Lyhyesti: Kaunis saari, joka tunnetaan parhaiten täydenkuun juhlistaan.
Kenelle: Reppureissaaja, bilettäjä.
Jos etsit: Bungalowia rannalta.
Miksi matkustaa: Rannat ovat kauniit, ja maineestaan huolimatta saari on rauhallinen.
Miksi jättää väliin: Jos vierastat reppureissaajatunnelmaa tai haluat lomakohteessasi olevan hyvät ostosmahdollisuudet.

Unohda kaikki, mitä olet aiemmin kuullut Koh Phanganista. Sillä saari on Thaimaan rantakohteista väärinymmärretyin. Koh Pha-Ngan tunnetaan ympäri maailmaa täydenkuunjuhlistaan (full moon party), ja yleinen harhaluulo on, ettei saarella muuta tehdäkään kuin juhlita. Luulo on täysin väärä. Todellisuudessa kukkulainen ja viidakkoinen Koh Phangan on yksi Thaimaan rauhallisimmista saarista. Rannat ovat kauniimmat kuin Phanganin monta kertaa suositummalla isoveljellä, vieressä sijaitsevalla Ko Samuilla.

Miten Koh Phangan pärjää rantakamppailussa?
Ko Phangan VS Koh Phi Phi
Ko Phangan VS Ko Lanta

Saari villiintyy vain täydenkuun aikaan, ja silloinkin juhlat keskittyvät Had Rin Beachille.

Ko Phanganilla on useita hienoja rantoja, joilla on erilaisia tunnelmia. Saari sopiikin monenlaiselle matkailijalle: perheille, pariskunnille, joogaajille, hipeille, erakoille ja luksuksenkin etsijöille.

Koh Phangan Thong Nai Pan Yai

Pitkä ja leveä Thong Nai Pan Yai on Koh Phanganin upeimpia rantoja.

Alueet

Matkailijat tekevät Koh Phanganilla yleensä ensimmäisenä tuttavuutta Thongsalan kanssa, jonka satamaan suurin osa laivoista päätyy. Muutama laiva menee suoraan täydenkuun juhlistaan tunnetulle Haad Rinille.

Thongsalassa on muutama kadullinen majataloja ja ravintoloita. Paikka on hyvä valinta asua niille, jotka aikovat kiertää saarta; ole täällä ensin muutama yö, vuokraa skootteri ja kierrä saarta omaa unelmien rantaasi etsien. Täällä asustavat myös monet saarelle muuttaneet ulkomaalaiset. Lauantaisin Talad Kao -kadulla pidetään paikalliset iltamarkkinat.

Katso yhteistyökumppanimme Agodan tarjoukset Thongsalan hotelleista. Varaamalla hotellit Agodan kautta tuet ilmaisen oppaamme tomintaa maksamatta varauksista mitään ylimääräistä.

Täydenkuun juhlat Koh Phangan

Had Rin villiintyy kerran kuussa Full Moon Partyista.

Koh Phanganin kuuluisin ranta on Haad Rin, jolla täydenkuun juhlat järjestetään. Rantakylä täyttyy juhlien lähestyessä ja tyhjenee muina aikoina.

Haad Rin on itse asiassa kaksi rantaa kapean niemekkeen kummallakin puolella. Iso osa majoituksesta on läntisen rannan puolella. Ranta on kapea ja romuluinen. Sen sijaan rannoista idänpuoleinen, Rin Nok, on upea. Hiekka on valkoista ja hienoa. Rantojen välissä sijaitsee turistigetto, joka on ahdettu täyteen ravintoloita, kauppoja ja tatuointiliikkeitä.

Katso tarjoukset Had Rinin hotelleihin

Ko Phanganilta löytyy monta muutakin hienoa rantaa, jotka ovat paljon Haad Rinia rauhallisempia. Jos tarkkoja ollaan, ne ovat kuin toisesta maailmasta, täydellisiä paratiisirantoja, joissa muu maailma unohtuu. Kaunein kaikista on saaren koilliskulmassa sijaitseva Thong Nai Pan Yai. Pitkän rannan hiekka on täydellisen valkoista ja pehmeää. Majatalot ovat piiloutuneet rantapuiden joukkoon. Thongsalaan ja Haad Rinille on pitkä matka, mutta tie on hyvässä kunnossa.

Vieressä on rannan pikkuveli Thong Nai Pan Noi, joka on kehittymässä Phanganin luksusrannaksi. Täältä löytyvät saaren hienoimmat hotellit ja tyylikkäimmät ravintolat.

