Sekä Central Festival- että Royal Garden Plaza -ostoskeskuksissa on viihtyisät ruokatorialueet ja yksittäisiä ravintoloita moneen makuun. Pattaya South Roadilta löytyy myöhään auki oleva yötori. Edullista katukeittiöruokaa tarjoaa Kiss Food Pohjois-Pattayan liikenneympyrän luona.

Pattayan paras aamiainen

Oscars
Miksi: Loistava 200 bahtin buffetaamiainen viihtyisässä, ranskalaistyylisessä bistrossa. Paahtopaistia, leikkeleitä, kananmuna-patee-asetelmia ja itse leivottuja leipiä. Tunnelmaa tuo punamusta sinustus ja pöytien kukka- ja riikinkukonsulka-asetelmat.
Missä: Jomtien Complexissa homomajatalo Poseidonin vieressä.

Juhlahetkiin

Cafe des Amis
Miksi: Vanhassa, tunnelmallisessa huvilassa sijaitseva ravintola tarjoaa herkullista ranskalaisvaikutteista ruokaa kuten ankanrintaa ja lammasruokia. Viihtyisä sisäpiha, pieni, intiimi ravintolasali ja loistava palvelu.
Missä: Pattaya Beachin ja Jomtien Beachin välissä, Thap Phraya Soi 11, aivan kujan päässä.

Mata Hari
Miksi: Pattayan romanttisimmassa ravintolassa hurmaa jugendhenkinen sisustus. Tunnelmallisessa cocktail-baarissa kannattaa käydä drinkillä, vaikkei syödä aikoisikaan.
Missä: Pattaya Beachin ja Jomtien Beachin välissä Thap Phraya Roadilla.

Mantra
Miksi: Hieno ravintolasali muistuttaa ylellistä kiinalaista oopiumiluolaa sata vuotta sitten. Avokeittiössä kokataan kaikkea mahdollista Välimeren ja Japanin väliltä. Täältä voi bongata thaimaalaisia julkkiksia.
Missä: Pattaya Beach Roadin pohjoispäässä Amari Orchid -hotellin yhteydessä.

Pattaya Thaimaa Mum Aroi ravintola

Mum Aroi on tyylikäs mutta edullinen kalaravintola.

Thaimaalaista ja mereneläviä Pattayalla

Mum Aroi
Miksi: Poikkeus thaimaalaisten kalaravintoloiden joukossa – Mum Aroi on paitsi maukas myös tyylikäs. Tyylikkyydestä huolimatta hinnat ovat edulliset. Täällä kannattaakin käydä ainakin kerran maistamassa, millaiselta thaimaalaiset merenelävät maistuvat parhaimmillaan. Annokset 100–200 bahtia ja kokonaiset kalat 400 bahtia.
Missä: Naklua Roadin lopussa (Pattayalta nähtynä), aivan Ananya Beach Fron Condominiumin vieressä.

Pupen Seafood
Miksi: Thaimaalaisten rakastamasta kalaravintolasta saa herkullisia mereneläviä meren äärellä.
Missä: Jomtien Beach Roadin lopussa taksimatkan päässä.

Nang Nual
Miksi: Jos Walking Streetillä iskee nälkä. Keskeisestä sijainnista huolimatta kalaravintola Nang Nualin hinnat ovat kohtuulliset ja laatu hyvä.
Missä: Walking Street.

Rim Talay
Miksi: Isossa kalaravintolassa voi onkia omat katkarapunsa vesitankeista. Ja vaikkei kalastaminen kiinnostaisikaan, ravintolassa pääsee ruokailemaan rannalla. Lista on aika lailla turistien makuun suunnattu: tarjolla on esimerkiksi hummeri- ja pihviyhdistelmiä.
Missä: Centara Grand Mirage -hotellin vieressä rantakallioilla.

Surf Kitchen
Miksi: Edullinen, eläväinen ja herkullinen. ”Surffikeittiön” laadusta kertoo se, että se on kerännyt tuvan täyteen Jomtienin rantakadulla jo 15 vuoden ajan.
Missä: Jomtien Beach Roadilla, Soi 6:n kulmassa.

Eurooppalaiset ravintolat Pattayalla

Beefeater
Miksi: Gastropubi vastaa lihanhimoon kaupungin parhaisiin kuuluvilla pihveillä – mutta varaudu maksaan parikymmentä euroa laakista.
Missä: Pattaya Beachilla Soi Diana Inn

L’Arc
Miksi: Ranskalaiskokin kohtuuhintaisessa pikkubistrossa saa alkupalaksi sammakonreittä (250 bahtia) ja pääruuaksi vaikkapa ankanrintaa hunajakastikkeessa (330 bahtia).
Missä: Jomtien Complexin homoalueella, jossa on muitakin pieniä ja viihtyisiä ravintoloita.

Akvavit
Miksi: Viikonloppuisin erinomainen buffet (245 bahtia), johon kuuluu thaimaalaisen ruuan lisäksi syntisen kermaista Bellmanin pyttipannua, hunajassa marinoituja porsaan ribsejä, muusia, tuhteja lihapullia ja muita skandinaavisia herkkuja. A la carte listan pääruuat noin 300 bahtia.
Missä: Jomtien Beach Roadilla, Soi 3:n kohdalla.

