• PHUKET: Kohdeopas

 • PHUKET: Hotellit

 • PHUKET: Ravintolat

 • PHUKET: Tee ja näe

 • PHUKET: Osta ja hemmottele

Lyhyesti: Thaimaan suurin ja suosituin saari.
Kenelle: Luksus, perheet.
Jos etsit: Golfviheriöitä, shoppailua.
Miksi matkustaa: Phuket on suuri ja monipuolinen saari, jolta löytyy jokaiselle jotakin, jopa reppureissaajalle.
Miksi jättää väliin: Phuket on liiankin suosittu: saaren joutuu jakamaan viiden miljoonan muun turistin kanssa vuodessa.

Phuket on Thaimaan suurin ja suosituin saari – ja yksi maailman hienoimmista. Suosion syynä ovat Phuketin hiekkarannat: Phuketin valkohiekkaiset rannat ovat pitkiä ja leveitä, ja meri saa turkoosin sävyjä. Ja rantoja on monta. Parin viikon lomalla voi mennä vaikka joka päivä uudelle, hienolle hiekkarannalle.

Mutta Phuket on muutakin kuin rantoja. Saarella on tarjottavaa kaikenlaisille matkailijoille. Luksuksen etsijöille on tarjolla jetset-elämää. Kulttuurinystävät voivat tutustua Thaimaan parhaiten säilyneeseen vanhaankaupunkiin Phuket Towniin.

Kata Noi Phuket Thaimaa

Kata Noi -ranta tavoittaa täydelliset paratiisin värit.

Seikkailuja tarjoavat sukeltaminen sekä retket Phang-Nga-lahden tarunomaisiin karstisaarimaisemiin. Merelle pääsee kalastamaan ja purjehtimaan. Phuketista löytyy jopa autioita hiekkarantoja.

Perheitä houkuttelevat hienot uima-altaat ja monenlainen lapsiystävällinen tekeminen akvaariosta norsulla ratsastamiseen.

Lue lisää lasten Phuketista.

Thaimaa Phuket Karon Beach Centara Hotel

Hyppy Centara Grand Beach -hotellin altaaseen Karon Beachilla.

Palveluita on paljon ostoskeskuksista huippuluokan ravintoloihin. Nähtävää ja koettavaa riittää vaikka kuinka pitkäksi aikaa.

Miten Phuket pärjää muita kohteita vastaan?
Phuket vs Samui
Phuket vs Hua Hin
Phuket vs Krabi

Suosiolla on toki kääntöpuolensa. Phuketissa käy vuosittain miljoonia matkaajia. Jotkut kutsuvat Phuketia turistirysäksi. Sitä se osin onkin – ainakin Patong Beachillä, Phuketin vilkkaimmassa matkailukeskittymässä, jossa näkyvät monet Thaimaan-matkailun kääntöpuolet ruuhkista seksiturismiin.

Mutta Patong on vain pieni osa Phuketia. Tältä saarelta löytyy myös hyvin rauhallisia rantoja, kuten Bang Tao Beach ja Nai Harn. Todellisuudessa Phuket on Thaimaan kiehtovimpia rantakohteita, monta lomakohdetta yhdessä. Millään muulla Thaimaan saarella ei ole yhtä paljon tarjottavaa.

Jos antaa Phuketille mahdollisuuden, saari jaksaa kiehtoa monen loman ajan.

5 syytä matkustaa Phuketiin

1. Suurin syy ovat rannat. Juuri niiden ansiosta Phuketista on tullut niin suosittu. Phuketin biitsit ovat yksinkertaisesti huikean hienot: pitkät, leveät ja valkeat. Tuskin missään muussa turistikohteessa maailmalla on yhtä monta upeaa rantaa vieri vieressä. 50 kilometriä pitkän saaren koko länsipuoli on yhtä pitkää, majesteettisten hiekkarantojen ketjua. Rantojen tunnelmat ovat hyvin erilaiset, ja jokainen löytää taatusti rannoista itselleen mieluisen.

