Thaimaan Koh Mak on pieni saari, joka sopii erinomaisesti rentoutumiseen. Rauhallisia ja autioitakin hiekkarantoja löytyy, sen sijaan tekemistä tai näkemistä on vähän. Saarella on kaksi päärantaa ja useita pienempiä. Bangkokista saarelle pääsee bussilla ja laivalla noin kuudessa tunnissa.

Saaren länsipuolella on pieni kylä, jonka yhteydestä löytyvät saaren edullisimmat majatalot (alkaen 700 bahtia/yö), pikkukauppoja ja ravintoloita.

Kylän lähellä on loistava kalaravintola, jota mainostetaan paikallistakseissa (ilmainen kyyti ravintolaan). Ravintolan vieressä on saaren kotiseutumuseo, jossa on näkyvillä vanhoja puhelimia ja muuta roinaa.

Saarella asuvan kansantaiteilijan pihamaalla on puolestaan outoja, eroottisia veistoksia.

Koh Kham Thaimaa

Kannattaa tehdä retki paratiisimaiselle naapurisaarelle.

Yöelämä saarella on hyvin hiljaista. Pienen poikkeuksen tekee Monkey Island -majatalo, jonka reggaebaari kerää saaren vähät illanviettäjät.

Paikasta toiseen liikkuu kätevästi paikallistakseilla, jotka veloittavat 50 bahtia henkilöltä matkasta minne tahansa saarella. Skootterin vuokraamalla voi omin päin etsiä salaisia pikkurantoja.

Retki kannattaa tehdä lähisaari Ko Khamille. Upealla autiosaarella on valkoista hiekkaa ja laavakivimuodostelmia. Saarelle saapuvilta kerätään 100 bahtin pääsymaksu. Saarella on pieni kioski, josta voi ostaa juotavaa ja snäksyjä. Ravintolaa ei ole, eli omat eväät mukaan. Ko Khamille ollaan rakentamassa luksushotellia, jonka pitäisi valmistua 2014.

Kannattaa huomioida, ettei Ko Makilla ole pankkiautomaattia, joten varaa mukaan riittävästi käteistä!

Matka

Bangkokista Ekamain bussiasemalta bussilla 300 bahtia (lähdöt aikaisin aamulla). Matka kestää viidestä kuuteen tuntia. Bussi matkaa Laem Ngopin satamaan, josta matka jatkuu pikaveneellä (450 b/hlö).

Vaihtoehtoisesti voi matkustaa minibussilla Victory Monumentilta tai Khaosan Roadilta.

Pikaveneitä operoi kaksi firmaa:
Lelawadeen lähdöt ovat kahdesti päivässä: kello 10.30 ja 14. Paluu kello 8 ja 12.
Panan lähdöt kahdesti päivässä: 12.30 ja 16. Paluu 9 ja 13.30.
Viimeisin pikavene saarelle lähtee siis kello 16. Jos siitä myöhästyy, joutuu yöpymään Laem Ngopissa.

Takaisin Bangkokiin palattaessa satamasta lähtee yksi minibussi kello 11. Varsinaiset bussit lähtevät Tratin kaupungista, jonne taksi satamasta maksaa noin 300 bahtia tai kimppakyydillä songtaew-lavataksilla 30–50 bahtia/hlö.

Jatka matkaa

Koh Mak sijaitsee suositun Koh Changin ja vähän tunnetun Koh Koodin välissä. Koh Makin ja Koh Changin välillä kulkee venevuoroja.

Paras aika matkustaa

Ko Makille kannattaa suunnata marraskuun ja toukokuun välillä. Väliin jäävällä sadekaudella saari on todella hiljainen ja venekyytejä voi olla vaikea saada järjestettyä.

Lue lisää saarihyppelystä itäisellä Siaminlahdella sadekaudella.

Nuku

cococape resort koh mak thaimaa

Cococape Resort on rento ja rauhallinen.

Cococape Resort €€

Miksi: Kattava palvelu ja hyvät bungalowit – osa bungaloweista on rakennettu vanhojen kalastajaveneiden runkoon. Aamiainen meren äärellä, thaihierontoja ulkoilmassa merimaisemissa ja ilmainen kajakkivuokraus. Uima-allasalue merinäköalalla. Majatalo sijaitsee kallioilla, ja uimaan menoa varten on rakennettu laituri, jolla loikoilu parantaa stressin kuin stressin! Hotelli on hiljainen ja ravintola menee kiinni jo kello 21. Varaa edullisesti!

Plub Pla Retreat €€€

Miksi: Bangkokissa soittavan suomalaisen dj Maken suosikki. Täällä pääsee nauttimaan edullisesti luksuksesta, jos huoneen varaa hotellivarauspalveluiden kautta. Usein täynnä, joten varaa ajoissa. Varaa edullisesti!

Koh Mak Resort €€€

Miksi: Tyylikäs, moderni resortti. Kätevä, koska pikaveneet saapuvat tämän resortin laituriin. Bungalowit meren äärellä. Varaa edullisesti!

Etkö löytänyt sopivaa hotellia yllä olevista? Voit hakea lisää vaihtoehtoja sivun oikean ylälaidan hakuboksista. MinneThaimaassa-sivuston suosittelema Agoda on Aasian johtava hotellinvarauspalvelu ja Kapteenin hyväksi kokema. Jos haluat tukea sivustomme toimintaa, varaa hotellit kauttamme. Saat ne yhtä edullisesti kuin suoraan Agodan kautta varaamalla. Lue lisää Agodasta ja miksi hotellit kannattaa varata netistä.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

4 Responses to Pikaopas Koh Mak

  1. Outi says:

    Mä olen ollut Koh Makilla kerran tammikuussa, ja
    sillon siellä oli aika sameat vedet… hiekkaranta on tosin kiva ja oli ainakin
    silloin suht autio. Mutta snorklaamaan en sinne menisi.

  2. Thaimaan kiertäjä says:

    Itse löhöilen koh makilla tällä hetkellä ja mielestäni tämä juuri täydellinen snorklaus kohde. Rannat matalia, vedet kristallin kirkkaat ja ihan kahlaus etäisyydellä riuttoja joissa on paljon katseltavaa elämää…

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...