Lyhyesti: Thaimaan upeimmat maisemat.
Kenelle: Seikkailija, rakastavaiset, reppureissaaja.
Jos etsit: Kalliokiipeily, melonta.
Miksi matkustaa: Paljon harrastusmahdollisuuksia upeissa maisemissa: snorklaamista, kalliokiipeilyä, kajakkiretkiä ja saarihyppelyä.
Miksi jättää väliin: Krabi on suosittu, ja hiekkarannat voivat tuntua turhan vilkkailta.

Krabista löytyvät Thaimaan satumaisimmat maisemat. Pystysuorat karstikivijyrkänteet nousevat merestä satojen metrien korkeuteen kuin muinaiset kivihirviöt. Nämä maisemat on nähtävä ainakin kerran elämässä!

Krabi Ao Phra Nang Thaimaa

Krabin maisemat ovat Thaimaan upeimmat.

Karstivuoria voisi ihailla päiväkaudet rannalla maaten, mutta Krabissa kannattaa heittäytyä seikkailuihin. Jyrkänteet kutsuvat kalliokiipeilemään, ja vuorten uumenissa on tippukiviluolia, joihin kivikauden ihmiset ovat maalanneet terveisiään. Kajakkiretkillä pääsee melomaan salaisiin laguuneihin, ja meren pinnan alla odottavat korallimaisemat. Lyhyen venematkan päässä on kauniita, asumattomia saaria, joille voi tehdä päiväretkiä – tai jäädä yöksi kokemaan autiosaaren tunnelmaa.

Miten Krabi pärjää muita kohteita vastaan?
Krabi vs Khao Lak
Krabi vs Phuket

Krabi onkin Thaimaan parhaita kohteita aktiiviseen lomailuun. Kauniit maisemat houkuttelevat puoleensa paljon myös rakastavaisia.

Krabi on vakiinnuttanut paikkansa myös reppureissaajien maailmankiertueella. Vaikka suurin osa Krabista on muuttunut vilkkaaksi ja majoitukseltaan kalliinpuoleiseksi, löytyy alueelta vielä yksi täysiverinen hippeily ja reppureissajaranta, Ao Tonsai.

Krabi Town ja Krabin rannat

Krabi on kokonaisen maakunnan nimi. Maakuntaan kuuluvat mantereella olevien rantojen lisäksi saaret Koh Phi Phi, Ko Jum, Ko Lanta ja Ko Ngai. Yleensä nimellä Krabi kuitenkin viitataan mantereella sijaitseviin rantoihin Ao Nangiin ja Railayhin.

Alueen hallinnollinen keskus on Krabi Town, vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Ao Nangilta. Rantojen ja Krabi Townin välillä kulkee valoisaan aikaan vartin välein songthaew-lavatakseja.

Alueen turismi on keskittynyt vilkkaan Ao Nang -rannan ympäristöön; suurin osa Krabin hotelleista on Ao Nangissa, tosin niistä vain muutama sijaitsee aivan rannassa. Turistikylästä löytyvät kaikki tarvittavat palvelut. Ravintoloita on paljon, mutta ostokset rajoittuvat piraatteja myyviin rättikauppoihin.

Rantana Ao Nang ei kuulu Thaimaan parhaisiin: meren ja hotellien välistä kulkee vilkas katu, ja ranta on suojattu eroosiolta betonivallilla ja veneliikenne on vilkasta. Parhaimmillaan ranta on molemmilta reunoiltaan. Lomailijat lähtevätkin Ao Nangilta yleensä päiväksi veneretkille kauniille pikkusaarille tai Railay Beachille.

Ao Nangia on jo alettu kutsua Thaimaan Riminiksi, niin näkyvästi italialaiset pyörittävät Ao Nangissa monenlaista bisnestä.

Saariretki Ao Nangilta Ko Poda saari

Autiosaarilla kuten Ko Podalla Ao Nangin edustalla odottaa turkoosi meri.

Ao Nangin länsipuolella lyhyen taksimatkan päässä on pitkä ja rauhallinen Haad Nopparat. Ranta on rakentamiselta suojeltua luonnonpuistoa, ainakin periaatteessa. Rannan alkupäässä on muutamia ravintoloita ja majataloja. Täällä on kiva rentoutua Ao Nangin vilinän jälkeen.

Lyhyen venematkan päässä Ao Nangilta on komeiden kalkkikivikallioiden suojaama Railay-niemi, jonka jakaa kolme rantaa. Railay West on vilkas ja kaunis, joskin matala ranta. Railay East on mutainen ranta, jolta johtaa polku niemen hienoimmalle rannalle, jylhien karstijyrkänteiden saartamalle Ao Phra Nangille eli Prinsessalahdelle. Ao Phra Nangin kauneutta lisää entisestään se, ettei sillä ole kuin yksi hotelli, ja sekin piilossa rantapuiden takana.

Railay East Krabi Thaimaa

Railay East on mangroverämettä.

Rannan alkupäässä on karstijyrkänteessä pieni luola, joka on täynnä puisia falloksia. Hedelmällisyyttä symboloivat talismaanit on uhrattu karstivuorten hengettärelle, Phra Nangille.

Prinsessalahdelle vievän polun puolivälistä nousee melkein pystysuora polku näköalapaikalle. Ylhäältä avautuvat upeat näkymät, mutta nousu on vaikea.