Katso tarjoukset Thong Nai Pan Yain hotelleihin

Katso tarjoukset Thong Nai Pan Noin hotelleihin

Myös saaren länsipuolelta löytyy hienoja rantoja. Ao Chao Phao on rauhallinen, vähän kehittynyt ranta, paikoin romuluinenkin. Hiekka on valkoista ja pehmeää, meri turkoosia. Thongsalaan ajaa nopeasti.

Ao Chao Phao Koh Phangan Thaimaa

Ao Chao Phaon tunnelmaa.

Edellisen vieressä sijaitseva Haad Yao on saaren pisimpiä ja leveimpiä hiekkarantoja. Hiekka on valkoista, ja horisontissa siintävät Ko Tao sekä meriluonnonpuisto Ang Thongin saaret. Haad Yao on alkanut houkutella etenkin lapsiperheitä.

Haad Yaon pohjoispuolella sijaitseva Haad Salad on pieni ja mukava ranta. Valkoinen hiekka on uskomattoman hienoa, tosin tunnelmaa hieman verottavat romuluiset aaltovallit. Rannalta löytyy sekä reppureissaajien majoja että muutama hienompi majapaikka. Mainio paikka rauhalliseen lomailuun.

Katso tarjoukset Haad Yaon ja Haad Saladin hotelleihin

Ao Mae Haad on pitkä ja leveä ranta, jonka hiekka on harmaata ja karheaa. Hiekkakangas yhdistää rannan ja sen edustalla olevan pienen Ko Ma -saaren. Saaren ympärillä voi snorklata.

Katso tarjoukset Mae Haadin hotelleihin

Haad Khom on rauhallinen pieni paratiisiranta. Hiekka on valkoista ja meri turkoosia. Majatalot ovat pysytelleet piilossa palmujen ja kasuariinapuiden takana. Rannan edustalla olevaa koralliriuttaa kehutaan Phanganin parhaaksi.

Haad Kuat eli Bottle Beach on kaunis ranta, jolle pääsi pitkään vain veneellä tai vaeltaen. Rannalle ollaan rakentamassa kunnon tietä.

Had Yao Koh Phangan Thaimaa

Had Yao lintuperspektiivistä.

Matka

Koh Phangan sijaitsee Siaminlahdella Samuin ja Koh Taon välissä. Laivat Phanganille kulkevat naapurisaarten kautta. Lähin lentokenttä on Samuilla.

Laivaan voi nousta mantereella Chumphonista tai Suratthanista. Molempiin kaupunkeihin pääsee Bangkokista yöjunalla, bussilla tai lentäen. Lentokentiltä ja rautatieasemilta on laivayhtiöiden järjestämä kuljetus satamiin.

Suurin osa laivoista kulkee saaren pääkaupunkiin Thongsalaan, mutta vuoroja on myös suoraan täydenkuunjuhlistaan tunnetun Had Rin -rannansatamaan. Thongsalasta songthaew-lavataksit kuljettavat matkalaiset eri puolille saarta.

Jatka matkaa

Koh Phanganilta kulkee päivittäin lauttoja naapurisaarille Koh Tao ja Koh Samui. Koh Tao on pieni, sukeltamiseen keskittynyt paratiisisaari. Samui on suuri saari, jolla on monenlaista tekemistä.

Hyvä tietää

Mondo matkaopas Thaimaa

MinneThaimaassa-sivusto suosittelee Mondon Thaimaa-opasta.

Lavataksit kulkevat saaren ympäri, tosin satunnaisesti, ja hinnat ovat aika kalliita. Suosittu tapa liikkua paikasta toiseen on vuokrata skootteri. Vuokratessa kannattaa tarkistaa huolellisesti mopossa olevat kolhut, jottei joudu maksamaan niiden korjaamisesta pyörää palauttaessaan.

Ko Phanganin teitä on parannettu eivätkä ne ole enää yhtä vaarallisia kuin aikoinaan. Ne ovat kuitenkin edelleen jyrkkiä ja arvaamattomia: älä opettele mopolla ajamista täällä.

Saaren sairaala sijaitsee Thongsalasta kolmisen kilometriä pohjoiseen. Haad Rinilla on kaksi yksityistä terveysasemaa, Haad Rin Inter Clinic ja Bandon Inter.

Lue lisää Thaimaasta. MinneThaimaassa-sivusto suosittelee matkalle mukaan opaskirjaa Mondo Matkaopas Thaimaa.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...