2. Monipuolisuus. Phuket ei ole pelkkää rantalomailua, vaan saari tarjoaa jokaiselle jotakin. Saarelta löytyvät Thaimaan rantakohteista parhaat ostosmahdollisuudet, laajin ravintolatarjonta ja eniten tekemistä ja nähtävää. Phuketissa voi sukeltaa, purjehtia, kalastaa, viilettää puiden latvustossa kaapeliradalla, kokeilla lainelautailua, käydä vesipuistossa ja tehdä paljon muuta. Iltaelämä on vilkasta mutta saarelta löytyy myös autiorantoja.

Phuket retki Koh Phi Phi

Matkalla Koh Phi Phi -saarille.

3. Lentoyhteydet. Phuketin kansainvälinen lentokenttä on Bangkokin jälkeen Thaimaan vilkkaimpia. Tänne pääsee lentämään lomalennoilla eri puolilta suomea ja reittilennoilla ympäri Aasiaa – lentoja on jopa Phuketin ja Balin välillä.

4. Retket. Phuket sijaitsee loistavalla paikalla. Saarelta pääsee retkille Thaimaan upeimpiin maisemiin: The Beach -elokuvasta tutulle Koh Phi Phille, karstisaarten Phang-Nga-lahdelle, Ko Similanin autiosaarille ja Khao Sokin sademetsään.

5. Phuket Town. Saaren pääkaupungin keskusta on Thaimaan parhaiten säilynyt vanhakaupunki. Kauniita, satavuotiaita sino-portugalilaisia taloja ei tarvitse ihailla vain ulkoapäin, vaan niissä toimii viihtyisiä kahviloita, ravintoloita ja gallerioita. Phuket Townista löytyy myös saaren paras iltaelämä.

Phuket ja aurinkotuolit

Vuonna 2014 Thaimaan (sotilas)hallitus kielsi auringonvarjot ja aurinkotuolit Phuketin rannoilta.

Phuketin rannat näyttivät kauniimmilta kuin aikoihin, mutta moni matkailija myös kaipasi auringonvarjojen suojaa auringon paahteelta. Toiveisiin reagoitiin ja Phuketin rannat jaettiin alueisiin, joista osalla sai olla aurinkotuoleja ja toisilla ei.

Helmikuussa 2017 aurinkotuolikielto kumottiin lopullisesti.

Phuketin rannat

Phuket on Thaimaan suurin saari ja kooltaan vaikuttava. Pituutta saarella on 50 kilometriä ja leveyttäkin 20 kilometriä. Etäisyydet paikkojen välillä voivat olla yllättävänkin pitkiä – ja taksilla ajettuna kalliita. Kannattaakin miettiä, mitä lomaltaan haluaa, ja valita asuinrantansa sen mukaan.

Phuketin hienoimmat rannat löytyvät saaren länsipuolelta. Suurimmalla osalla rannoista on pitkät rivit aurinkotuoleja ja varjoja. Niistä on vapaana vain muutama ranta.

Rantojen tunnelmat vaihtelevat paljon.

Phuket Town Thaimaa

Phuket Townin vanhoja, värikkäitä taloja.

Phuket Town

Phuketin pääkaupunki on saaren itäpuolella sijaitseva Phuket Town, moderni betonikaupunki, joka kätkee sisäänsä tunnelmallisen vanhan keskustan. Tämä on paras paikka tutustua Phuketin alkuperäiseen kulttuuriin ja aitoihin phuketilaisiin ihmisiin. Phuket Townissa on mukava käydä päiväseltään, mutta se tarjoaa myös mielenkiintoisen vaihtoehdon rannoille majoittumiseen. Asuminen ja syöminen on Phuket Townissa paljon rantakohteita edullisempaa, ja kaupungista käsin on helppo tehdä retkiä ympäri saarta.

Kenelle: Kulttuurista kiinnostuneille ja omatoimimatkailijoille.

