Pattayalla riittää näkemistä ja tekemistä useankin loman puitteiksi.

Temppeleitä ja museoita

Sanctuary of Truth
Miksi: Pattayan vaikuttavin nähtävyys on maailman suurin tiikkipuurakennus, new age -henkinen temppeli, jonka huippu kohoaa sadan metrin korkeuteen. Temppeli on koristeltu kauttaaltaan taidokkain puuveistoksin. Rakennustyöt alkoivat vuonna 1981, ja temppelin koristelutöiden on tarkoitus jatkua hamaan tulevaisuuteen: niin on toivonut temppelin rakennuttanut edesmennyt thaimiljonääri. Temppelin tarkoituksena on juhlistaa maailman rauhan lisäksi thaimaalaista käsityötaitoa. Arkkitehtuurin ohella nähtävänä on kulttuuriesityksiä ja delfiinishow.
Missä: Nakluan päässä. Sisäänpääsy 500 bahtia.

Ripley’s Believe It or Not
Miksi: Kansainväliseen ketjuun kuuluva friikkimuseo esittelee kummallisuuksia, joita amerikkalainen herra Robert Ripley keräsi eksoottisista maista, kuten naamareita, taikakaluja ja kannibaalien kutistamia päitä.
Missä: Royal Garden Plaza -ostoskeskuksen yläkerrassa.

Mini Siam
Miksi: Viehättävän vanhanaikainen nähtävyys. Huolella tehdyistä pienoismalleista voi bongata, mitkä kaikki thaimaalaiset – tai ulkomaalaiset – rakennukset tunnistaa. Kumpi se nyt olikaan, Notre Dame vai Kölnin katedraali? Mini Siam on ollut paikoillaan pitkään, minkä huomaa siitä, että mukaan on päässyt Bangkokin vanha lentokenttä Don Muang eikä suinkaan uusi Suvarnabhumi. Paikalle kannattaa saapua iltapäivällä, hieman ennen auringonlaskua, jolloin pienoismallit näkee sekä kauniissa iltapäivän valossa että pimeän laskeuduttua iltavalaistuksessa.
Missä: Sukhumvit Roadin varrella lähellä Bangkok Pattaya Hospitalia. Sisäänpääsy 300 bahtia.

Pattaya Art in Paradise Thaimaa

Art in Paradise kauhistuttaa ja ihastuttaa.

Bottle Art Museum
Miksi: Pullotaidemuseon sanotaan olevan ainoa laatuaan maailmassa. Se ei vielä tarkoita, että museo olisi elämää suurempi. Kolmessa huoneessa on pienoismalleja, jotka edesmennyt hollantilainen Pieter Bij De Leij nikkaroi pullojen sisään.
Missä: Sukhumvit Roadilla vastapäätä Mini Siamia.

Art in Paradise
Miksi: Pattayan uusinta nähtävyyttä mainostetaan maailman suurimmaksi illuusiotaiteen museoksi. Huoneessa toisensa jälkeen on suuria trikkikuvamaalauksia, joiden edessä pääsee ottamaan itsestään hauskoja valokuvia. Valokuvissa voi näyttää olevansa esimerkiksi van Goghin maalauksessa, dinosauruksen suussa tai tasapainoilemassa lankulla rotkon yllä.
Missä: Second Roadilla, Soiden 1 ja 2 välissä. Sisäänpääsy 500 bahtia.

Show time!

Pattayan ladyboy-kabareet ovat Thaimaan hienoimmat, eikä niitä kannata jättää väliin. Transvestiittikabareet Tiffany’s ja Alcazar ovat täynnä huikeita lavasteita, säkenöiviä pukuja ja pitkiä sääriä. Molemmilla on esityksiä kahdesti illassa.

Kumpi sitten on hienompi? Show’sta alkuperäinen on Tiffany’s, jonka kerrotaan saaneen alkunsa vuonna 1974 yhden ladyboyn ystävilleen pitämästä uuden vuoden esityksestä. Alcazarin lavasteet taitavat tosin olla vieläkin komeammat. Molemmat todistavat oikeaksi väitteen, että Thaimaan kauneimmat naiset ovatkin miehiä. Mitään härskiä esityksissä ei tapahdu, joten ne sopivat kaikenlaisille katsojille.

Esitysten jälkeen voi pihalla kuvauttaa itsensä oman suosikkikaunottarensa rinnalla – pientä tippiä vastaan.

Alcatzar ladyboy kabaree Pattaya Thaimaa

Ladyboy-kabareet ovat Pattayan ykkösnähtävyyksiä – tässä Alcatzarin tyylinäyte.

