Kannattaako rahaa vaihtaa Thaimaassa vai nostaa suoraan bahteja automaatista luottokortilla?

Automaatista nostaminen on kätevää, mutta tulee kalliiksi: automaatit veloittavat nostosta 150 bahtia, lähes neljä euroa, ja päälle tulee vielä suomalaisen pankin oma palvelumaksu ja mahdollisesti huonohko vaihtokurssi. Paremman kurssin saa yleensä paikan päällä rahanvaihtokojusta vaihtamalla.

Pankkiautomaatteja on helppo käyttää; ohjeet ovat englanniksi. Automaatit toimivat muuten samoin kuin Suomessa, mutta rahat tulevat ennen kortin saamista takaisin. Kannattaa siis olla tarkkana, ettei unohda korttia koneeseen.

Isoimmat ostokset maksaa kätevimmin suoraan luottokortilla. Lue lisää luottokortilla maksamisesta Thaimaassa.

Thaimaan seteleistä on hyvä tietää muutama juttu. Pienin seteli 20 bahtia eli nykyisellä kurssilla noin 50 eurosenttiä. Suurin seteli on 1000 bahtia eli noin 25 euroa.

Mukanaan kannattaa aina pitää pikkurahaa, sillä harvalla taksilla tai katukeittiöllä on antaa takaisin tuhannen bahtin setelistä. Isot setelit kannattaa rikkoa pikkuostoksilla 7/11-kioskeissa, joita löytyy joka nurkalta.

Thaimaan seteleihin kannattaa suhtautua kunnioittavasti, sillä niistä jokaisessa on kuninkaan kuva – ja kuninkaan loukkaaminen on Thaimaassa lailla kiellettyä. Aiemmin saattoi saada sakot setelin päälle astumisesta. Seteleitä ei sovi edelleenkään rytätä.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

4 Responses to Valuutta ja valuutanvaihto

  1. Birgit Rissanen says:

    Saako automaateista valita, nostaako rahaa debet vai credit puolelta? vai meneekö aina luotolta?

  2. kaksisataa says:

    ylimääräinen maksu 200 paateroo kun ottaa automaatista +suomen kulut +paska kurssi ,kannattaa vaihtaa käteisellä pankista ehdottomasti

  3. kaksisataa says:

    siis thaimaan pankissa

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...