Katso täältä hotellitarjoukset Phuket Towniin

Patong Beach

Patong Beach Phuket Thaimaa

Patongin yhdet…

Patong Beach Phuket Thaimaa

…toiset…

Patong Beach Phuket Thaimaa

…ja kolmannet kasvot.

Pitkä ja komea Patong Beach on Phuketin rannoista tunnetuin ja vilkkain. Leveälle rannalle mahtuu rantatuolirivistö toisensa jälkeen, ja silti on vapaata tilaa.

Neljä kilometriä pitkän rannan ympärille on kasvanut minikaupunki, joka on täynnä ravintoloita, kauppoja ja baareja. Liikenneruuhkilta ei ole vältytty.

Patongin Bangla Road on Phuketin yöelämän keskus, ja täällä ovat näkyvimmin läsnä matkailun lieveilmiöt kuten prostituutio. Paljon muualla Phuketissa prostituutio ei sitten näykään.

Kenelle: Rannalle päätyy kaikenlaisia matkalaisia, mutta parhaiten se sopii juhlimisesta kiinnostuneille ja niille, jotka kaipaavat lomaltaan monipuolisesti palveluja.

Katso täältä hotellitarjoukset Patong Beachille

Tri Trang, Paradise ja Freedom Beach

Aivan Patongin rannan eteläpäästä lähtee pikkutie, joka vie kolmelle pienelle rannalle. Ensimmäinen on rauhallinen Tri Trang Beach, jolla on muutama hotelli. Viime vierailulla Tri Trangilla tosin näytti olevan alkamassa uusi rakennustyömaa, joka blokkasi yhden rannalle vievistä poluista. Perille pääsee edelleen esimerkiksi Tri Trang -hotellin tai hieman etelämpänä olevan rantaravintolan kautta. Ranta on nätti, muttei saaren parhaita: nousuveden aikaan se muuttuu aika kapeaksi.

Seuraavaksi vastaan tulee hyvin jyrkän tien päässä asumaton Paradise Beach, joka on tosin kaikkea muuta kuin paratiisimainen. Sinänsä kaunis pieni ranta tapaa olla niin täynnä päivämatkalaisia, että hiekkaa tuskin näkee heidän rantatuoliensa ja pyyhkeidensä alta. Rannalle on 100 bahtin pääsymaksu.

Tietä pitkin pääsee periaatteessa myös Freedom Beachille, mutta rannalle johtava polku kieltää ankarasti käyttämästä polkua poliisitoimien uhalla. Polun sijaan Freedom Beachille neuvotaan saapumaan pitkähäntäveneellä, joita voi vuokrata käyttöönsä Patong Beachilta ja muilta suosituimmilta rannoilta. Perillä odottaa kaunis, ja usein rauhallinen autioranta.

Kenelle: Rannat sopivat parhaiten päiväretkeilyyn. Asumiseen Tri Trang sopii niille, jotka etsivät rauhallista rantaa mutta kohtuullisen läheltä Patongin ja Karonin palveluita.

Karon Beach

Karon Beach Phuket Thaimaa

Karonilla on tilaa pelata palloa.

Karon Beach on Patongilta etelään seuraava iso ranta etelään. Ranta on välimuoto rauhallisen ja vilkkaan välillä. Karon Beach on niin pitkä, että se omaa rauhaa löytää helposti, vaikka rannan varrella useita hotelleja onkin. Tunnelmaa verottaa hieman tie, joka kulkee hotellien ja rannan välistä. Palvelut ovat keskittyneet rannan molemmille laidoille: pohjoispäässä on Karonin oma rantakylä ja etelässä Kata Beachin ravintola-alue.

Kenelle: Pitkistä rantakävelyistä pitäville, 50+ ja perheille, joita houkuttelevat monet erityisen lapsiystävälliset hotellit.

Katso täältä hotellitarjoukset Karon Beachille

Kata Beach ja Kata Noi

Kata Beach Phuket Thaimaa

Kata Beach on kaunis ja vilkas.

