Chumphonista alkaa Etelä-Thaimaa. Pitkä, harmaa puulaituria työntyy kauas merelle. Pari kertaa päivässä laiturin päähän kiinnittyy katamaraani ja matkailijat raahaavat raskaat rinkkansa ja matkalaukkunsa laituria pitkin laivaan.

Kaukana ulapalla odottavat suositut saaret Koh Tao, Ko Phangan ja Samui.

Suurin osa matkalaisista on saapunut bussilla tai junalla suoraan Bangkokista. Chumphonista he eivät näe kuin tämän satamalaiturin. Harva edes tietää, että Chumphonilla on omakin kaunis rantansa nimeltään Thung Wu Laen.

Vaaleahiekkainen ranta on pitkä ja kaunis – ja paljon rauhallisempi kuin saarten hiekkarannat. Kannattaakin harkita jäämistä Chumphoniin päiväksi tai pariksi.

Thung Wu Laen -ranta Chumphon

Iltakävelyllä Thung Wu Laen -rannalla Chumphonissa.

Alueet

Chumphonissa on useita rantoja, mutta kaunein niistä on Thung Wu Laen. Siltä löytyy myös eniten palveluita – mikä ei Chumphonissa tarkoita vielä kovin montaa ravintolaa.

Biitsi on pitkä ja leveä mutta vähän romuluinen, niin kuin tapaavat Thaimaassa olla rannat, joilla turismi on vasta kehittymässä. Eli rantaa ei vielä siivota yhtä usein kuin suosituimmissa kohteissa. Tie kulkee rannan vierestä. Tyttöbaarit ja vesiskootterit on kielletty.

Matka

Chumphoniin pääsee Bangkokista ja Hua Hinista sekä bussilla että yöjunalla. Hua hinista matka-aika on sen verran lyhyt, muutamia tunteja, että bussi on kätevämpi.

Chumphonista pääsee laivoilla Koh Taolle, Koh Phanganille ja Koh Samuille.

Chumphon laituri Koh Taolle

Koh Taolle vievä katamaraani odottaa pitkän laiturin päässä.

Tee

Chumphonin lähivesille järjestetään snorklaus- ja sukellusretkiä ja viidakkoisessa kansallispuistossa voi meloa bambulautalla ja ratsastaa norsulla.

Sukelluskeskus toimii Thumg Wu Laen Beachilla Cabana Resortin yhteydessä.

Syö ja juo

Ravintola Chumphon Thung wa Laen

Thung Wa Laen -rannalta löytyy jopa suomalainen ravintola.

Thung Wa Laenilla on muutama rantaravintola ja majatalo muttei paljon muuta. Ainoa länsimainen kokki on suomalainen Yki Virkki, joka pyörittää pikkuruista Coco de Banana-ravintolaa. Tarjolla on hyvää ja mutkatonta kotiruokaa – ja jouluisin pohjoismainen joulupöytä.

Iltaisin Mali Blues -ravintolassa omistaja soittaa bluesia.

Nuku

Rannalta löytyy useita yksinkertaisia ja kohtuuhintaisia majataloja.

Nana Beach Chumphon Thaimaa

Nana Beach on tunnelmallinen mökkikylä.

Nana Beach

€€€
Miksi: Hyvä yhdistelmä tyyliä ja hyvää hinta-laatusuhdetta. Uima-allaskin löytyy.
Missä: Thung wa Laen Beach. Varaa edullisesti!

Yllä kuvattu hotelli on MinneThaimaassa-sivuston Kapteenin erityisesti suosittelema. Lisää hotelivaihtoehtoja voit hakea sivun oikean yläreunan hakuboksista. MinneThaimaassa-sivuston suosittelema Agoda on Aasian johtava hotellinvarauspalvelu ja Kapteenin hyväksi kokema. Jos haluat tukea sivustomme toimintaa, varaa hotellit kauttamme. Saat ne yhtä edullisesti kuin suoraan Agodan kautta varaamalla. Lue lisää Agodasta ja miksi hotellit kannattaa varata netistä.

Oletko käynyt Chumphonissa? Kannattaako mielestäsi kohteessa vierailla vai jatkaa mieluummin saman tien Siaminlahden saarille?

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

5 Responses to Chumphon

 1. Meidän porukka says:

  Oltiin Chumphonissa ja juuri nimenomaan Thung wua laen rannalla ja täytyy todeta , että se oli ylivoimaisesti paras paikka jossa olemme Thaimaassa lomailleet . Ensi kerralla suoraan sinne ja vähintään 3 viikoksi . Edullinen , Turvallinen , Puhdas , Kaunis ja sen lisäksi hyvää ruokaa ja juomaa . Ystävällinen palvelu .

  • Samaa mieltä says:

   Thung Wua Laen beach oli todellakin raikas ja ihastuttava paikka, jossa voisi viihtyä pitempäänkin ja jopa asua osan vuodesta. Aivan erilainen kuin täyteen ahdetut Phuket, Pattaya jne. Olemme aiemmin lomailleet noissa
   suosituissa kohteissa ihan kyllästymiseen asti ja siksi olimme erittäin
   positiivisesti yllättyneitä, että Thaimaasta löytyy vielä näin rauhallinen paikka.
   Chumphonissa ei ole ahdistelevia kaupustelijoita rannalla, ei hirveitä
   megafoniautoja ajamassa edestakaisin rantakatua, ei tyttöbaareja.
   Tuntui, että kaikki tapaamamme ulkomaalaiset turistit kokivat ja tunsivat samoin ja kuulimme useamman suusta ”this must be the last paradise” -tyylisiä huokauksia.
   Asuimme ArmoniaVillage nimisessä resortissa kahden makuuhuoneen Villassa. Tyylikäs, laadukas ja edullinen.
   Rantakadulla oli reilut kymmenen ravintolaa, joista osa länsimaalaisia eli ruokaa oli saatavilla vaativaankin makuun. Hinta–laatusuhde oli ylivoimaisesti paras kaikista paikoista, jossa olemme Thaimaassa lomailleet.
   Chumphonin korallit ovat sukelluskohteena kuuluisia sekä sen lisäksi siellä oli upotettu jokin sotalaiva sukelluskohteeksi, jolla ystävämme kävivät sukeltamassa. Hiekkaranta oli puhtaan valkoinen ja tuntui kuin se olisi ollut suoraan postikortista. Kaunista!

 2. Ei turistirysä says:

  Olimme kahdestaan avovaimoni kanssa Chumphonin kaupungissa 2 yötä A-te hotellissa. Hotelli oli loistava ja pääsimme tutustumaan aitoon Thaimaalaiseen pikkukaupunkiin. Ihmiset olivat oikeasti iloisia jos muisti tervehtiä ja kiittää Thaiksi. Ruokapaikat ja hierontapaikat menivät suhteellisin aikaisin kiinni, n. 21.00 suurin osa oli jo sulkenut ovensa. Muutama ruokapaikka oli auki vähän myöhempään. Suosittelen A-te hotellia ja Chumphonia kaikille, jotka haluavat nähdä muutakin kuin vain turistirysiä.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...