Lyhyesti: Hiekkarantojen lisäksi pienelle paratiisisaarelle houkuttelevat Smaragdiluola ja sukellusmahdollisuudet.
Kenelle: Reppureissaaja, seikkailija
Jos etsit: Vedenalaisia ihmeitä
Miksi matkustaa: Ko Mookilla on eniten tekemistä kuvankauniista Trangin saarista.
Miksi jättää väliin:  Ko Mookilla on rajoitetusti vaihtoehtoja, jos haluaa asua bungalowissa aivan meren äärellä.

Ko Mook näyttää mereltä päin nukkuvalta taruolennolta. Komea kalkkikivijyrkänne muistuttaa päätä ja selkää, joka kapenee pitkäksi hännäksi. Jyrkänteen suojissa on hieno hiekkaranta Haad Farang eli Farang Beach.

Ko Mook (kirjoitetaan myös Koh Muk) on Trangin saarista tunnetuin, mikä ei vielä tarkoita suurta turistiryntäystä. Farang Beachillä on muutama ravintola, kourallinen majataloja ja yksi viihtyisä rantabaari.

Muut matkailijat tulevat nopeasti tutuksi ajopuista kootussa rantabaarissa tai saaren suosituimmassa ravintolassa, Mayow’ssa, joka ei sekään ole oikeastaan muuta kuin hökkeli kumipuumetsän laidalla.

Nimensä Haad Farang on saanut rantakalliosta, josta voi erottaa kivikasvon. Sillä on korkea otsa, aavistuksen kiharat hiukset ja iso nenä kuin farangilla eli länsimaalaisella. Erityisen upealta Nenäkallio näyttää hetkeä ennen auringonlaskua, kun auringon hiipuvat säteet korostavat kasvojen muotoja.

Kallion takana sijaitsee Trangin saarten kuuluisin nähtävyys Emerald Cave eli Smaragdiluola.

Thaimaa Ko Mook

Ko Mookin isonenäinen kivikasvo on antanut nimensä Farang Beachille.

Toisen teorian mukaan rannan nimi tulee siitä, että saarella asuvat kalastajat eivät ole ulapalle avautuvasta rannasta välittäneet, vaan ovat jättäneet sen outojen, puolialastomien farangien temmellyskentäksi. Kalastajien kylä löytyy saaren suojaiselta puolen, vastapäätä mannerta.

Saaren sisäosissa on kumipuumetsiä ja korkeilla jyrkänteillä viidakkoa.

Alueet

Suosituin ranta on Had Farang, joka aukeaa länteen ja sopii erinomaisesti uimiseen. Vuorovesivaihtelut eivät ole suuria. Suoraan edessä taivaanrannassa näkyvä pitkulainen saari on Ko Kradan.

Toinen ranta löytyy saaren toiselta puolen ja tunnetaan nimellä Sivalai Beach rannalla sijaitsevan hienon hotellin mukaan. Sivalai Beach on hiekkasärkkä, jolla hienorakeinen hiekka narskuu kuin lumi jalkojen alla. Vuorovesivaihtelut ovat rannalla kovat ja laskuvedellä meri vetäytyy kauas.

Sivalai Beachin vieressä on saaren satamalaituri ja romuluinen kalastajakylä.

Had Farang tapaa olla nuorempien matkailijoiden mieleen, kun vanhemmat matkailijat nauttivat Sivalai Beachin seesteisestä rauhasta.

Ko Mook – hotellit

Ko Mookilla on varsin monipuolinen kattaus majapaikkoja. Suosituimmat – ja tunnetuimmat – paikat ovat melkein luksuskategoriaan yltävä Sivalai ja siistiin kolmen tähden luokkaan kuuluva Charlie Beach Resort. Niiden lisäksi on majataloja moneen makuun ja hintaluokkaan. Kannattaa huomioida, että suurin osa edullisista majataloista sijaitsee lyhyen kävelyn päässä rannalta.

Lue hotellisuosituksemme Ko Mookille

Matka

Ko Mookille pääsee Bangkokista Trangin kautta, jonne on pääkaupungista sekä yöjunia että Nok Airin ja Air Asian lentoja.

Rautatieasemalta on minibussikyyti satamaan, josta lähtevät veneet Koh Mookille. Veneitä kulkee harvakseltaan, ja aikataulu kannattaakin tarkistaa etukäteen majatalosta tai rautatieasemaa vastapäätä olevista matkatoimistoista.

Jos saapuu lentäen, helpointa on ostaa lentolipun yhteydessä valmis laiva+bussi+venekyyti-paketti, joita myy ainakin Nok Air.

Majatalojen kautta voi myös järjestää lentokentältä yksityiskuljetuksen saarelle asti.

Ko Lantalta on päivittäinen laivavuoro marraskuusta huhtikuulle.

Jatka matkaa

Ko Mookin vieressä sijaitsevat hienot saaret Ko Kradan ja hieman kauempana Ko Ngai. Saarten välillä liikkuu kätevimmin pitkähäntäveneillä. Venekyydin Ko Kradanille saa 800 bahtilla, jonka voi jakaa matkustajien kesken.

Päivittäin on yleensä myös yksi pikavenevuoro.

Laiva- ja pikavenevuoroja on myös pohjoiseen Ko Lantalle ja etelään Ko Lipelle.

Hyvä tietää

Chill Out Diversin rantabaarista löytyy langaton verkko. Saarella ei ole pankkiautomaattia, joten varaa mukaan tarpeeksi käteistä. Paremmissa hotelleissa voi maksaa kortilla.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

4 Responses to Ko Mook (Koh Muk)

  1. […] saarelta (เกาะ มุก, ja kuten thain kielinen nimi kertoo, se siis lausutaan ko muk)  http://www.minnethaimaassa.com/ko-mook/ Aurinkoa, meressä uimista ja […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...