Pai on kuin Bangkokin kuuluisa reppureissaajagetto Khao San Road siirrettynä kauniisiin vuoristomaisemiin. Chiang Main ja Mae Hong Sonin välissä sijaitseva vuoristokylä on noussut yhdeksi Pohjois-Thaimaan suosituimmista kohteista.

Paista on tullut käsite. Tänne saavutaan hengailemaan vuoristomaisemissa, istumaan boheemeissa kahviloissaja viihtymään erinomaisilla musiikkiklubeilla, kuten Bebopissa. Ruokaa löytää ympäri maailmaa, mutta jos haluaa herkutella thairuualla, kannattaa suunata pitkäikäiseen klassikkoravintolaan Ban Benjarongiin.

Pai on Thaimaan paras paikka laskea koskia. Parhaimmillaan koskenlasku on kahden päivän mittaisena, jolloin yövytään telttaleirissä viidakossa. Koskenlaskufirmoista luotettavin on alkuperäinen, ranskalaismiehen pitämä Thai Adventure Rafting, jolle ei ole 25 vuoden aikana tapahtunut yhtään vakavampaa onnettomuutta.

Thom’s Pai Elephant Campissa pääsee ratsastamaan norsuilla ja kokeilemaan joessa norsurodeota.

Retkiä voi tehdä skootterilla tai polkupyörällä läheisille vesiputouksille, kuumille lähteille tai Pain pienelle kanjonille. Skootterilla voi karauttaa myös 40 kilometrin päähän Soppongiin, jonka lähellä on useita luolia. Luolista suosituin on Lot, jonka sisälle livutaan veneellä. Luolan perällä on 2000 vuotta vanhoja tiikkiarkkuja.

Vaelluksia järjestetään läheisiin vuoristolaiskyliin.

Paista löytyy myös rento sirkuskoulu, jossa voi opetella vaikka tulishow’n saloja.

Matka

Pai sijaitsee Chiang Main ja Mae Hong Sonin puolivälissä. Kaupunkien välillä kulkee useita busseja päivittäin. Chiang Maista bussit lähtevät Arcade-asemalta. Matka-aika on nelisen tuntia. Pain ja Chiang Main välillä kulkee myös pikkubusseja, jotka poimivat matkalaiset kyytiin suoraan majatalosta.

Nuku

Majataloja Paissa on yli sata. Osa sijaitsee kylän keskustassa, osa ympäröivien riisipeltojen katveessa. Alla olevat ovat kaikki keskustassa. Jos aiot keskustan ulkopuolelle, vuokraa ensimmäisenä päivänä skootteri ja kiertele ympäriinsä omaa suosikkiasi etsien.

Quarter Hotel Pai Thaimaa

Quarter Hotel on Pain tyylikkäimpiä majapaikkoja.

Quarter Hotel €€€

Miksi: Pain tyylikkäimpiä paikkoja, silti kohtuuhintainen. Uima-allas.
Missä: Keskustassa sairaalan vieressä, p. 053 699 423. Varaa edullisesti!

Lilu Hotel €€

Miksi: Boutiquemajatalon yhteiset tilat ovat kauniissa vanhassa puutalossa, huoneet uudessa lisärakennuksessa.
Missä: Aivan keskustassa, pääkatu Rungsiyanonilla, p. 053 064 351. Varaa edullisesti!

Mr Jan’s Guesthouse €

Miksi: Edullisia mökkejä vehreässä puutarhassa. Majatalon yhteydessä toimii hauska pieni höyrysauna.
Missä: Tesaban-kadulla keskustassa, p. 053 699 554.

Etkö löytänyt sopivaa hotellia yllä olevista? Voit hakea lisää vaihtoehtoja sivun oikean ylälaidan hakuboksista. MinneThaimaassa-sivuston suosittelema Agoda on Aasian johtava hotellinvarauspalvelu ja Kapteenin hyväksi kokema. Jos haluat tukea sivustomme toimintaa, varaa hotellit kauttamme. Saat ne yhtä edullisesti kuin suoraan Agodan kautta varaamalla. Lue lisää Agodasta ja miksi hotellit kannattaa varata netistä.

Oletko ihastunut vai vihastunut Paihin? Kerro omat vinkkisi boheemiin pikkukylään.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

3 Responses to Pai

  1. […] Paissa,noin neljän tunnin matkan päässä Chiang […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...