Jos Thaimaassa haluaa kokea aidon sademetsän, kannattaa suunnata Khao Sok National Parkiin Etelä-Thaimaassa lähellä Khao Lakia ja Suratthania. Laaja, suojeltu sademetsäalue on Thaimaan hienoimpia kansallispuistoja. Sademetsässä pääsee ihailemaan jättiläispuita, trooppisia kasveja ja monenlaisia lintuja. Gibbonien ja languri-apinoiden näkemiseen on hyvät mahdollisuudet. Tiikereitäkin viidakossa asustaa, mutta suuret kissapedot lymyilevät syvällä viidakossa poissa ihmisten reiteiltä.

Khao Sokiin on helppo tutustua omin päin: Kansallispuiston portilta lähtee viidakon siimekseen kaksi hyvin merkittyä vaelluspolkua, joita pitkin voi tehdä päiväpatikoita. Oppaita on tarjolla sekä päiväretkille että useiden päivien viidakkoseikkailuihin syvälle Khao Sokin sisäosiin.

Riippusilta Khao Sok National Park Thaimaa

Viidakkopoluilla ylitetään riippusiltoja…

Lisko Khao Sok sademetsä Thaimaa

…ja tehdään tuttavuuttaa liskoihin.

Sademetsässä patikoimisen tunnelmista kerrotaan artikkelissa Sademetsän salaisuus.

Kansallispuiston portin edustalle on kasvanut pieni majatalokylä. Palveluihin kuuluvat pari sekatavarakauppaa, joista voi ostaa retkieväitä sekä Thom Henleyn erinomaisen oppaan Khao Sokiin: Waterfalls and Gibbon Calls.

Kauneimmillaan Khao Sokin maisemat ovat kansallispuiston reunalla sijaitsevalla Cheow Lan -tekojärvellä, jolla jylhät, viidakon peittämät karstivuoret reunustavat jadenvihreää vettä. Cheow Larn sijaitsee 65 kilometrin päässä kansallispuiston portilta, ja järveen tutustuukin parhaiten valmiilla retkillä, joita järjestävät alueen majatalot. Retkillä käydään tippukiviluolissa ja nukutaan veden päällä kelluvissa bambumökeissä. Aamulla ja iltapäivällä voi käydä melomassa omin nokin järvellä – tilaisuus kannattaa käyttää hyväksi. Kajakilla pääsee melomaan ääneti aivan viidakon viereen ja seuraamaan sademetsän elämää aitiopaikalta.

Khao Sokin kansallispuistossa pääsee myös kalliokiipeilemään – ja harrastamaan Deep Water Soloilua eli kiipeämään ylös kallioita ja hyppäämään veteen.

Kansallispuistoon on 400 bahtin päivämaksu.

Cheow Lan tekojärvi Khao Sok Thaimaa

Cheow Lan -järveä ympäröivät upeat karstivuoret.

Matka

Suoraan Bangkokista Khao Sokiin pääsee helpoiten Suratthanin kautta. Suratthaniin on sekä lentoja että yöjunia. Suratthanista matka jatkuu bussilla. Vaihtona on lentää Phuketiin, mutta tällöin bussia pitää yleensä vaihtaa Takuapassa.

Khao Sokissa bussi jättää pysäkille maantien varteen, josta on reipas kävelymatka majataloille. Yleensä pysäkillä on odottamassa majatalojen edustajia, jotka tarjoavat kyytiä perille.

Khao-Sok thaimaa sademetsä bambulautalla

Cheow Lan järvellä tehdään retkiä bambulautalla.

Jatka matkaa

Khao Sok sijaitsee keskellä Etelä-Thaimaan kapeaa kannasta, ja matkaa voi jatkaa yhtä hyvin Thaimaan länsi- kuin itärannikollekin. Andamaanienmeren puolella lähin rantakohde on Khao Lak, joka sijaitsee tunnin bussimatkan päässä. Siaminlahden puolelle on kahden tunnin matka Suratthaniin, josta lähtevät laivat Ko Samuille ja Koh Phanganille.

Hyvä tietää

Sademetsässä voi sataa koska vaan. Kuivinta aikaa kestää joulukuusta huhtikuulle, sadekaudella toukokuusta marraskuulle on hyvin märkää. Lue ohjeet sademetsäreissuun.

Hotellit

Kansallispuiston edustalla on viihtyisä pieni majatalokeskittymä, josta on kansallispuiston alueelle vaihteleva kävelymatka – muutamasta minuutista varttiin.

Khaosok At Home hotelli Thaimaa

Khaosok at Home sijaitsee satumaisissa maisemissa.

Khaosok at Home Resort €€€

Miksi: Mukavuudenhaluisille, jotka kaipaavat yksinkertaista bungalowia hieman tasokkaampaa majoitusta. Komeissa karstivuorimaisemissa sijaitseva Home Resort on Khao Sokin siisteimpiä majapaikkoja.
Missä: Hieman syrjässä alueen muista hotelleista. Majatalon ulkopuolisille palveluille kertyy parinkymmenen minuutin patikka. Varaa edullisesti!

Khao Sok Rainforest Resort Thaimaa

Rainforest Resort tarjoaa viidakkotunnelmaa.

Rainforest Resort €€€

Miksi: Paikallisen perheen omistama mukava majatalo loistavalla sijainnilla. Eri tasoisia huoneita – huoneista parhaat ovat erittäin mukavia, halvemmat vähän nuutuneita. Myös perhehuoneita.
Missä: Ihastuttavalla paikalla joen rannassa aivan kansallispuiston sisäänkäynnin kupeessa. Varaa edullisesti!

Khao Sok Paradise Resort hotelli Thaimaa

Paradise Resortin mökit ovat laadukkaat.

Khao Sok Paradise Resort €€

Miksi: Mukava, kohtuuhintainen ja hyvin hoidettu muutaman mökin majatalo. Länsimaalainen omistaja valvoo, että kaikki toimii. Hyvin järjestettyjä retkiä.
Missä: Kohtalaisen kävelyn päässä kansallispuiston portilta. P. 083 306 1044. Varaa edullisesti!

Nung House

Miksi: Hinnaltaan edullinen ja sijainniltaan erinomainen. Sekä halpoja puumökkejä että betonisia hieman taloja vaativampaan makuun. Myös perhehuoneita.
Missä: Vain viiden minuutin kävelyn päässä kansallispuiston portilta lähellä ravintoloita ja elintarvikekioskia. Varaa edullisesti!

Khao Sok Evergreen House

Miksi: Yksinkertaiset, siistit ja edulliset huoneet ovat alueen edullisimmasta päästä.
Missä: Kävelymatkan päässä kansallispuiston portilta. Varaa edullisesti!

Oletko käynyt Khao Sokissa? Kerro alta löytyvässä kommenttiosuudessa omista kokemuksistasi ja jaa vinkkisi sademetsävierailulle.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

2 Responses to Kansallispuisto Khao Sok

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...