Lyhyesti: Sadunomaisen kaunis bilesaari.
Kenelle: Reppureissaaja, bilettäjälle.
Jos etsit: Vedenalaisia ihmeitä.
Miksi matkustaa: Phi Phin karstivuorimaisemat ovat uskomattoman kauniit ja rantajuhlat jokaöiset.
Miksi jättää väliin: Luonnonläheisestä tunnelmasta ei ole paljoa jäljellä.

Olisi vähättelyä kutsua Ko Phi Phiä Thaimaan tai yhdeksi koko maailman kauneimmista saarista. Phi Phi on luonnonihme. Jylhät, jyrkkäreunaiset kaksoissaaret nousevat aavalta ulapalta yli sadan metrin korkeuteen. Kallioiden suojissa on upeita hiekkarantoja.

Toinen saarista on asumaton Phi Phi Ley, jolla kuvattiin elokuva The Beach, toinen on Phi Phi Don, jonka kauniilta rannoilta löytyvät matkailupalvelut.

Suurin keskittymä hotelleja ja ravintoloita on rantakylä Tonsailla, joka sijaitsee unenomaisella paikalla, kapealla hiekkakankaalla, jonka molemmin puolin kohoavat karstijyrkänteet. Rantakylän ovat vallanneet nuoret ja kauniit matkalaiset. Tavallisena vaatepartena ovat naisilla pelkät bikinit ja miehillä uimashortsit ilman paitaa.

Kuinka Phi Phi pärjää muita kohteita vastaan?
Ko Phi Phi VS Koh Tao
Ko Phi Phi vs. Koh Phangan

Joka yö Tonsain rannat muuttuvat juhlien näyttämöksi. Tuliartistit tekevät temppujaan, ja hiekalla seisovat kaiuttimet kutsuvat tanssiin meren äärellä.

Tonsai on vilkas paikka, mutta kylästä ei tarvitse kävellä kovinkaan kauas, kun on jo löytää kallioiden suojista rauhallisia autiorantoja.

Alueet

Phi Phi Donilla on useita rantoja, joilla tunnelma vaihtelee juhlahumusta autiosaaren idylliin. Phi Phillä ei ole autoja eikä edes skoottereita, vaan kaikkialle kävellään – tai matkataan pitkähäntäveneellä. Venekyytien hinta kannattaa sopia etukäteen. Veneet lähtevät eri puolilta Ton Sai -rantaa.

Saaren keskus on rantakylä Ton Sai, joka on ahtautunut korkeiden karstijyrkänteiden väliin. Kylän molemmin puolin kaartuvat hiekkarannat. Tonsai on täynnä ravintoloita ja baareja, rantavaatekauppoja, leipomoita, internetkahviloita, matkatoimistoja ja minimarketteja. Playstation-peliluolakin löytyy.

Tonsain pohjoispuolen rantaa kutsutaan nimellä Ao Loh Dalum. Ranta kaartuu melkein täyden ympyrän sokeritoppavuorten väliin. Ranta on pitkän matkaa niin matala, ettei siinä onnistu kuin käsipohjan uiminen.

Turistikylän eteläpuolalta kutsutaankin sitten nimellä Ao Tonsai. Rannan keskiosan on vallannut Phi Phi Donin matkustajasatama ja pitkähäntäveneiden laivasto, mutta rannan reunoilta löytyvät yllättävänkin rauhalliset uintipaikat komeilla maisemilla.

Rannan itäpää kurottaa kohti Long Beachia, jolle pääsee kävellen varttitunnissa pitkin metsäistä polkua. Kaunis ja pitkä Long Beach on saaren toiseksi suosituin ranta. Merelle avautuvat hienot näkymät naapurisaarelle, autille Phi Phi Leylle, jolle pääsee tutustumaan päiväretkillä.

Long Beachilta on lyhyt mutta jyrkkä kävely kauniille ja rauhallisille Ao Poh ja Loh Modee -rannoille. Molempien edustalla voi snorklata.