Klein Heidelberg
Miksi: Suuntaa tänne, jos tekee mieli huolella tehtyä länsimaista kotiruokaa. Saksalaisravintola tarjoilee meheviä makkaroita ja herkullisia paistettuja perunoita sipulin ja pekonin kera.
Missä: Soi Wong Amart eli Naklua Soi 18

Scandinavian Beach Club
Miksi: Viihtyisä skandinaaviravintola on rauhallisuuden keidas keskellä Pattayan myrskynsilmää. Vanhempaan makuun.
Missä: Pattaya Beach Roadilla Soi 5:n kohdalla

Yöelämä ja Suomi-baarit Pattayalla

Pattayan suosituin nähtävyys ja illanviettopaikka on Walking Street, Thaimaan versio Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueesta, neonvalojen koristama katu, jota reunustavat gogo-klubit, ravintolat ja jäätelöbaarit. Katua käyvät ihmettelemässä niin poikamiehet kuin kiinalaiset mummoseurueetkin. Katu herää eloon iltaisin.

Gogo-klubien joukossa on paljon paikkoja, kuten Fahrenheit, jossa tytöt tanssivat vähissä vaatteissa ja välillä kokonaan ilman vaatteita, mutta show’t ovat Pattayan mittapuulla varsin viattomia. Sitten on paikkoja kuten Iron, jossa tanssitaan akrobaattisesti tankojen ja ketjujen varassa ja peseydytään suihkun alla hieman turhankin julkisesti. Lisäksi on Baby Dolls a Go-Gon tapaisia todella härskejä ja monen mielestä luotaantyöntäviäkin paikkoja, joissa harrastetaan intiimipaikoilla jääpala-ammuntaa, nuolemista ja tupakanpolttoa. Moulin Rougessa länsimaalaiset naiset strippaavat aasialaiselle yleisölle.

Joukkoon mahtuu myös tavallisia rokkibaareja, kuten Rolling Stones Bar ja The Blues Factory, joissa esiintyy vähäasuisten tyttöjen sijaan pitkätukkaisia miehiä. FLB-baarissa soittaa puolestaan filippiinobändi erinomaista menomusaa.

Gogo-klubeille ei ole pääsymaksua ja juomat ovat kohtuuhintaisia, jopa edullisia, jos on happy hour. Pattayan syntisestä yöstä voi lukea lisää esimerkiksi sivustolta Pattaya.fi (sivustolla ei ole mitään tekemistä MinneThaimaassa-sivuston kanssa).

Walking Streetiltä löytyy useita yökerhoja, jotka täyttyvät loppuillasta. Nimensä mukaisesti Insomnia on auki aamuun asti. Mix on iso ja tyylikäs kompleksi, jossa on monenlaista musiikkia ja paljon venäläisiä turisteja juhlimassa. Mixin alakerrassa toimii Lima Lima. Yökerhoista omalaatuisin on Abyss, joka on tehty muistuttamaan vanhaa, istanbulilaista palatsia.

Tyttöbaarien lisäksi Pattayalla on myös paljon poikabaareja, jotka ovat keskittyneet Boyztowniin ja Sunee Plazalle. Lue artikkeli Thaimaan gay-kohteista.

–5 Ice Bar
Miksi: Tropiikin hiostavaa hellettä pääsee pakoon jäästä tehtyyn baariin ja 500 bahtin sisäänpääsymaksulla saa juoda niin monta vodkashottia kuin ehtii 20 minuutissa.
Missä: Nova Suites -hotellissa, jonne on vaikea omin avuin löytää – ota taksi.

Smiler’s Bar
Miksi: Baari pitää huolen, ettei loma Pattayalla venähdä pelkäksi juopotteluksi. Smiler’s Bar järjestää monenlaista päiväohjelmaa keilaamisesta ja golfista veneretkiin. Keittiöstä saa tuhtia aamiaista, pihvejä ja loppuyöstä vaikka annoksen makkaraperunoita. Baarin yhteydessä toimii majatalo.
Missä: Pattaya Beach Road Soi 8

Lassin baari
Miksi: Yksi Pattayan pisimpään toimineista Suomi-baareista. Lautaseinäisessä baarissa tarjoillaan juomien ja yleisen älämölön lisäksi makkaraa, hernekeittoa ja muita suomalaisruokia.
Missä: Walking Streetin sivukadulla Soi Diamondilla.

Karjala Bar
Miksi: Suosittu Suomi-baari on hyvä paikka seurata urheilua – myös jääkiekon SM-liigaa näytetään.
Missä: Soi Buakhao. Katso tarkempi sijainti kartalta.

Walking Street Pattaya Thaimaa

Walking Street hallitsee Pattayan yötä.

Mitkä ovat omat suosikkiravintolasi ja baarisi Pattayalla?

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

One Response to Pattaya – syö ja juo

  1. […] leppoisalle kalareissulle Captain Andy – tammikuu 28, 2014 Pattaya tunnetaan vauhdikkaasta yöelämästään, mutta se on vain yksi puoli Bangkokin lähimmästä rantakohteesta. Pattayan ympäristössä on […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...