Lyhyesti: pieni ja idyllinen paratiisisaari.
Kenelle: rakastavaiset.
Jos etsit: kaukaista paratiisisaarta.
Miksi matkustaa: Ko Ngai on pieni, kaunis ja rauhallinen.
Miksi jättää väliin: Saari voi olla joidenkin makuun liiankin pieni ja rauhallinen

Tältä näyttää täydellinen paratiisisaari: Ko Ngai (kirjoitetaan myös Koh Hai) nousee merestä jyrkkänä ja viidakkoisena kukkulana. Palmut reunustavat valkoista hiekkarantaa, ja meri on kuin turkoosilla karamellivärillä maalattua.

Maisema hurmaa jo laivassa, kun saapuu Ko Ngaille. Mutta rannalla seistessä edessä avautuvat vielä hienommat näkymät: sinistä horisonttia täplittävät pienet, kyttyräselkäiset karstisaaret.

Ko Ngailla ei ole autoja, ei edes moottoripyöriä. Saaren halki kulkee vain yksi ainoa, vaikeakulkuinen viidakkopolku. Polun päässä odottaa toinen paratiisiranta.

Ko Ngai on paitsi paratiisimainen, myös poikkeuksellisen tyylikäs saari. Saaren mökkikylät ovat tavallista viihtyisämpiä ja ne tavoittelevat luonnonläheistä saaritunnelmaa. Palmunlehtikattoiset mökit piiloutuvat niin hyvin palmujen taakse, ettei niitä mereltä edes huomaa.

Miten Ko Ngai pärjää muita saaria vastaan?
Ko Ngai vs Ko Lipe

Alueet

Ko Ngai Thaimaa

Ko Ngain ranta on huikea.

Nousuveden aikaan saaren pääranta on Thaimaan kauneimpia: Hiekka on valkoista ja pehmeää, ja meri on uskomattoman kauniin väristä. Horisonttia koristavat pienet karstisaaret. Laskuvesi paljastaa kivikot rannan reunoilla. Silti laskuvedelläkin ranta on houkutteleva; rannan edustalle muodostuu mukava, aavistuksen veden peittämä hiekkasärkkä, jolla on ihana makailla.

Saaren toiselle puolen pääsee pitkin polkua, joka kulkee Thanya Resortin takaa. Kun polku haarautuu, oikea haara vie Paradise Resortille, vasen pienelle autiorannalle.

Ko Ngai Thaimaa

Saaren toisella puolen on salainen autioranta. Kuva: Mika Itävaara.

Ko Ngai – hotellit

Ko Ngailla ei ole isoja hotelleja vaan kaikki asuminen on majataloissa. Suurin osa Ko Ngain majataloista on poikkeuksellisen viehättäviä bungalowikyliä ja sopivat vaativaankin makuun. Niiden rinnalta löytyy myös muutama edullisempi vaihtoehto.

Lue suosituksemme Ko Ngain majataloihin tai katso saaren hotellitarjouksia yhteistyökumppanimme Agodan sivuilta.

Matka

Ko Ngai lasketaan usein mukaan Trangin saariin, vaikka saari kuuluukin Krabin provinssiin.

Vaivattomimmin saarelle pääsee, jos lentää Trangiin ja maksaa yksityisestä taksi- ja venekyydistä saarille. Bangkokista on olla perillä jo kolmessa tunnissa. Kyyditykset järjestyvät majatalojen kautta.

Ko Ngai Thaimaa

Laskuvedellä Ko Ngaille ei pääse kuivin jaloin – veneet joutuvat jättämään matkalaiset hyvän matkaa rannasta.

Yleisiäkin veneitä kulkee, mutta epäsäännöllisesti. Yleensä mantereelta lähtee venekyyti Pak Meng -satamasta aamukymmeneltä (noin 400 bahtia). Kyytejä on myös Kuan Tungku -satamasta. Laivojen reitit ja aikataulut kannattaa tarkistaa etukäteen majatalosta. Satamiin on noin tunnin matka Trangin kaupungista. Rautatieasemalta kulkee minibussikyytejä. Aseman vieressä on matkatoimistoja, joista voi kysyä lisätietoa kuljetuksista.

Trangiin pääsee Bangkokista yöbussilla, yöjunalla ja lentäen esimerkiksi halpalentoyhtiö Nok Airilla.

Marraskuusta huhtikuulle saarelle pääsee helposti laivalla Ko Lantalta (noin 400 bahtia). Kyytejä on päivittäin.

Jatka matkaa

Mondo matkaopas Thaimaa

MinneThaimaassa-sivusto suosittelee Mondon Thaimaa-opasta.

Ko Ngailta voi jatkaa matkaa laivoilla tai pitkähäntäveneillä vieressä sijaitseville Trangin saarille kuten Ko Mookille ja Ko Kradanille. Matkaa voi jatkaa pikaveneillä myös etelämmäksi Ko Bulon Leelle ja Ko Lipelle asti. Pikaveneitä kulkee päivittäin turistisesongin aikaan. Sadekaudella veneitä ei kulje.

Hyvä tietää

Ko Ngailla ei ole muuta asutusta kuin mökkikylät. Terveyskeskuksia tai pankkiautomaatteja ei ole. Tarkista majatalosta etukäteen, onnistuuko luottokortilla maksaminen, ja varaa mukaan riittävästi käteistä.

Lue lisää Thaimaasta. MinneThaimaassa-sivusto suosittelee matkalle mukaan opaskirjaa Mondo Matkaopas Thaimaa. Saatavana myös kätevänä ipad-versiona.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

One Response to Ko Ngai (Ko Hai)

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...