Lyhyesti: Kaunis ja rauhallinen pikkusaari.
Kenelle: Perheet.
Jos etsit: Bungalowia rannalta, kaukaista paratiisisaarta, vedenalaisia ihmeitä.
Miksi matkustaa: Idyllisellä pikkusaarella on valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja snorklata voi suoraan rannasta.
Miksi jättää väliin: Miksi jättää väliin: Ko Kradanin ravintolatarjonta on heikkoa.

Koh Kradan on Trangin saarista kaukaisin ja rauhallisin. Loputtoman pitkältä, mutkittelevalta rannalta löytää etsimättäkin oman, yksityisen soppensa, jolla on helppo tuntea olevansa saaren ainoa asukas. Ko Kradania rauhallisempi on vain autiosaari.

Teitä ei ole: on vain hiekkaa ja kukkulaista viidakkoa, jonka läpi kulkee kaksi polkua saaren autiolle länsipuolelle.

Saaren harvat majatalot sijaitsevat itäpuolella. Ranta on valkoinen ja kaunis, meri turkoosia ja kirkasta. Mutta vuorovesivaihtelu on suurta. Laskuvedellä vesi vetäytyy kauas ja paljastaa korallikivikot, nousuvedellä meri peittää suuren osan rannasta. Jälkimmäinen ei ole huono asia lainkaan, sillä merivedessä voi kylpeä keskipäivälläkin tuuheiden rantapuiden suojaisassa varjossa.

Juuri varjoisan rantansa ansiosta Ko Kradan sopii Trangin saarista parhaiten perheille. Lapset voivat leikkiä meressä vaikka koko päivän suojassa auringonpaahteelta.

Alueet

Ko Kradanin itäpuolella on kaksi hiekkarantaa. Nousuveden aikaan rannat ovat irrallaan, laskuvedellä ne yhdistyvät.

Länsipuolen Sunset Beachille pääsee saaren halki helpohkoa polkua pitkin.

Itäpuolen päärannalla ollessa Kradan ei tunnu kovin kaukaiselta saarelta, sillä horisontin täyttävät toiset saaret ja manner. Saaren länsipuolella tunnelma on aivan toisenlainen: Edessä avautuu autio ulappa, jolla näkyy kaukaisuudessa vain kaksi autiosaarta. Aallot vyöryvät ulapalta ja valtameren mahti on käsin kosketeltavissa.

Ennen majatalojen rakentamista Ko Kradan oli autiosaari. Pysyvää asutusta saarelle ei ole ollut koskaan. Suurin osa majataloista sulkee edelleenkin sadekaudella toukokuulta marraskuun alkuun.

Matka

Ko Kradanille pääsee Bangkokista Trangin kautta, jonne on pääkaupungista sekä yöjunia että Nok Airin ja Air Asian lentoja.

Rautatieasemalta on minibussikyyti satamaan, josta lähtevät veneet Koh Kradanille. Veneitä kulkee harvakseltaan, ja aikataulu kannattaakin tarkistaa etukäteen majatalosta tai matkatoimistoista, joita on useita rautatieasemaa vastapäätä.

Jos saapuu lentäen, helpointa on ostaa lentolipun yhteydessä valmis laiva+bussi+venekyyti-paketti, joita myy ainakin Nok Air.

Majatalojen kautta voi myös järjestää lentokentältä yksityiskuljetuksen saarelle asti.

Ko Lantalta on päivittäinen laivavuoro marraskuusta huhtikuulle.

Jatka matkaa

Ko Kradanin vieressä sijaitsevat hienot saaret Ko Mook ja Ko Ngai. Saarten välillä liikkuu kätevimmin pitkähäntäveneillä. Venekyydin Ko Mookille saa 800 bahtilla, Ko Ngaille 1200 bahtilla. Hinnan voi jakaa matkustajien kesken.

Hyvä tietää

Saarella ei ole pankkiautomaatteja, joten varaa mukaan riittävästi käteistä.

Kerro omat kokemuksesi Ko Kradanilta.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

2 Responses to Ko Kradan

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...