Lyhyesti: Thaimaan suosituin paikka suorittaa sukelluslupa.
Kenelle: reppureissaajat.
Jos etsit: sukeltamista ja snorklaamista.
Miksi matkustaa: sukelluskurssit ovat täällä edulliset ja saari on mukavan pieni.
Miksi jättää väliin: Jos ei aio sukeltaa tai snorklailla, Koh Taolla saattaa tuntea olevansa erilainen nuori.

Koh Tao on Thaimaan suosituin paikka suorittaa sukelluskurssi. Pienelle 20 neliökilometrin saarelle on ahtautunut yli 50 sukelluskeskusta, mistä Koh Tao on ansainnut lempinimen Maailman suurin sukelluskoulu.

Kaukana Siaminlahden syleilyssä sijaitsevalle Ko Taolle houkuttelevat paitsi saarta ympäröivät koralliriutat myös sukelluskurssien edulliset hinnat. PADI Open Waterin saa suoritettua noin 250 eurolla, edullisemmin kuin kenties missään muualla maailmassa.

PÄIVITYS 15.9.2014: Ko Taolla murhattiin syyskuussa 2014 kaksi nuorta brittimatkailijaa. Kammottava tapaus on onneksi ainoa laatuaan saarella, jota voi edelleen pitää turvallisena kohteena. Täältä voit lukea lisää siitä, Mitä Thaimaassa pitää varoa?

Koh Tao on samaan aikaan sekä vilkas että leppoisa. Vilkkaaksi sen tekevät jokailtaiset rantabileet ja leppoisaksi se, ettei pienellä saarella ole meren ja biitsien lisäksi muuta tekemistä kuin rantaterasseilla makailu. Huolettomuus valtaa täällä mielen nopeasti.

Ko Taosta on tullut keskeinen etappi reppureissaajien reitillä Thaimaassa. Kun Koh Taolla on suoritettu sukelluslupa, matka jatkuu naapurisaari Koh Phanganille täydenkuunjuhliin.

Viime vuosina Ko Taolle on noussut hotelleja myös reppureissaajia vaativimmille matkaajille. Mikään varsinainen luksuskohde saari ei silti ole.

Ko tao Thaimaa

Ko Taolle matkataan snorklaamaan ja sukeltamaan.

Koh Taon parhaat rannat

Saaren satamalaiturin edustalla on kylä Mae Haad, josta löytyvät poliisi, posti ja pankki. Kylässä on ravintoloita ja edullisia majataloja.

Saaren vilkkain ranta on kaksi kilometriä pitkä Haad Sairee, jolle on pakkautunut suurin osa saaren ravintoloista ja majataloista. Päivisin ranta on unelias, kun kaikki ovat sukeltamassa, illalla ranta herää eloon. Juhlat ovat jokaöisiä.

Haad Sairee on saaren rannoista varmin valinta asuinpaikaksi: muilla rannoilla voi olla vilkkaimman turistisesongin ulkopuolella hiljaista ja yksinäistä. Parhaimmillaan ranta on pohjois- ja eteläpäissään.

Miten Koh Tao pärjää muiden samantapaisten pikkusaarien rinnalla?
Koh Tao vs Ko Lipe
Koh Tao vs Ko Phi Phi

Toiseksi suosituin ranta on Ao Chalok Ban Kao saaren eteläpuolella. Voimakkaasti kaartuva ranta on hyvin matala, mikä tekee siitä lapsiystävällisen mutta huonon uimiseen. Haad Saireen ja Ao Chalok Ban Kaon välillä kulkee hyvä tie.

Saaren itäpuolella on kauniita pikkurantoja, mutta niille pääsee vain pitkin huonokuntoisia kärrypolkuja. Rannat sopivatkin paremmin päiväretkikohteiksi kuin asumiseen – ellei tosiaan halua asua omassa rauhassaan. Mukaan kannattaa ottaa maski ja snorkkeli, sillä rannat tarjoavat hyvää snorklaamista.

Koh-Tao-ao-chalok-ban-kao

Ao Chalok Ban Kao on Hat Saireen ohella Ko Taon toinen pääranta.