Eläinkokemuksia

Underwater World
Miksi: Akvaariomaailmassa pääsee näkemään monenlaisia otuksia ja kulkemaan läpinäkyvässä tunnelissa kalaparvien, haiden ja rauskujen ympäröimänä.
Missä: Sukhumvit Roadilla Jomtien Beachin suunnalla.

Pattaya Elephant Village
Miksi: Pattayan norsuleireistä hyvämaineisin. Aikoinaan metsätöissä käytetyt norsut viettävät täällä leppoisia eläkepäiviään maalaamalla tauluja ja kantamalla turisteja selässään (mitenkäs muuten elefantit voisivatkaan eläkepäiviään viettää?).
Missä: Kaukana keskustasta. Kuljetus kuuluu lipun hintaan. www.elephant-village-pattaya.com

Sri Racha Tiger Zoo
Miksi: Tiikeritarhassa pääsee kuvauttamaan itsensä lauhkeiden, mutta pelottavasti murahtelevien tiikerien vierellä. Puisto jakaa mielipiteitä: sirkusmainen tiikerishow on kyllä näyttävä, mutta eläimiä pidetään karuissa ja luonnottomissa olosuhteissa. Ohjelmaan kuuluvat myös norsu- ja krokotiilishow. Edellisessä norsut antavat vapaaehtoisille norsuhierontaa ja jälkimmäisessä esiintyjä laittaa päänsä liskon kitaan (ei, sitä vapaaehtoiset eivät pääse kokeilemaan). Puisto on aasialaisten ja venäläisten turistien suosiossa, mutta eläimistä välittäville se on aikamoinen kauhistus. Emme suosittele.
Missä: 40 kilometriä Pattayalta Bangkokin suuntaan. 450 bahtia.

Retkiä

Mikä on se saari, joka häämöttää merellä kaukana Pattayan edustalla? Saari on upea Koh Larn, jolta löytyvät Pattayan alueen kauneimmat hiekkarannat. Ko Lanille eli Kaljusaarelle pääsee helposti veneellä aivan Pattayan keskustasta.

Nong Nooch Garden Pattaya Thaimaa

Nong Nooch Garden on kunnianhimoinen puutarha.

Bang Sarayssa sijaitseva, vuonna 1980 avattu Noong Noch Garden on Pattayan suosituimpia retkikohteita. Alueella on ranskalainen puutarha, palmupuutarha ja kaktuspuutarha. Paikalle saavutaan suurilla busseilla ja kulttuuri- ja norsuesitykset tuppaavat jo viedä suurimman huomion puutarhoilta, joita valmiilla retkillä vain kurkistetaan pikaisesti. 500 bahtin sisäänpääsymaksu sisältää tunninmittaisen kulttuurishow’n.

Vauhdikasta tekemistä tarjoaa kaapelirata Flight of the Gibbon, jolla lennetään kaapeleita pitkin jättiläispuiden latvustoissa. Kaapelirata sijaitsee luonnonpuistossa hyvän matkaa Pattayalta. Retken voi varata hotellin kautta. Kuljetus kuuluu hintaan.

Khao Chi Chan on 130 metriä korkea Buddha-kuva, joka kaiverrettu lasersäteillä jyrkän, kuin tyhjästä nousevan karstivuoren seinään. Kuva valmistui vuonna 1996 Thaimaan kuninkaan valtaistuimella olon 50-vuotisjuhlan kunniaksi.

Vieressä on viinitila Silverlake Vineyard, jolla voi käydä maistamassa thaimaalaista viiniä toskanalaista huvilaa muistuttavassa ravintolassa. Lähistöllä sijaitseva komea kiinalaistemppeli Viharn Sien on ainoa paikka maailmassa Kiinan ulkopuolella, jossa on esillä aitoja patsaita Xianin terrakotta-armeijasta.

Pattaya Jätti-Buddha

Khao Chi Chanin Jätti-Buddha on kaiverrettu kallioon laserilla.

Golf

Golf on yksi Pattayan suurimmista vetonauloista. Kaupungin lähettyviltä löytyy parikymmentä golfkenttää, ja kenttämaksut kuuluvat Thaimaan edullisimpiin. Lue lisää golfista Pattayalla ja golfinpeluusta Thaimaassa.

Kalastamaan

Kalastamaan pääsee suomalaisomistuksessa olevalla veneellä. Siam Great Adventuresin järjestämille retkille lähdetään marraskuusta–maaliskuulle joka torstai. Veneen voi myös vuokrata yksityiskäyttöön.

