Pikaoppaat kertovat MinneThaimaassa-kohdeoppaita tiiviimmin jännittävistä ja vähemmän tunnetuista kohteista Thaimaassa.

Ayutthaya

Ayutthaya on lumoava rauniokaupunki vain parin tunnin ajomatkan päässä Bangkokista. Ayutthayan valtakunta kukoisti 400 vuotta, kunnes veriviholliset burmalaiset polttivat kaupungin maan tasalle.

Ban Krut

Jos etsit Thaimaasta pitkää, kaunista ja rauhallista rantaa, suuntaa Ban Krutiin, parin tunnin junamatkan päähän Hua Hinista. 12 kilometriä pitkä ranta on hyvin rauhallinen.

Chumphon

Chumphonista alkaa Etelä-Thaimaa. Täältä lähtevät veneet suositulle Koh Taolle, mutta Chumphonin omakin ranta on kaunis ja pysähtymisen arvoinen.

Dolphin Bay

Lapsiperheet huomio! Dolphin Bay on mukava ja maalaismainen rantakohde, josta löytyy yksi Thaimaan lapsiystävällisimmistä hotelleista. Montaa muuta hotellia täällä ei olekaan, joten rauha on taattu.

Kaeng Krachan National Park

Myanmarin rajavuoristossa sijaitseva Kaeng Krachan on Thaimaan suurimpia ja villeimpiä kansallispuistoja. Viidakossa asustaa norsuja, tiikereitä ja leopardeja. Hua Hiniin on matkaa vain 70 kilometriä.

Khao Sok National Park

Jos Thaimaassa haluaa kokea aidon sademetsän, kannattaa suunnata Khao Sokin kansallispuistoon. Laaja, suojeltu sademetsäalue on Thaimaan hienoimpia kansallispuistoja.

Khao Yai National Park

Viidakossa pääsee vain harvoin näkemään paljon eläimiä. Poikkeuksen tekee Khao Yain kansallispuisto, joka sijaitsee vain reilun sadan kilometrin päässä Bangkokista.

Koh Kho Khao

Pitkät hiekkarannat reunustavat kuivaa ja karua Ko Kho Khao -saarta, jonka vain kapea kanava erottaa mantereesta. Rannat ovat enimmäkseen autiot, vaikka turisteja houkuttelemaan onkin noussut muutamia hotelleja.

Ko Jum

Ko Jumille (kirjoitetaan myös Koh Jam) on säilynyt hyvin maalaismaisena, vaikka se sijaitseekin keskellä suosittua matkailualuetta Krabin ja Lantan välissä.

Ko Raya Yai

Pikkuruiselle Koh Raya Yai -saarelle ei mikään muu sana tee oikeutta kuin paratiisi. Meri saaren ympärillä on turkoosia, pinnan alla odottavat korallit.

Ko Similan

Kaukana avomerellä sijaitseva yhdeksän saaren saaristo tarjoaa upeita elämyksiä sukeltajille ja snorklaajille.

Ko Surin

Kaukana avomerellä sijaitsevilla saarilla snorklataan päivät pitkät. Asuminen on teltoissa.

Ko Tarutao

Viidakkoinen Ko Tarutao on Thaimaan viimeisiä suuria, koskemattomia saaria. Tarutoan pitkät hiekkarannat ovat yhä autiot.

Ko Yao Noi

Jos kaipaa Phuketista tai Krabin Ao Nangista pakoon turistiseuduilta, kannattaa suunnata Koh Yao Noille. Saari on ihanan rauhallinen ja maalaismainen. Merimaisemat avautuvat Phang-Nga-lahden eteerisiin karstisaarinäkymiin.

Ko Lan

Huikea paratiisisaari odottaa kolmen vartin merimatkan päässä Pattayalta. Koh Lan -saaren hiekkarannat eivät kalpene vertailussa edes Etelä-Thaimaan kuuluisimmille rannoille.

Pai

Pai on kuin Bangkokin kuuluisa reppureissaajagetto Khao San Road siirrettynä kauniisiin vuoristomaisemiin. Chiang Main ja Mae Hong Sonin välissä sijaitseva vuoristokylä on noussut yhdeksi Pohjois-Thaimaan suosituimmista kohteista.

Prachuap Khiri Khan

Thaimaan kaunein rantakaupunki. Sellaiseksi voi hyvällä omalla tunnolla kutsua Prachuap Khiri Khania. Pikkukaupunki sijaitsee meren rannassa, kahden komean karstivuoren välissä. Aivan kaupungin vieressä on kolme upeaa hiekkarantaa.

Sam Roi Yot National Park

Karstivuoria ihaillakseen ei tarvitse matkustaa Bangkokista Krabiin asti. Hieno keskittymä vuoria on Sam Roi Yotin kansallispuistossa lähellä Hua Hinia.

Sukhothai

Sukhothain rauniokaupunki on yksi Thaimaan viehättävimmistä paikoista. Kauniita raunioita ympäröi ihastuttava thaimaalainen maaseutu.

Trangin saaret

Jos etsii kauniita ja rauhallisia pikkusaaria, kannattaa suunnata Trangin saarille. Ne ovat kuin suoraan paratiisikuvastosta.

Tunnetko hyvin jonkun Pikaoppaaksi sopivan kohteen, josta MinneThaimaassa-sivun Kapteeni vaikenee (omista salaperäisistä syistään). Jos haluat auttaa sivuston parantamisessa, ota yhteyttä.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...