Pikkuruiselle Koh Raya Yai -saarelle (myös Ko Racha Yai) ei mikään muu sana tee oikeutta kuin paratiisi. Meri on saaren ympärillä niin turkoosia, että samanlaista luulisi löytävänsä vain jostakin Tyynenmeren saarivaltiosta, ja saaren hiekkarannat ovat säihkyvän valkoisia. Pinnan alla odottavat korallit.

Parinkymmenen kilometrin päässä Phuketista avomerellä sijaitseva Raya Yai on suosittu päiväretki- ja snorklauskohde, mutta parhaiten saaresta nauttii, kun sinne jää yöksi tai pariksi. Keskipäivällä saarella voi olla vilkasta päiväretkeläisten ansiosta, mutta iltapäivisin ja varhain aamulla on ihanan rauhallista.

Saarella on kaksi parempaa hotellia ja muutama edullisempi majatalo. Hotellit The Racha ja Rayaburi sijaitsevat yksikseen saaren upeimmilla rannoilla, mutta biitseille on vapaa pääsy muillakin kuin hotellien asiakkailla. Saari on pieni, ja rannalta toiselle kävelee kymmenessä minuutissa.

Sukeltaminen ja snorklaaminen

Erityisen hyvä paikka Raya Yai on sukelluksesta kiinnostuneille; saarelta sai alkunsa menestyksekäs suomalainen sukelluskeskus Raya Divers, jolla on nykyisin Raya Yain lisäksi toimipisteitä ympäri Andamaanien meren rannikkoa. Raya Yaita ympäröivät koralliriutat, joille pääsee snorklaamaan suoraan rannasta. Meri on uskomattoman kirkasta, mutta osa riutoista on kärsinyt kovasta käytöstä – saaren vesiin paahtaa Phuketista päivittäin kymmenittäin pikaveneitä täynnä snorklaajia.

Saaren omat riutat tarjoavat kohtalaiset sukellusmaastot, mutta 10 kilometrin päässä sijaitsee autio naapurisaari Ko Raya Noi, jonka sukellusmaastot ovatkin sitten sitäkin paremmat. Saari on yksi Thaimaan parhaista paikoista bongata suuria paholaisrauskuja.

Lue lisää artikkelista Phuketin parhaat sukellukset.

Koh Raya Yai tunnetaan myös nimellä Ko Racha Yai.

Hotellit

Pienellä saarella on muutama erinomainen hotelli ja jokunen yksinkertainen majatalo. Alla on esitelty omat suosikkimme.

Luksushotelli The Racha Thaimaa

Luksushotelli The Racha sijaitsee yhdellä Thaimaan upeimmista rannoista.

The Racha €€€€€

Miksi: Pienen paratiisisaaren ylellisin hotelli. Modernin valkoista designia valkoisella hiekkarannalla. Valitettavasti meri hotellin edustalla täyttyy päivisin Phuketista saapuvista pikaveneistä.
Missä: Omalla hiekkarannallaan.Katso tarjous!

Rayaburi Koh Raya Yai Thaimaa

Rayaburi tarjoaa melkein luksusta.

Rayaburi €€€

Miksi: Hyvää kolmen tähden tasoa upealla rannalla – kunhan ei odota kovin sujuvaa palvelua. Tämä ranta on The Rachan rantaa paljon rauhallisempi.
Missä: Omalla hiekkarannallaan. Katso tarjous!

Ban Raya €€€

Miksi: Viihtyisä keskihintainen majatalo. Uima-altaalta on hienot näkymät kaukana häämöttävälle Ko Phi Phi -saarelle.
Missä: Kukkulalla, kävelymatkan päässä saaren rannoilta. Katso tarjous!

MinneThaimaassa-sivuston suosittelema Agoda on Aasian johtava hotellinvarauspalvelu ja Kapteenin hyväksi kokema. Jos haluat tukea ilmaisen oppaamme toimintaa, varaa hotellit kauttamme. Se ei maksa sinulle mitään ylimääräistä, mutta me saamme Agodan osuudesta oluen verran välityspalkkiota. Lue lisää Agodasta ja miksi hotellit kannattaa varata netistä.

Lue lisää aiheesta:
The Racha – luksusta paratiisisaarella
Mitä etsit? Kaukaista paratiisisaarta
Kuka olet? Luksusmatkaajan Thaimaa
Harrasta: sukeltaminen Thaimaassa

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

3 Responses to Ko Raya Yai (Ko Racha Yai)

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...