Kata Beach on Patongin jälkeen saaren toiseksi vilkkain, mutta tunnelmaltaan Patongia paljon siistimpi. Ravintoloita on hyvä valikoima. Vehreiden kukkuloiden välissä sirpinmuotoisena kaartuva Kata on rantana hyvin kaunis. Aivan rannalla on vain kolme hotellia, ja nekin rantapuut peittävät näkyvistä. Suurimmasta osasta hotelleja kertyy rannalle hieman kävelyä.

Kata Noi Phuket Thaimaa

Kataakin kauniimpi on sen pikkusisko Kata Noi.

Kataakin kauniimpi on sen pikkuveli Kata Noi, joka sijaitsee viereisellä lahdelmalla. Rantaa reunustavat vehreät kukkulat ja komeat graniitinlohkareet. Meri saa täydelliset paratiisin sävyt, kauniimmat kuin missään muualla Phuketissa. Rannalla on vain kaksi hotellia. Rannan takana, rauhallisen pikkutien puolella, on muutama kohtuuhintainen majatalo.

Kata Noille kertyy reipas ylämäkikävely Kata Beachilta – leppoisammin matka taittuu skootterilla tai taksilla.

Kenelle: Kata Beach nuorekkaille pariskunnille, jotka etsivät lomaltaan hyviä palveluita ja vireää rantaelämää. Kata Noi kaikille, joille tärkeintä on paratiisimaisen kaunis ranta.

Katso täältä hotellitarjoukset Kata Beachille

Naiharn, Ya Nui ja Rawai

Naiharn on upea, rauhallinen ranta saaren eteläpäässä. Hotelleja on vain muutama. Ruokaa tarjoaa muutama viihtyisä rantaravintola. Lähellä on kaunis, pieni Ya Nui, jolla on kiva käydä päiväretkellä – tai snorklaamista kokeilemassa.

Ya Nui Beach Phuket Thaimaa

Ya Nui on pieni ja söpö autioranta.

Rawai on aivan saaren eteläkärjessä. Rantana se ei ole kummoinen, sillä laskuveden aikaan meri vetäytyy kauas ulapalle. Muutenkaan ranta ei erityisemmin houkuttele uimaan veneiden keskellä. Täältä voi vuokrata pitkähäntäveneen lähisaarille.

Rannan puutteita korvaavat Rawain ravintolat: rantakadun varrella on herkullisia kalaravintoloita ja länsimaisetkin ruokapaikat ovat hyvin edustettuna. Hieman sisämaassa on leppoisa ravintolakeskittymä.

Naiharn ja Rawai muodostavat yhdessä viihtyisän kokonaisuuden. Alue on rauhallinen ja tiet vähän liikennöityjä. Skootterilla on helppo ajaa Naiharnin kauniin biitsin ja Rawain houkuttelevien ravintoloiden väliä. Monet Phuketiin muuttaneet ekspatit ovatkin valinneet alueen kotipaikakseen.

Kenelle: Naiharn perheille, 50+ ja muille rauhaa ja leppoisaa tunnelmaa etsiville.

Katso hotellitarjoukset Naiharn Beachille

Kalim Beach

Patongilta rannat jatkuvat myös pohjoiseen. Aivan Patongin vieressä on Kalim, joka on rantana huono uimiseen, mutta vesiurheilijoiden, kuten wakeboardingin harrastajien suosiossa. Tuulisella rannalla viihtyvät myös leijojen lennättäjät. Kalimilla on muutamia tyylikkäitä ravintoloita, joilla on helppo käydä Patongilta käsin.

Kamala Beach

Kamala Beach Phuket Thaimaa

Kamala ei näytä lainkaan kamalalta.

Kamala Beach on komea ja tunnelmaltaan leppoisa ranta. Kivoja ravintoloita on paljon mutta yöelämää ei juuri laisinkaan. Täällä eletään jatkuvasti rannan läheisyydessä, sillä pieni kauppakujakin on rantaa reunustavalla kävelypolulla.

