Lyhyesti: Suuri, kaunis ja rauhallinen saari.
Kenelle: Reppureissaaja, perhe.
Jos etsit: Bungalowia rannalta.
Miksi matkustaa: Lanta on Thaimaan sympaattisimpia saaria. Rannat ovat pitkiä ja vaaleita, auringonlaskut ikimuistoisia.
Miksi jättää väliin: Muslimisaari voi olla joillekin liiankin rauhallinen: yöelämä on hiljaista.

Ko Lanta saattaa hyvinkin olla Thaimaan paras saari. Koko saaren länsipuoli on yhtä kaunista rantojen silkkinauhaa. Vaikka majapaikkoja on runsaasti, pitkät rannat eivät tunnu koskaan kovin vilkkailta.

Rauhallista tunnelmaa lisää se, että päätie kiertää rannat kaukaa. Hotellit ja majatalot ovat aivan rannassa ja niitä on jokaiselle kukkarolle. Lanta sopiikin loistavasti niin reppureissaajille kuin lapsiperheillekin.

Ko Lanta on loistava paikka laiskotella, mutta tekemistäkin löytyy niin paljon, ettei pääse pitkästymään.

Miten Ko Lanta pärjää muita kohteita vastaan?
Ko Lanta VS Koh Phangan
Ko Lanta VS Ko Bulon Lee

Saaren hienouksiin kuuluu sekin, ettei Lanta ole myynyt vielä koko sieluaan turismille. Hiekkarantojen ulkopuolella tunnelma on edelleen hyvin paikallinen.

Kun hiekkarannat ovat saaren länsipuolella, itäpuolta hallitsevat mangrovemetsät ja hedelmäviljelykset. Keskellä kohoavat komeat, viidakoiden peittämät vaarat.

Saaren 10 000 asukkaasta suurin osa on muslimeja, joista elävät vielä hyvin perinteiseen tapaan maanviljelyllä ja kalastuksella. Seksikauppaa ei ole ja rannoilta puuttuvat yli-innokkaat kaupustelijat.

Ko Lanta Thaimaa

Ko Lanta tunnetaan upeista auringonlaskuista. Horisontissa siintää Koh Phi Phi.

Alueet

Saaren ”keskus” on parista kadunpätkästä koostuva Saladan, jossa sijaitsee saaren satama. Satamasta kulkee lavatakseja rannoille.

Lantalla on useita hiekkarantoja, jotka eroavat toisistaan tunnelmaltaan.

Perheiden keskuudessa suosituin on Klong Dao. Kolme kilometriä pitkä ja pehmeähiekkainen ranta on matala ja sopii hyvin lapsille. Palveluita on paljon.

Ko-Lanta

Klong Dao -rannalla on yksinäinen rivistö auringonvarjoja…

Saaren pisin ranta on viisi kilometriä pitkä  Phra Ae, jota myös Long Beachiksi kutsutaan. Rannan tunnelma vaihtelee pitkin matkaa: mukaan mahtuu kaikkea luksushotelleista reppureissaajien yksinkertaisiin majoihin. Keskivaiheiltaan ranta on melkein autio. Nopeasti syvenevä ranta sopii hyvin uimiseen.

Eniten reppureissaajatunnelmaa löytää Klong Khongilta, joka on rannoista kivikkoisin. Laskuveden aikaan uiminen on hankalaa. Rannan puutteita korvaa se, että mökkikylät ovat täällä edullisia ja poikkeuksellisen viihtyisiä.

Rannoista vähiten paratiisimaisia on Klong Nin, jonka vierestä kulkee tie.

Luksusranta on upeana puolikuuna kaartuva Kantiang, jolla sijaitsee saaren ylellisen hotelli Pimalai.

Koh-Lanta-ranta

…mutta Ko Lantalta löytyy myös autioita rantoja.

Kantiangin jälkeen tie muuttuu huonoksi ja rannat hyvin rauhallisiksi, lähes autioiksi. Klong Jak ja Mai Pai ovat upeita rantoja, joilla on vain muutama majatalo.

Isompien rantojen väliin mahtuu pari pientä autiorantaakin, joita voi etsiä skootterin kyydistä.

Saaren itäpuolella on sympaattinen vanhakaupunki Lanta Old Town.

Saarella liikutaan mopotakseilla, tuktukeilla ja songthaew-lavatakseilla. Vuokraskootteri on kätevin tapa liikkua ympäriinsä. Tiet ovat hyvässä kunnossa aivan saaren eteläisintä osaa lukuun ottamatta, ja liikenne on yleensä rauhallista.

Ko Lanta Long Beach thaimaa

Long Beachilta löytyy muutama suosittu rantabaari.

Ko Lanta – Hotellit

Ko Lantalta löytyy majoitusta kaikenlaisiin toiveisiin – edullisista rantabungaloweista luksushotelleihin ja kaikkea siltä väliltä. Hotellia valitessa kannattaa ottaa huomioon se, millä rannalla otelli sijaitsee. Lue täältä Ko Lantan hotellisuosituksemme erilaisille matkailijoille tai etsi suoraan hotellia rannalta, jolla haluat asua:

Nähtävyydet ja harrastukset

Vaikka Ko Lanta on syvimmältä olemukseltaan luotu laiskanpulskeaan lekotteluun, on saarella myös varsin paljon tekemistä. Ko Lantalta voi myös tehdä sukellusretkiä muutamille Thaimaan parhaista sukelluspaikoista. Lue lisää Ko Lantan nähtävyyksistä ja harrastuksista.