Vedenalaisia ihmeitä

Pattayalla voi sukeltaa ympäri vuoden. Valtteina ovat hylkysukellukset. Pattaya on myös hyvä paikka suorittaa sukelluskursseja. Suomenkielistä opetusta tarjoaa suomalais-puolalainen sukelluskeskus Thailand Skuba Diving, joka löytyy Jomtien Beach Roadin eteläpäästä Soi Welcomelta (Hannu, p. 087 900 1518).

Äijäurheilua

Pattaya Kart Speedwayon Kaakkois-Aasian ainoa kansainvälisesti hyväksytty mikroautorata. Rata sopii sekä lapsille että aikuisille.

C.A.T. Sports Club Pattayalla pääsee sotimaan paintball-aseilla. Koko päivän hinnaksi tulee 590 bahtia, tosin kuulat on maksettava erikseen.

Thainyrkkeilyä pääsee kokeilemaan ja treenaamaan Sityodthong -salilla, josta kerrotaan lisää artikkelissa Thaimaan parhaat thainyrkkeilysalit.

Vesileikkejä

Vesiliukumäkiä pääsee laskemaan Pattaya Park -vesipuistossa. Puiston 240 metriä korkea torni on yksi Pattayan maamerkeistä. Tornista voi laskeutua kaapelia pitkin.

Pattayan lähelle ollaan avaamassa suurta Ramayana Water Parkia, josta on luvattu Kaakkois-Aasian suurinta ja komeinta vesipuistoa. Vuonna 2014 rakennustyöt olivat tosin jo toista vuotta myöhässä.

Ko Larn Pattaya Thaimaa

Paratiisimaisella Koh Lanilla on hyvä levähtää.

Kerro omat vinkkisi Pattayan nähtävyyksille ja harrastuksiin.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

8 Responses to Pattaya – nähtävyydet ja harrastukset

 1. […] lisää aiheesta: – Pattaya – Tee ja näe – Thaimaan parhaat uima-altaat – Bangkok lapsille /* */ Tagged with: art in paradise […]

 2. […] lisää Pattayasta: – Lasten unelmakohde: Pattaya? – Pattaya – Tee ja näe – Sukeltaminen Pattayalla – Golf […]

 3. Jarkko says:

  Tenniskentistä sen verran että pelata voi ainakin Pattaya Nua Fairtexissa, Dusit Thanin kentillä, Royal Cliffissä on kai ainakin 6 kenttää. Royal Cliffissä pelataan myös klubiturnauksia. Horseshoe Pointissa on jalkapalloa. Ja viime talvena oli myös salibandy joukkue Pattayalla. Onko muilla tietoa tenniksestä?

 4. Eläinrääkkäystä says:

  Miten kehtaatte esitellä Sri Racha Tiger Zoo:ta nähtävyytenä? Ottaisitte asioista paremmin selvää, mikäli haluatte esiintyä Thaimaan matkailun asiantuntijoina.

  • CaptainAndy says:

   Kiitos, hyvä huomio! Olimme kirjoittaneet tiikeripuistosta turhan neutraalein sanankääntein. Muutimme tekstiä palautteen jälkeen.

   • Eläinrääkkäystä says:

    Kiitos muutoksesta ja anteeksi äkäinen palaute, joka
    kohdistui teihin vaikka oikeasti kohteena oli kyseinen paikka.

    Maailmalla huomaa, että suhtautuminen eläimiin ja ihmisiin
    – tai elämään ja kuolemaan ylipäätään – vaihtelee paljon ja vaikka ymmärtäisimme erilaisia tapoja, niin kyseinen paikka on vain härskiä rahastusta. Harmittaa jos on tullut sellaisessa paikassa käytyä ja omilla rahoilla tuettua
    tuollaista bisnestä.

    Onneksi Thaimaassa on paljon muutakin nähtävää!

    • CaptainAndy says:

     Äkäinen palaute oli tässä ihan paikallaan, eli ei huolta vaan kiitos siitä. Se on surullisen totta, että suhtautuminen eläimiin, ihmisiin, elämään ja kuolemaan vaihtelee maailman eri puolilla niin kovasti. Ymmärtämisen sijaan kieltämättä kannattaisi koettaa vaikuttaa vääriksi kokemiinsa tapoihin, edes vähäsen.

 5. […] vain yksi puoli Bangkokin lähimmästä rantakohteesta. Pattayan ympäristössä on monipuolisesti tekemistä ja näkemistä päiväretkille. Suosiotaan on nostanut […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...