Lapsiperheet huomio! Dolphin Bay on mukava ja maalaismainen rantakohde, josta löytyy yksi Thaimaan lapsiystävällisimmistä hotelleista. Montaa muuta hotellia täällä ei olekaan, joten rauha on taattu.

Merimaisemat ovat hienot saarineen ja karstivuorineen, jotka nousevat rannan molemmissa päissä. Pieni kauneusvirhe on se, että laskuvedellä meri vetäytyy kauas, ja nousuvedenkin aikaan meri on mutaisen väristä.

Nimensä rantakohde on saanut harvinaisista intiankyttyrädelfiinejä, jotka käyvät sen rantavesissä polskimassa. Harva niitä on kuitenkaan nähnyt. Delfiinejä todennäköisemmin näkeekin villinorsuja, jos tekee retken lähellä sijaitsevaan Kui Buri National Parkiin.

Dolphin Bay sopiikin erityisin hyvin lapsiperheille, jotka etsivät rauhaa ja luontokokemuksia.

Nähtävyydet ja retket

Aivan rantakohteen vieressä sijaitsee kaunis kansallispuisto Sam Roi Yot, jonne on helppo tehdä päiväretki polkupyörällä tai skootterilla.

Dolphin Bay Resort järjestää iltapäiväretkiä Kui Buri National Parkiin, joka tunnetaan villinorsuistaan.

Jos haluaa kokeilla snorklaamista, lähimmät koralliriutat löytyvät Koh Thalu -saarelta, joka sijaitsee noin 150 kilometrin päässä. Perille voi järjestää päiväretken.

Omatoimisilla päiväretkillä kannattaa käydä myös Hua Hinissa ja Prachuap Khiri Khanissa. Matka taittuu helpoiten vuokra-autolla tai taksilla.

Dolphin Bay jättimunkki Thaimaa

Dolphin Bayn läheltä löytyy myös jättimäinen munkkipatsas.

Dolphin Bay – hotellit

Dolphin Bay Resort Thaimaa

Dolphin Bayssä vietät vaikka, koko päivän talvisen.

Dolphin Bay Resort €€

Miksi: Thaimaan parhaita hotelleja lapsiperheille. Kohtuuhintaisessa hotellissa mennään alusta loppuun lapsiperheiden ehdoilla. Huoneet ovat tilavat. Uima-altaita on kolme: aikuisten allas, vesiliukumäkiallas ja pikkulasten alla. Aamukahvinsa voi nauttia rauhassa lastenaltaiden reunalla ja valvoa samalla, kun tenavat polskivat. Suurella nurmikkoalueella mahtuu pelaamaan jalkapalloja. Myös pingispöytä, pöytäjalkapallopeli ja biljardipöytä löytyvät.
Missä: Dolphin Bay Beachin keskivaiheilla. Varaa edullisesti!

Brassiere Beach Thaimaa.

Brassiere Beach on ihastuttava majatalo.

Brassiere Beach €€€

Miksi: Kotoisan tyylikkään boutiquemajatalon kaikki huoneet ovat erilaisia: kun yhdellä on viihtyisä kattoterassi, toisessa houkuttelee yksityinen uima-allas. Hotelli on saanut oudon nimensä (”Rintaliiviranta”) kahdesta kartionmuotoisesta saaresta, jotka törröttävät merellä sen edustalla. Paikallisen legendan mukaan vierekkäiset saaret ovat muinaisen, mereen hukkuneen kuvankauniin kalastajantyttären rinnat.
Missä: Omalla rannallaan Dolphin Bayn ja kansallispuisto Sam Roi Yotin välissä. Varaa edullisesti!

Terra Selisa €€

Miksi: Pieni ja viihtyisä, tyylikäskin, majapaikka kohtuuhinnalla.
Missä: Dolphin Bay Beach, rannan keskivaiheilla. Varaa edullisesti!

Ravintolat

Ravintoloita on vähän. Parhaasta päästä on Chomtalay-ravintola, joka löytyy, kun kulkee Dolphin Bay Resortista kohti rannan eteläpäätä.
Rannan pohjoispäässä on puolestaan paikallisia kalaravintoloita, joissa kannattaa ehdottomasti käydä syömässä, vaikka niillä ei olekaan englanninkielisiä nimikylttejä.

Matka

Dolphin Bay sijaitsee 300 kilometrin päässä Bangkokista. Helpoiten perille pääsee taksilla. Vaihtoehtona on ottaa bussi tai juna Pranburiin ja vuokrata asemalta taksi viemään perille. Hua Hinista matkaa kertyy 60 kilometriä.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

One Response to Dolphin Bay

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...