Kamalan rantakallioilla sijaitsee niin sanottu Miljonäärien maili, huvila-alue, jolta monet rikkaat ja kuuluisat (huhujen mukaan myös Madonna) ovat ostaneet itselleen loma-asunnon.

Kamalalla on kätevä käydä myös päiväretkellä: rannalla on useita yleisiä suihkuja, joissa voi 20 bahtia vastaan pestä merivedet iholta.

Kenelle: 50+ ja perheille, jotka etsivät leppoisaa rantaa, jolla on kuitenkin monipuolisesti palveluita.

Katso hotellitarjoukset Kamala Beachille

Surin Beach

Surin on sekä luksusmatkaajien että phuketilaisten viikonlopunviettäjien suosiossa. Hotellit ovat pienen kävelymatkan päässä rannalta, ja niiden sijaan rantaa koristavat rantaravintolat, joita on yksinkertaisista thaimaalaisista ravintoloista tyylikkäisiin länsimaalaisiin. Rannalla on myös useampi tyyris beach club. Rantaklubien ylellisille divaaneille pääsee löhöilemään, kunhan tilaa ruokaa ja juomaa (sangen kalliiseen hintaan).

Aivan Surin Beachin tuntumassa on kaunis privaattiranta, jolla on kaksi luksushotellia, The Surin ja legendaarinen Amanpuri, jossa Phuketissa vierailevat kuninkaalliset tapaavat asua.

Kenelle: Parhaimmillaan päiväretkellä tai jos on varaa luksukseen.

Katso hotellitarjoukset Surin Beachille

Bangtao ja Layan Beach

Bang Tao Beach Phuket Thaimaa

Bang Tao Beach jatkuu silmänkantamattomiin.

Lähes kymmenen kilometriä pitkä Bang Tao on Phuketin rannoista ehkä kaikkein komein: täällä ei kulje edes rantatietä rannan ja hotellien välissä, vaan hotellien altailta voi kirmata suoraan biitsille. Rannan keskivaiheilla on usean luksushotellin muodostama Laguna Complex, jossa on oma golfkenttä ja useita ravintoloita.

Bang Taon suojeltua, autiorantana säilynyttä pohjoispäätä kutsutaan nimellä Layan Beach. Perille pääsee rauhallista pikkutietä. Layanilla on muutama viihtyisä pikku ravintola.

Ravintoloita ja muita palveluita ei ole Bang Taon alueella paljoa, mutta riittävästi.

Kenelle: Perheet, 50+ ja muut rauhallisesta rantalomailusta pitävät.

Katso hotellitarjoukset Bangtao Beachille

Naithon Beach

Syrjässä pääteiden varsilta, Bangtaosta pohjoiseen sijaitseva Naithon Beach on tunnelmaltaan ihastuttavan maalaismainen. Rannalla on vain yksi hotelli ja muutama majatalo. Tänne on kiva tehdä Bangtaolta päiväretki pitkin kaunista, mutkittelevaa tietä. Asumiseenkin Naithon on viihtyisä, jos ei haittaa, että suurin osa rantaseuralaisista on velivenäläisiä. Muiden kansallisuuksien keskuudessa Naithon on huonosti tunnettu ja melkein salainen ranta.

Katso hotellitarjoukset Naithon Beachille

Indigo Pearl Phuket Thaimaa

Nai Yang tunnetaan parhaiten kekseliäästä Indigo Pearl -hotellista.

Nai Yang ja Mai Khao

Aivan saaren pohjoisosissa, lentokentän vieressä sijaitsevat rannat Nai Yang ja Mai Khao kuuluvat Sirinathin kansallispuistoon. Rannoilla käy marras–helmikuussa merikilpikonnia munimassa. Rannat on suojeltu osin rakentamiselta.

Nai Yang on nätti ranta, jonka tunnelmaa tosin verottavat romuluiset ravintolamajat. Mai Khao on suurimmalta osaltaan autio: kymmenen kilometriä pitkällä rannalla on vain muutama luksushotelli ja edullinen majatalo.

