Trangin maisemat ovat kuin suoraan paratiisikuvastosta. Jos etsii kauniita ja rauhallisia pikkusaaria, kannattaa suunnata tänne.

Saarilta on moderni maailma kaukana. Niillä ei ole teitä, autoja eikä yökerhoja. Sitäkin enemmän on valkoista hiekkaa, turkoosia merta, rauhaa ja luonnonkauneutta.

Hyvän kuvan saaristosta saa Ko Kradan -saaren rannalta käsin. Pohjoisessa häämöttävät Ko Ngai ja ympäriinsä ripotellut pienet ja jyrkkäreunaiset karstisaaret. Suoraan edessä on komea, merihirviöltä näyttävä Ko Mook ja sen takana mantereen kalkkikivivuoret. Kaakossa maisemia hallitsee suuri Ko Libong, jonka vesissä asuu harvinaisia merilehmiä. Kaukana etelässä häämöttävät autiosaaret Ko Laoliang ja Ko Petra.

Olo on kuin lapsella karkkikaupassa. Mille saarista sitä menisi?

Trangin saaret eroavat toisistaan tunnelmaltaan ja maisemiltaan ja tarjoavat kaikki hieman erilaisen elämyksen. Ko Ngai sopii pientä luksusta etsivälle ja Ko Kradan maanläheistä rauhaa kaipaavalle. Ko Mook houkuttelee Trangin saarista eniten reppureissaajia.

Saaristo sopiikin erinomaisesti saarihyppelyyn. Kierrä kaikki saaret ja valitse oma suosikkisi.

trang saaret

Matkalla Trangin saarille.

Trangin saaret, mille saarelle mennä?

Kaunein ranta on Ko Ngailla (tunnetaan myös nimellä Ko Hai), jota paratiisimaisempaa saarta on vaikea kuvitella. Ko Ngai nousee merestä jyrkkänä, kukkulaisena viidakkona, jonka latvustosta jättiläispuut kurottavat kohti taivasta. Valkoinen ranta on pitkä ja leveä ja meri uskomattoman turkoosia. Merestä kohoaa komeita, jyrkkäreunaisia karstisaaria.

Rantapalmujen kätköissä piileksii tyylikkäitä, luonnonmateriaaleista tehtyjä bungaloweja. Ngaista on hiljalleen kehittymässä Thaimaan luksussaari.

Laiskanpulskein saarista on Ko Kradan, jolla on vain kourallinen majataloja ja muutama ravintola. Saaren ranta sopii erityisen hyvin perheille, sillä meressä voi polskia keskipäivälläkin tuuheiden rantapuiden varjossa.

Saarista kehittynein on Ko Mook, jolla on kalastajakylä ja jopa muutama moottoripyörä. Ko Mookin leveällä Farang Beachilla hiekka on vaaleaa ja meri smaragdinvihreää. Jyrkkään, viidakon peittämään karstikallioon päättyvä ranta on hieno, kerrassaan maailmanluokan tasoa – ja silti se vaikuttaa vaatimattomalta Ko Ngain ja Ko Kradanin hulppeiden rantojen rinnalla. Mookilla on kuitenkin saarista eniten tekemistä ja edullisimmat majatalot, mikä takaa saaren suosion.

Rauhallisin saari on Ko Libong, jonka pitkät rannat ovat karheita ja väriltään ruskeita ja merivesi sameaa. Suurin syy tulla tänne ovat saaren vesissä asustavat harvinaiset merilehmät.

Ko Laoliang on kaunis pieni autiosaari. Marraskuusta huhtikuulle saarella toimii telttaleiri, jossa voi yöpyä.

Pitkiä rantoja on myös mantereella, mutta matkalaiset tapaavat suunnata suoraan hienoille saarille. Provinssin pääkaupunki on sisämaassa sijaitseva Trang Town. Jos joutuu jäämään yöksi Trang Towniin, kaupungissa on useita edullisia pikkuhotelleja rautatieaseman vieressä.

Ylimääräinen aika Trang Townissa kannattaa käyttää käymällä torilla maistamassa paikallista erikoisuutta, Trangin grillipossua (muu yang). Kokonainen sika on grillattu nopeasti kahdeksassa tunnissa valtavassa uunissa. Lopputulos on rapea ja makea – nautitaan nahkoineen kaikkineen. Rautatieasemaa vastapäätä olevista kahviloista ja matkatoimistoista saa ilmaiskarttoja kaupunkiin ja saarille.

Ko Lao-Liang Thaimaa

Autiosaari Ko Laoliangin jyrkänteet sopivat kalliokiipeilyyn.