Ao Leuk -rannalla korallit kuultavat pinnan alta. Ao Tanotella hiekka on karheaa, mutta ranta on muuten tunnelmallinen. Merestä nousee kallio, josta voi hyppiä veteen. Rannoista kauneimpia ja vaikeapääsyisimpiä on Ao Thian Ok.

Hin Wong on komeiden graniittikallioiden reunustama lahti, jolla ei ole hiekkarantaa mutta rauhaa sitäkin enemmän. Hyvää snorklaamista. Tie Hin Wongille on kohtuullisen hyvässä kunnossa.

Kätevimmin rannoille pääsee skootterilla, jos jyrkät ja huonokuntoiset tiet eivät pelota. Taksit ovat kalliita. Rannoille pääsee myös pitkähäntävenekyydillä.

Koh Taon edustalla sijaitsee luonnonihme Koh Nangyan. Saari on kuuluisa siitä, että se on maailman ainoa kolmoissaari, jonka kytkevät yhteen hiekkakannakset. Kuvat saaresta ovat tuttuja thaimaalaisista turistiesitteistä. Saarella on yksi majatalo. Saarelle pääsee veneellä päiväretkelle.

Koh-Tao-Thian-Ook-Bay

Thian Ok ja Ko Taon muut kauneimmat pikkurannat ovat vaikeakulkuisten teiden takana.

Ko Tao – Hotellit

Ko Tao oli pitkään käytännössä reppureissaajien saari, mutta nykyisin saarelta löytyy monentasoista majoitusta vaativaankin makuun. Jos aikoo sukeltaa Ko Taolta, kannattaa kysellä majapaikkaa valitsemastaan sukelluskeskuksesta – ne majoittavat sukeltajiaan usein edullisesti, joskus jopa ilmaiseksi.

Täältä voit lukea suosituksemme Ko Taon hotelleihin.

Ja täältä pääset katsomaan suoraan yhteistyökumppanimme Agodan hotellitarjouksia Ko Taolle.


Nähtävyydet ja retket

Tekeminen Ko Taolla keskittyy vahvasti pinnan alle eli sukeltamiseen ja snorklaamiseen, mutta toki saarelta löytyy paljon muutakin tekemistä. Ko Taolla voi harrastaa niin thainyrkkeilyä, joogaa, boulderointia kuin crossfittiäkin.

Lue lisää sukeltamisesta ja snorklaamisesta Ko Taolla

Lue lisää Ko Taon harrastusmahdollisuuksista

Nang Yuanin saari on melkein pakollinen päiväretkikohde.

Matka Koh Taolle

Mondo matkaopas Thaimaa

MinneThaimaassa suosittelee: matkalle mukaan Mondon Thaimaa-opas.

Koh Tao sijaitsee Siaminlahdella 40 kilometrin päässä mantereesta. Laivat Taolle lähtevät Chumphonista, jonne pääsee Bangkokista sekä bussilla että junalla. Asemalta on kuljetus satamaan. Bangkokin rautatieasemalla myydään valmiita juna–laiva-yhdistelmälippuja.

Taolle pääsee laivalla myös lähisaarilta Koh Phanganilta ja Koh Samuilta. Laivavuoroja on muutama päivässä.

Lähimmät lentokentät ovat Samuilla ja mantereen puolella Suratthanissa. Suratthanin satamasta voi ottaa laivan, joka kulkee Taolle Samuin ja Phanganin kautta.

Ko Taon satamasta pääsee lavatakseilla rannoille. Satama sijaitsee pienessä Mae Haad -kylässä. Suosituimmalle rannalle Haad Saireelle voi myös kävellä vartissa.

Jatka matkaa

Matka Koh Taolle yhdistetään yleensä käymiseen naapurisaarilla Koh Phanganilla ja Samuilla. Saarten välillä kulkee ahkerasti veneitä. Saaret ovat keskenään hyvin erilaisia, minkä takia kannattaakin käydä kaikilla kolmella.

Ko Tao -blogi

Koh Taon uusimmat kuulumiset voi lukea Ko Tao -blogistamme.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

11 Responses to Koh Tao

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...