Railaylta Westiltä vie jyrkkä polku kivikkoiselle Ao Tonsaille, joka sopii huonosti uimiseen mutta on kalliokiipeilijöiden suosiossa. Laskuveden aikaan Ao Tonsaille pääsee Railey Westiltä myös kävellen rantaa pitkin. Ao Ton Sai on kuin aikamatka parinkymmenen vuoden takaiseen Krabiin: rannalla vallitsee ihastuttava hippeilyhenki.

Parikymmentä kilometriä Ao Nangilta luoteeseen on Krabin luksusranta, ihastuttava Haad Tubkaek. Horisontissa kohoaa karstisaaria, ja heti rannan takaa alkaa viidakko. Tubkaekin ja Ao Nangin väliin sijoittuu ranta Klong Muang, jolla tunnelmaa hieman rajoittavat romuluinen satamalaituri ja rannan suuret vuorovesivaihtelut. Mutta Klong Muangilla on silti charminsa, kuten bloggarimme Saritta Duhamel Klong Muangista kirjoittaa.

Krabi Townin kaakkoispuolella on Haad Yao, jolle ovat vasta nousseet ensimmäiset hotellit. Ranta on pitkä mutta matala.

Krabi – Hotellit

Suurin osa Krabin hotelleista on alueen vilkkaimmalla rannalla Ao Nangilla. Hotelleja on valtava määrä edullisista majataloista paremman luokan hotelleihin, tosin varsinaiset luksushotellit löytyvät muilta rannoilta, kuten Raylayn niemeltä ja rauhalliselta Tubkaekilta. Ao Nang on hyvä paikka asua, jos aikoo tehdä paljon retkiä Krabin ympäristöön ja kaipaa laajaa ravintolatarjontaa.

Jos taas aikoo viettää paljon aikaa rannalla, on Railayn niemi parempi vaihtoehto. Railay Westillä ovat kalliimmat hotellit, ja Railay Eastilla edullisemmat, mutta hotellin sijainnilla ei ole suurta merkitystä, sillä Railayn niemellä rannalta toiselle kävelee nopeasti.

Rauhallista lomailua kaipaavien kannattaa suunnata Tukbaek Beachille.

Lue Krabin hotellisuosituksemme erilaisille matkailijoille tai etsi suoraan hotellia rannalta, jolla haluat asua:

Ao Nangin hotellit

Railayn hotellit

Tubakaekin hotellit

Krabi – Nähtävyydet ja harrastukset

Krabi on Thaimaan parhaita paikkoja aktiiviseen lomailuun. Tekemistä riittää saarihyppelystä kalliokiipeilyyn ja melontaretkiin. Krabissa ei todellakaan tule aika pitkäksi!

Lue täältä lisää Krabin nähtävyyksistä, retkistä ja harrastuksista.

Krabi – Palvelut

Palvelut ovat Krabissa vaatimattomat verrattuna Thaimaan muihin suosituimpiin lomakohteisiin. Ravintoloita on toki Ao Nangissa kohtuullisen mukava kattaus, mutta jos lomalla on toiveena shoppailu tai huippuluokan kulinaariset elämykset, kannattaa suunnata esimerkiksi Phuketiin.

Ao Nangin rantakadun varrella myydään monenlaista piraattitavaraa. Oikeita merkkituotteita myydään alennuksella Outlet Villagessa, joka sijaitsee valtatie 4:n varrella.

Lue suosituksemme Krabin ravintoloihin ja illanviettoon.

Krabi Prinsessaranta apina Thaimaa

Ao Phra Nangilla asustaa apinoita.

Matka Krabiin

Krabiin on vilkkaasti lentoja Bangkokista. Minibussit vievät kentältä kaupunkiin ja rannoille. Suoraan Euroopasta pääsee lomalennoilla.

Bussimatka Bangkokista kestää puoli vuorokautta. Krabista kulkee busseja ympäri Etelä-Thaimaata. Bussit pysähtyvät Krabi Townissa, josta pääsee Ao Nangille ja satamaan takseilla ja edullisilla songthaew-kyydeillä.

Krabi Townin satamasta pääsee pitkähäntäveneellä suoraan Ao Railaylle. Valoisaan aikaan kulkee edullisia kimppaveneitä.

Jatka matkaa Krabista

Krabi Townin satamasta lähtee pari laivaa päivässä nuorekkaalle Ko Phi Phille. Marras–huhtikuun aikana kulkee päivittäisiä vuoroja myös perheystävälliselle Ko Lantalle ja rauhalliselle Ko Jumille. Kiehtova kohde on lähes salaisuutena säilynyt saari Ko Yao Noi, jolle on venekyytejä päivittäin.

Lantalle pääsee Krabista myös bussilla. Ajomatka kestää suunnilleen saman verran kuin laivalla.

Ko Hong Krabi Thaimaa

Ko Hong on suosittu päiväretkikohde.

Kokemuksia Krabista

Tämän sivun tekemisessä on auttanut MinneThaimaassa-sivuston avustaja Saritta Duhamel, jolla on pitkä kokemus Krabin alueelta.

Kerro kommenttiosuudessa omia kokemuksiasi Krabista ja auta muita matkailijoita suunnittelemaan täydellinen Krabin-loma.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

12 Responses to Krabi

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...