Trangin saaret – hotellit

Ko Ngailla, Ko Mookilla ja Ko Kradanilla on kaikilla sekä kohtuuhintaisia että hienompia majapaikkoja. Tyylikkäin majapaikka on Ko Kradanilla sijaitseva Seven Seas, mutta myös Ko Ngailla on useita viihtyisiä bungalowimajataloja. Edullisimmat bungalowit löytää Ko Mookilta.

Saarten hotelleja ja majataloja esitellään tarkemmin kunkin saaren omilla sivuilla, mutta voit valita saaren myös sen mukaan, mistä löytyy mukava ja sopivan hintainen majapaikka. Katso yhteistyökumppanimme Agodan hotellitarjoukset – ja Agodan kautta varaamalla tuet samalla ilmaisen oppaamme toimintaa (maksamatta vaurauksista mitään ylimääräistä):

Ko Ngain majatalot

Ko Mookin majatalot

Ko Kradanin majatalot

Trangin saarten nähtävyydet ja harrastukset

Eniten tekemistä on Ko Mookilla, jolla sijaitsee suosituin nähtävyys, Smaragdiluola. Ko Mookilla toimii myös mukava pieni sukelluskeskus, joka vie sukeltamaan hienoille paikallisille sukelluskohteille.

Kaikkien saarten vesissä voi snorklata. Hienoin koralliriutta on Ko Kradanilla.

Kalliokiipeilemään pääsee Ko Laoliang -autiosaarella, jonka hiekkarantaa reunustavat komeat karstijyrkänteet.

Ko Mook Smaragdiluola

Ko Mookin Smaragdiluolaan uidaan tai melotaan läpi pitkän tunnellin.

Trangin saarten ravintolat ja iltaelämä

Ko Mookilla on parhaat ravintolat – mikä ei tarkoita, että ravintolat olisivat mitenkään hienoja, kunhan ovat tasoltaan parhaita ja vaihtoehtoja on eniten. Mikään saarista ei ole varsinainen herkuttelukohde, vaan tarjonta on kaikilla hyvin rajallista.

Ko Mookilla on myös vilkkain iltaelämä – lue: pari baaria – kun muilla saarilla iltaelämä on käytännössä olematonta.

Matka Trangin saarille

Mondo matkaopas Thaimaa

MinneThaimaassa suosittelee: matkalle mukaan Mondon Thaimaa-opas.

Trangin matkailusesonki alkaa marraskuun puolivälissä. Sitä ennen saarilla voi vielä huonolla onnella sataa paljonkin. Sesonkia kestää huhtikuun loppuun, minkä jälkeen matkanteko saarille vähentyy, kun säännölliset laivavuorot lakkaavat.

Saarille pääsee Trang Townin kautta, jonne on Bangkokista sekä yöjunia että Nok Airin ja Air Asian lentoja. Lentojen yhteydessä myydään laivalippuja saarille. Liput voi myös ostaa suoraan satamasta.

Rautatieasemaa vastapäätä on matkatoimistoja, joiden kautta voi kysyä kimppakyytiä saarille. Veneitä saarille kulkee kolmesta eri satamasta. Satamiin pääsee pikkubusseilla. Minivan-asema löytyy hyvän matkaa rautatieasemalta vasempaan – matkan taittaa mopotaksilla 20 bahtilla.

Ko Lantalta on päivittäinen laivavuoro, joka käy Ko Ngailla, Ko Kradanilla ja Ko Mookilla.

Jatka matkaa

Saarten välillä liikkuu kätevimmin pitkähäntäveneillä. Venetaksista saarten välillä pitää maksaa 800–1200 bahtia reitistä riippuen. Hinnan voi jakaa useiden matkustajien kesken.

Saarten välillä kulkee päivittäin myös Ko Lantalta saarille matkaava laiva (450 bahtia/henkilö), mutta matkan varrella pysähdytään välillä vierailulle Smaragdiluolaan ja snorklaamaan, joten lyhyeen matkaan saattaa vierähtää huonolla onnella useampi tunti.

Pikaveneillä Trangin saarilta pääsee sekä Phuketin suuntaan että Ko Bulonen kautta suositulle Ko Lipelle.

Hyvä tietää

Saarilla ei ole pankkeja eikä pankkiautomaatteja, joten käteistä kannattaa varata mukaan riittävästi.

Lue lisää Thaimaasta. MinneThaimaassa-sivusto suosittelee matkalle mukaan opaskirjaa Mondon Thaimaa-opas.

Oletko käynyt Trangin saarilla? Kerro, mikä saarista oli oma suosikkisi ja miksi.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

2 Responses to Trangin saaret

  1. […] siintävät muut Trangin saaret: jyrkkäreunainen, nukkuvaa lohikäärmettä muistuttava Ko Mook, kumpuileva Ko Kradan ja […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...