Kenelle: Rauhan ja luksuksen ystäville sekä reppureissaajille.

Katso hotellitarjoukset Mai Khao Beachille

Katso hotellitarjoukset Nai Yang Beachille

Mai Khao Beach Phuket Thaimaa

Kultahiekkainen Mai Khao on Phuketin autioranta.

Wat Chalong Phuket Thaimaa

Wat Chalong on Phuketin komein temppeli.

Itäpuolen rannat

Rantoja löytyy myös Phuketin itäpuolelta, mutta ne eivät kuulu saaren kauneimpiin. Rannoilla on useita tyylikkäitä hotelleja, kuten Cape Panwa. Hotellit ovat aika eristyksissä saaren muusta elämästä.

Kenelle: Jos pääasia on viihtyisä hotelli.

Ao Chalong

Chalong on leppoisa satamakylä, josta lähtevät sukellusretket ja monet päiväretket lähisaarille. Suurin osa sukelluskeskuksista pitää täällä päämajaansa. Rantaa ei varsinaisesti ole, mutta skootterilla pääsee hurauttamaan vartissa hienolle Nai Harn Beachille. Chalongissa on edullisia majataloja ja erittäin viihtyisä, suomalaisomistuksessa oleva Tuna Resort, joka tunnetaan erinomaisista kalastusreissuistaan. Chalongista käsin on helppo tehdä retkiä ympäri Phuketia, kiitos paikallisten bussiyhteyksien Phuket Townin, Chalongin ja länsipuolen rantojen välillä.

Chalongissa sijaitsee saaren hienoin buddhalainen temppeli, Wat Chalong, joka pitää sisällään Buddhan pyhäinjäännöksen.

Kenelle: Sukeltajat ja omatoimimatkaajat.

Katso hotellitarjoukset Ao Chalongiin

Wat Chalong Phuket Thaimaa

Wat Chalongissa asustaa perin elävän näköinen vahanukkemunkki.

Matka

Phuketissa on vilkas kansainvälinen lentokenttä, jolle voi lentää ympäri Thaimaata kuten Bangkokista, Chiang Maista ja Koh Samuilta. Kansainvälisiä lentoja on Euroopasta, Balilta, Singaporesta ja Hongkongista.

Lentokentältä on useita vaihtoehtoja matkata rannoille tai Phuket Towniin:
1. Taksi kentältä rannoille maksaa (400–1000 bahtia). Edullisimmin taksilla pääsee, jos onnistuu löytämään mittaritaksitolpan – suurin osa takseista veloittaa kiinteän hinnan, joka on tosin tingittävissä.
2. Phuket Towniin kulkee 90 bahtia maksava bussi. Bussin aikataulut ja reitti täältä. Tämä bussi ei vie rannoille, tosin Phuket Townista matkaa voi jatkaa edullisilla paikallisbusseilla. Lentokentältä on myös bussi Patongille (130 bahtia), mutta se kulkee vain kerran tunnissa.
3. Lentokentältä pääsee rannoille ja satamaan minibusseilla (noin 200 bahtia/hlö). Minibussit lähtevät sitä mukaa kuin täyttyvät ja vievät suoraan hotellille. Pahimmillaan matka-aika voi venähtää minibussilla tuskastuttavan pitkäksi, kun ne kiertävät rantoja ja hotelleja. Jos on jatkamassa suoraan matkaa esimerkiksi Koh Phi Phille, ajomatkaan Phuketin Ratchada-satamaan kannattaa varata ainakin tunti aikaa.

Bussilla matka Bangkokista kestää yli 12 tuntia. Bussiautoasema sijaitsee Phuket Townissa, josta matkaa rannoille voi jatkaa songthaewilla. Phuket sijaitsee aivan mantereen vieressä, ja mantereelle pääsee siltaa pitkin. Phuketiin ei kulje rautatietä.