Lisää rantoja on saaren toisella puolen. Kauniille pikkurannoille Toh Koh, Rantee ja Pak Nam pääsee patikoimalla näköalapaikan kautta. Ota snorklausvälineet mukaan.

Saaren hienoimmat hotellit sijaitsevat eristyksissä rannoilla Ao Loh Bakao ja Hat Laem Thong, joille pääsee vain pitkähäntäveneellä.

ko-phi-phi-toh-koh

Rauhallisella Toh Koh -rannalla.

Ko Phi Phi – Hotellit

Ko Phi Philtä löytää kaikentasoista majoitusta, tosin hinnoissa on hieman “Phi Phi -lisää” eli esimerkiksi edulliset majatalot tapaavat olla hieman kalliimpia kuin muualla Thaimaassa.

Kapteenin suositukset Ko Phi Phin hotelleihin

Voit myös etsiä yhteistyökumppanimme Agodan hotellitarjouksia suoraan eri alueille – ja jos varaat samalla hotellin, tulet tukeneeksi ilmaisen oppaamme toimintaa ilman, että maksat siitä itse yhtään mitään ylimääräistä. Saamme Agodan välityspalkkiosta suunnilleen oluen arvoisen osuuden. Kiitos!

Paras ranta bilettäjille: Ao Tonsain hotellit

Hieman rauhallisempaan lomailuun: Long Beachin hotellit

Todella rauhalliseen lomailuun: Ao Rantee ja Toh Kohin -rantojen majatalot

Luksusta: Laem Thong Beachin hotellit

Matka

Mondo matkaopas Thaimaa

MinneThaimaassa suosittelee: matkalle mukaan Mondon Thaimaa-opas.

Phi Phi sijaitsee avomerellä suunnilleen Phuketin ja Krabin puolivälissä. Molemmista kulkee laivoja ympäri vuoden, yksi aamulla ja toinen iltapäivällä.

Phuketista laivat lähtevät Ratsada-laiturilta, jonne pääsee lentokentältä edullisesti minibussilla – jos matkustajia on riittävästi. Muussa tapauksessa on turvauduttava taksiin. Taksien hinnoissa on yleensä tinkimisvaraa.

Krabista laivat lähtevät sekä Krabit Townin satamasta että Ao Nang -rannalta.

Phuketiin ja Krabiin pääsee Bangokista sekä lentämällä että bussilla.

Jatka matkaa

Turistisesonkina Phi Phin ja Koh Lantan välillä on laivayhteys. Ko Lanta on aivan saarena aivan erilainen kuin Phi Phi: suuri ja rento. Lantalta matkaa voi jatkaa veneillä vieläkin etelämmäksi, Ko Ngaille, Ko Bulon Leelle ja Ko Lipelle asti.

Hyvä tietää

Phi Phille voi matkustaa ympäri vuoden. Saaret ovat niin pienet, että suurimmat sadepilvet purjehtivat monsuunikaudellakin yleensä nopeasti Phi Phin yli.

Saarelta löytyvät terveyskeskus ja pankkiautomaateja.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

9 Responses to Koh Phi Phi

 1. Tero Kempas says:

  Hei kaikki,

  terveiset The Adventure Clubilta. Kaikille uusia Thaimaan retkiä ja
  sukelluksia suunnitteleville haluaisin muistuttaa, että täällä Phi
  Phillä sukellus on edelleen erittäin laadukasta eivätkä hinnat päätä
  huimaa. Myöskään ryhmäkokomme eivät ole vuosien varrella kasvaneet, eikä
  minimiryhmäkokoja ole.

  Lisätietoa kursseistamme, snorklausretkistämme, majoituksista ja Phi
  Phi -saarista ylipäänsä saa ottamalla minuun yhteyttä sähköpostitse tero.kempas@aventura.fi tai soittamalla suoraan numerooni +66 81 081 8884.

  Aurinkoterveisin,

  Tero Kempas
  Dive Center Manager
  The Adventure Club

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...