Mae Sot on eksoottinen, Burmasta vaikutteita saanut pikkukaupunki Luoteis-Thaimaassa aivan Myanmarin rajan tuntumassa. Mae Sot oli pitkään syrjässä Thaimaan-matkailun valtareiteiltä – ja houkutteli vain innokkaimpia oman tiensä kulkijoita.

Mae Sotista on kuitenkin hiljalleen kehittymässä tärkeä läpikulkukohde, kiitos  syksyllä 2013 turisteille avatun Mae Sot–Myawaddy rajanylityspaikan. Mae Sotista pääsee nykyisin maarajan yli Myanmariin eli Burmaan seikkailemaan.

Mae Sotissa itsessäänkin pääsee kokemaan burmalaista kulttuuria – burmalaiset naiset tunnistaa helposti kellertävästä thanka-puuterista, jolla he maalaavat kasvonsa. Miehet pukeutuvat housujen sijaan hameisiin.

Mae Sotin lähellä Umphangissa on komeat melontamaastot.

Mae Sotissa asuu paljon Burmasta paenneita karen-heimolaisia, ja Mae Sotin kautta kulkee paljon kauppatavaraa matkalla maasta toiseen. Kaupungin lähellä on useita suuria karen-kansan pakolaisleirejä, ja kaupungissa toimiikin useita kansainvälisiä avustusjärjestöjä.

Itse Mae Sotin kaupungissa ei ole paljoa tekemistä tai näkemistä. Voit shoppailla ja ihmetellä toreilla, rentoutua thaihieronnassa, tutustua avustujärjestöjen kauppoihin ja käydä jalokivimarkkinoilla, jossa myydään Myanmarista salakuljetettuja kiviä.

Suurin syy matkustaa Mae Sotiin on Myanmarin rajanylityspaikan lisäksi Umphang, jossa odottavat Thaimaan upeimpiin kuuluvat vaellusmaastot. Umphangiin matkustetaan Mae Sotin kautta.

Matka

Nok Air -lentoyhtiöllä on lentoja Mae Sotiin Bangkokista ja Chiang Maista sekä Myanmarin puolelta Yangonista ja Mawlamyinesta.

Bussilla Mae Sotiin pääsee Bangkokista, Sukhothaista ja Takista.

Myanmarin pääkaupungista Yangonista pääsee bussilla noin 17 tunnissa, Mawlamyinesta ja Hpa Anista seitsemässä tunnissa. Liikenne Hpa Anin ja Myawaddyn välillä on kapean tien takia yhdensuuntaista ja vaihtelee päivittäin.

Mae Sotin maisemia matkalla Umphangiin.

Mae Sot ravintolat

Canadian Daves (Kruo Canada)
Miksi: Jos kaipaa vaihtelua thaimaalaiseen ruokavalioon eikä kavahda hieman raskaampia annoksia. 15 vuotta Mae Sotissa asuneen kanadalaisen Daven kuluneen näköisestä ravintolasta saa kaupungin tuhdeimmat purilaiset, makkarat ja pekonit. Listalla on myös paljon meksikolaisia annoksia.

Mae Sot hotellit

Picture Book Guest House
Miksi: Minnethaimaassa-tiimin suosikkihotelli. Persoonallinen käsityöläis- ja taitelijajärjestön pitämässä pikkuhotellissa on ystävällinen palvelu. Kaikissa huoneissa on uniikki ja persoonallinen sisustus.
Missä: Hotelli sijaitsee korttelin verran etelään pääkadulta. Hotelli vuokraa polkupyöriä.

J2 Hotel
Miksi. Siisti, vuonna 2012 perustettu kiinalaistyylinen bisneshotelli pääkadun varrella. J2 Hotelli on hyvä vaihtoehto, jos saapuu Mae Sotiin vain yöpymään läpikulkumatkalla.
Missä: Sijainti on hyvä pääkadun varrella, ja hintatasokin on edullinen. Varaa edullisesti!

Centara Mae Sot
Miksi: Mae Sotin parhaassa hotellissa on uima-allas ja muutenkin hyvät fasiliteetit. Älä kuitenkaan odota Thaimaan muihin korkeatasoisiin Centara-hotelleihin verrattavaa kokemusta; Centara Mae Sot on jo parhaat päivänsä nähnyt kuluneita kalusteita myöten. Huoneet ovat edulliset.
Missä: Moottoritien tuntumassa noin kilometrin päässä keskustasta ja palveluista. Varaa edullisesti!

Lue lisää
Umphang ja Kaakkois-Aasian suurin vesiputous
Sukhothain upea rauniokaupunki
Thaimaa seikkailijalle

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

One Response to Mae Sot

  1. […] syrjäisimmistä ja vähiten vierailluista seuduista. Jo neljän tunnin (150 kilometriä) ajomatka Mae Sotista Umphangiin on upea elämys. Lähes 2000 mutkan tie kiemurtelee seuraten metsien peittämien vuorten […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...