista saarista. Eteläisessä Thaimaassa sijaitseva saari on niin vähän tunnettu, eivätkä edes monet thaimaalaiset ole siitä kuulleet.

Ko Bulone on myös yksi maukkaimmista saarista: täältä saa poikkeuksellisen herkullisia mereneläviä. Pieneen kokoonsa nähden saarella on yllättävän monta loistavaa, vaikkakin yksinkertaista, ravintolaa. Saari onkin oiva kohde herkkusuille.

Saari on omiaan myös seikkailullisille perheille, jotka etsivät kaukaista saarta. Tällä rauhallisella saarella ei ole autoja, ja kaikki on kävelymatkan päässä. Kaikki tarkoittaa tässä yhteydessä: ei juuri mitään. Saarella on kauniin, valkohiekkaisen rannan lisäksi kalastajakylä, hedelmäpuutarhoja ja hieman viidakkoa.

Mökkiin pääsee asumaan edullisesti aivan meren äärelle ja maisemat ovat juuri sellaiset kuin pitääkin: paratiisimaiset. Horisontissa nousee eriskummallisia karstisaaria.

Alueet

Saarella on vain yksi kunnon hiekkaranta, White Sand Beach, mutta se on sitäkin kauniimpi. Ranta kaartuu laajan, nurinkurisen sirpin mereen työntyvän niemen ympäri. Hiekka on hienoa ja pehmeää. Muutama harmaa, käppyräinen kelo seisoo hiekalla kuin moderni taideteos. Horisontissa pilkistää karstisaaria.

Matka

Bulon Leelle pääsee veneellä parissa tunnissa Pak Baran satamasta, josta kulkevat laivat myös Lipelle. Veneet lähtevät puolilta päivin.

Sesongin aikana marraskuusta huhtikuuhun Bulon Leellä pysähtyvät myös Lantalta Lipelle kulkevat pikaveneet.

Veneet pysähtyvät saaren edustalle, josta paikalliset venemiehet kuskaavat matkustajat rannalle. Venemiehet veloittavat kyydistä 50 bahtia.

Pak Baran satamaan matkataan yleensä Hat Yain kautta, mutta minibussikyytejä on myös Trangista ja Krabilta.

Hat Yai on vilkas kaupunki, johon on hyvät lento-, juna- ja bussiyhteydet. Minibussit Pak Baraan lähtevät Hat Yain rautatieasemalta. Matka satamaan kestää kaksi tuntia.

Hat Yain lentokentältä pääsee rautatieasemalle minibussilla. Taksi kentältä suoraan Pak Baraan maksaa reilut 2000 bahtia.

Jatka matkaa

Pikaveneellä pääsee etelään Ko Lipelle ja pohjoiseen Ko Ngaille ja Ko Lantalle.

Hyvä tietää

Ko Bulon Lee on pieni paikka, jossa ei ole terveyskeskusta eikä pankkiautomaattia.

Miten Bulon Lee pärjää muita saaria vastaan?
Ko Bulon Lee vs Ko Lanta

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...