Jatka matkaa

Phuketista matkaa on helppo jatkaa matkaa laivoilla Etelä-Thaimaan saarille kuten Ko Phi Phille ja Koh Lantalle tai mantereen puolella Krabille. Vajaan tunnin merimatkan päässä on rauhallinen ja salaisuutena säilynyt saari Ko Yao Noi. Laivojen aikataulutietoja löytyy täältä.

Bussilla pääsee Phuket Townista parissa tunnissa Khao Lakiin, Thaimaan sukellusmekkaan. Kolmessa tunnissa on puolestaan Khao Sokin hienossa sademetsässä.

Myös Thaimaan itärannikolle on useita busseja päivässä.

Näköalapaikka Phuket Thaimaa

Näköalapaikalta näkee Kata Noin, Katan ja Karonin lahdet.

Liikkuminen

Phuketissa toimii ”taksimafia”, joka on pitänyt taksien hinnat korkeina ja estänyt julkisen liikenteen rantojen välillä. Saarta kiertääkseen onkin turvauduttava taksiin tai vuokrattava auto tai skootteri. Edullisia paikallisbusseja kulkee vain rantojen, Chalongin ja Phuket Townin välillä.

Taksikyydit ranta-alueen sisällä alkavat 200 bahtista, kyyti seuraavalle rannalle maksaa jo tuplasti.

Patongilla ja muilla rannoilla toimii myös mopotakseja. Lyhyet matkat taittuvat 40 bahtilla.

Jos aikoo liikkua paljon ympäriinsä, kannattaa vuokrata auto – se on paljon turvallisempaa kuin skootterilla päristely. Auton voi vuokrata jo lentokentältä.

Mopoa vuokratessa kannattaa olla tarkkana ja vuokrata mieluummin hieman syrjemmältä kuin Patongin rantakadulta. Rantakadun vuokraamoista on raportoitu vedätyksiä, jossa pyörää palautettaessa on vaadittu isoja korvauksia erilaisilla verukkeilla.

Hyvä tietää

Mondo matkaopas Thaimaa

MinneThaimaassa-sivusto suosittelee Thaimaa-opasta.

Phuketissa on useita kansainvälisen tason sairaaloita. Parhaana pidetään Phuket Townin lähellä sijaitsevaa Bangkok Hospitalia, joka kuuluu suureen, thaimaalaiseen sairaalaketjuun. Palvelu pelaa erinomaisesti englanniksi ja sairaala hyväksyy esimerkiksi Ifin matkavakuutuksen, jolloin lasku lähtee suoraan vakuutusyhtiöön.

Monsuuniaikaan aallot yltyvät suuriksi ja meressä on petollisia virtauksia. Ole varovainen: joka vuosi Phuketissa hukkuu useita uimareita.

Lue lisää Thaimaasta. MinneThaimaassa-sivusto suosittelee matkalle mukaan opaskirjaa Mondo Matkaopas Thaimaa.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

21 Responses to Phuket

 1. Sami says:

  Phukettiin / Thaimaahan tulijoille vinkiksi, etta matkavakuutus lahtiessa kuntoon!! Phuketissa sairauden iskiessa Bangkok Phuket Hospital ja International Hospital todella laadukkaita sairaaloita, mutta ilman vakuutusta myos todella kalliita. Molemmat sairaalat sijaitsevat Phuket townissa.

 2. kale says:

  Me olemme käyttäneet saman oppaan palveluja jo
  useammilla Thaimaan matkoilla. Hän on järjestänyt meille
  taksimatkoja, retkiä saarille ja Khao Sokin luonnonpuistoon.
  Retket puolta halvemmalla kuin matkatoimistot.Suosittelemme
  tätä
  luotettavaa, englantia taitavaa opasta.
  Yhteystiedot: Rainy mobile: +66843073993 tai +66887541237
  email: rainyphuket@yahoo.com
  Jos haluat keskustella aiheesta niin osoitteeni on : bab@luukku.com

  Kale

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...