Jos etsit Thaimaasta pitkää, kaunista ja rauhallista rantaa, suuntaa Ban Krutiin (myös Baan Krood), parin tunnin auto- tai junamatkan päähän Hua Hinista. Söpöllä pikkukylällä on kaksi rantaa, joista toisella on pituutta 12 kilometriä ja toisella vähän vähemmän. Molemmat ovat rauhallisia. Hyvin rauhallisia. Kerrassaan uneliaita.

Rantojen välissä on jyrkkä niemi, jonka laella on komea temppeli.

Tunnelmaltaan rannat ovat erilaiset. Eteläisemmän ja pitemmän rannan suuntaisesti kulkee rannan vieressä rantatie. Hiekka on vaaleankeltaista ja aavistuksen karheaa. Silti ranta on hieno. Mitä muutakaan 12 kilometriä pitkä ranta voisi olla?

Eteläisen rannan kupeessa sijaitsevat Ban Krutin rautatieasema sekä pieni ja sympaattinen vanhan ajan tiikkitalokylä. Kylässä kannattaa käydä vaikkapa parturissa 78-vuotiaan herra Chalongin salongissa. Vakaakätinen vaari leikkaa hiukset, ajaa parran ja siistii nenäkarvat puolellatoista eurolla. Parturintuolillakin on ikää jo 60 vuotta.

Pohjoinen ranta on eristäytyneempi; tie kulkee kaukana rannan takana. Täällä tuntee asuvansa autiorannalla.

Baan Grood

Ban Krutiin pääsee tunnelmallisesti junalla.

Matka

Ban Krutin rautatieasemalle pääsee junalla Bangkokista ja Hua Hinista. Myös busseja kulkee molemmista kohteista.

Jatka matkaa

Junalla tai bussilla on parin tunnin matka Chumphoniin, josta lähtevät laivat suositulle Koh Tao -saarelle. Tuntia paria kauempana on Suratthani, josta lähtevät laivat Koh Phanganille ja Samuille.

Ban Krut – nähtävyydet ja retket

Majatalojen kautta voi järjestää snorklaus- tai sukellusretken Koh Talu -saarelle, jota ympäröivät upeat koralliriutat.

Lue Bang Berdin autionnasta lisää sivulta Roadtrip Hua Hinista etelään.

Vuokraa skootteri ja tee päiväretki Bang Berdin upealle autiorannalle.

Ban Krut – hotellit

Keeree Waree Thaimaa Ban Krut

Keeree Wareen romanttista tyyliä.

Keeree Waree €€€

Miksi: Tyylikkäitä ja tunnelmallisia bungaloweja. Uima-allaskin löytyy.
Missä: Rannan keskivaiheilla. Varaa edullisesti!

Baan Grood Arcadia €€€

Miksi: Jos kaipaa oikean hotellin palveluja, kuten isoa uima-allasta. Tilavat ja siistit huoneet.
Missä: Rannan pohjoispäässä. Varaa edullisesti!

Rachavadee Resort €€€

Miksi: Rantapalmujen ja veistoksellisten kivenmurikoiden väliin on viritetty riippumattoja, ja aurinkotuoleina on valtavien ajopuiden sileäksi hioutuneita runkoja. Auringon laskettua syttyvät palmuihin piilotetut tunnelmavalot. Majatalo on erittäin viihtyisä.
Missä: Omassa rauhassaan aivan eteläisen rannan eteläpäässä.

Bay View €€

Miksi: Majatalossa on kaikki kohdallaan: Ruoka on halpaa ja hyvää, tilavat huoneet on tehty harkiten ja lasten leikkipaikkakin löytyy. Rantapuut suojaavat keskipäivän auringolta. Majatalolla on uima-allas, vaikka tämä onkin sellainen neitseellinen ranta, jossa meri kutsuu uimaan.
Missä:Hieman eristyksissä pohjoisella rannalla.

Ban Krut – ravintolat

Ravintolatarjonta on vähäistä. Eteläiselle rannalle johtavan tien ja rantatien risteyksestä löytyy muutama ravintola. Aivan risteyksessä seisoo Boon’s Moon Bar, mukava ulkoilmabaari, joka kerää suojiinsa kaikki Ban Krutissa iltaolutta halajavat.

Suurin osa matkalaisista syö majatalojensa ravintoloissa.

Etkö löytänyt sopivaa hotellia yllä olevista? Voit hakea lisää vaihtoehtoja hakuboksista sivun oikeasta ylälaidasta. MinneThaimaassa-sivuston suosittelema Agoda on Aasian johtava hotellinvarauspalvelu ja Kapteenin hyväksi kokema. Jos haluat tukea sivustomme toimintaa, varaa hotellit kauttamme. Saat ne yhtä edullisesti kuin suoraan Agodan kautta varaamalla. Lue lisää Agodasta ja miksi hotellit kannattaa varata netistä.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

2 Responses to Ban Krut (Baan Grood)

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...