Matka

Ko Lanta on siitä erikoinen saari, että sille voi ajaa autolla. Saari sijaitsee melkein kiinni mantereessa, ja autojen tarvitsee ylittää losseilla vain kaksi kanavaa.
Pikkubusseja kulkee Krabista, jonne lennetään Bangkokista. Ajomatka kestää vajaat kolme tuntia. Vaihtoehtona on Trang, jonne pääsee sinnekin lentämällä sekä Bangkokista yöjunalla. Matka Trangista on suunnilleen saman pituinen kuin Krabilta, mutta minibusseja kulkee Trangista harvemmin. Minibussit lähtevät Trangin rautatieaseman läheltä, jonne pääsee lentokentältä minibussilla.

Ko Lantalle pääsee myös laivalla Phuketista (Koh Phi Phin kautta, lähtöjä Phuketista aamuisin klo 13.30 asti, katso aikataulut), Krabista ja Ko Ngailta. Laivat kulkevat vain matkailusesongin aikana marraskuun vaihteesta toukokuulle. Laivakyyti Krabi Townin satamasta kestää noin kolme tuntia ja maksaa suunnilleen saman kuin minibussikyyti.

Ko Lanta Thaimaa

Long Beach on saaren pisimpiä rantoja.

Jatka matkaa

Krabin ja Ko Lantan välilä kulkevat laivat pysähtyvät matkan varrella Ko Jumilla, joka on hyvin rauhallinen saari. Ko Lantalta voi jatkaa laivalla matkaa myös Andamaanien merta etelämmäksi Ko Ngaille.

Hyvä tietää

Mondo matkaopas Thaimaa

MinneThaimaassa-sivusto suosittelee Thaimaa-opasta.

Ko Lantan asukkaat elävät vielä hyvin perinteisesti. Kunnioita paikallista kulttuuria ja vältä ottamasta aurinkoa yläosattomissa ja liikkumasta ranta-alueiden ulkopuolella pelkässä uima-asussa.

Saarelta löytyy sekä terveyskeskus että yksinkertainen, paikallinen sairaala.

Vilkkainta sesonkia on aivan vuodenvaihde, jolloin matkailijoita on paljon. Muun ajan vuodesta saari on hyvin rauhallinen. Monsuunikaudella aallot äityvät voimakkaiksi ja rannat ovat lähes autiot.

Lue lisää Thaimaasta. MinneThaimaassa-sivusto suosittelee matkalle mukaan opaskirjaa Mondo Matkaopas Thaimaa.

Miten Ko Lanta pärjää muita kohteita vastaan?
Ko Lanta VS Koh Phangan
Ko Lanta VS Ko Bulon Lee

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

7 Responses to Ko Lanta

 1. Janni says:

  Tuoretta tietoa lokakuulta matkalle Phuketista Ko Lantalle. Taksimatka Phuketin lentokentältä satamaan kesti omalla kohdallani (ei suurempia ruuhkia, klo 11) vajaa 50min. Listahinnat näillä oikeilla takseilla oli 700-800bahtia printattuina mainoksiin. Tinkimällä maksoin 600bahtia. En tiedä olisiko joku tinkinyt lisääkin, mutten jaksanut enempää taistella. Matkasta sai kuitin, kyseessä ei siis mittaritaksi vaan
  könttäsumma. Minibusseja ei osunut silmään, joskin lento laskeutui aika hiljaiseen
  väliin niin ei juuri ihmispaljoutta ollut.
  Phuketferry-lipun sai vaivattomasti satamasta. Aikataulu venyi n. puolella
  tunnilla, laiva oli lopulta lähes täysi mutta kaikki pääsivät mukaan. Majatalo-
  ja kyytikaupustelijoita riitti. Laivaa piti (ainakin eilen tuolla reitillä)
  vaihtaa Phiphillä mutta se oli ihan ok ohjeistettu ja jatkokyyti odotti.
  Kokonaiskesto Rassada Pier – Koh Lanta oli 3,5h mutta nopeasti se lopulta meni.

  • Janni says:

   Vielä kokemuksista paluumatkalta samalta reitiltä. Otin Lantalta oman hotellini kautta paluulautan Petpailin-nimiseltä yritykseltä. Hinta oli halvempi, 800bht kun Phuket Ferry ainakin satamasta ostettuna maksoi 1000bht. Paluumatkan hintaan sisältyi pick up hotellilta ja kyseisen yhtiön lautat olivat ainakin tuolla matkalla suurempia kuin Phuket Ferryn – paremmin tilaa eikä niin häiritsevä merenkäynti. Petpailin tarjosi myös Phiphi-Phuket -välillä ilmaisia virvokkeita, vettä ja hedelmiä. Toimii! Lautalla oli myös taksikaupustelijoita ja buukkasinkin siitä minivanin lentokenttähotellille hintaan 200bht. Eli melko paljon edullisemmin hoitui kuin menomatka, joskin silloin minivaneja ei kentältä silmään osunutkaan. Minivanilla matka oli hieman hitaampi, 1h 15min mutta uskoisin johtuneen lähinnä klo 16-17 ruuhkista. Toivottavasti vinkeistä on apua!

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...