Thaihieronta eli perinteinen thaimaalainen hieronta perustuu akupunktiopisteiden painamiseen ja venytyksiin. Kokemus on hyvin erilainen kuin eurooppalainen hieronta. Thaihieronnan (engl. Thai massage) tarkoituksena on rentouttaa lihaksia, vetreyttää niveliä – ja avata kehon näkymättömiä energialinjoja. Suurimman huomionsa hieroja keskittää asiakkaansa jalkoihin. Selkä ja niska hierotaan pikaisesti lopuksi.

Hieroja painaa sormiensa lisäksi kehoa kyynärvarrellaan ja joskus myös jaloillaan. HIeronnan osaksi kuuluvat venytykset – älä pelästy niitä vaan ole aivan rentona.

Tarjolla on yleensä erilaisia hoitoja, thaihieronnan lisäksi esimerkiksi jalkahierontaa ja aromaterapiaa. Jälkimmäisessä kehoa hierotaan yrttiöljyjen kera, ja käsittely on paljon kevyempi kuin thaihieronta.

thaihieronta

Mikään eri rentouta niin kuin thaihieronta palmulehdossa hiekkarannan reunalla.

Hierontapaikat lainaavat pyjaman, johon pukeudutaan hieronnan ajaksi.

Hyvä hieroja aloittaa käsittelyn lyhyellä rukouksella: hieronta toimii hänelle meditaatioharjoituksena, jossa hän harjoittaa hierottavalleen fyysisesti mettaa, eli buddhalaista oppia rakastavasta lempeydestä.

Näin löydät hyvän hierontapaikan

thaihieronta

Thaihierontaa löytää kaikkialta Thaimaasta.

1. Jos haluat kunnollisen hieronnan, kierrä kaukaa paikat, joiden edessä istuu nuoria naisia määkymässä: ”Want a massage?” Tarjolla on todennäköisesti jotain aivan muuta.

2. Hierontapaikan luonteen voi yleensä myös päätellä nimestä: Sweet Teen Massage tarjoaa tuskin tavallista thaihierontaa.

3. Parhaat hieronnat saa yleensä tuhdeilta, keski-ikäisiltä rouvilta. Hyvä hieroja painelee voimakkaasti mutta satuttamatta. Jos haluaa tehokkaan hieronnan, parhaita paikkoja tapaavat olla vaatimattoman näköiset hierontapaikat. Hienoissa spa-kylpylöissä on kaunis ja eteerinen tunnelma, mutta hieronta menee helposti hemmottelun puolelle.

4.  Jos hieronta tuntuu lepsulta painelulta, pyydä hierojaa hieromaan voimakkaammin. Hierojat ymmärtävät yleensä parhaiten rallienglantia.

5. Hierojalle on hyvä jättää pieni tippi. 50 bahtia riittää mainiosti.

LUE LISÄÄ THAIHIERONNASTA →

 

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...