Thaimaalaiset rakastavat amuletteja. Yleensä amuletit suojaavat erilaisilta onnettomuuksilta ja aseilta, mutta ne voivat myös tuoda onnea käyttäjälleen rakkaudessa tai liike-elämässä. Amulettimarkkinoita ja amuletteja myyviä kauppoja löytää ympäri Thaimaata. Kuuluisimmat markkinat löytyvät Bangkokin vanhasta kaupungista Wat Mahathat -temppelin vierestä.

Näillä ohjeilla käytät amuletteja oikein – ja saat niiden tehoista irti kovimman potkun.

thaimaa kulttuuri

Helppohan sitä on hymyillä, kun pojan turvana roikkuu kaulassa seitsemän amulettia (pienintä tuskin huomaa).

1 Suosi kuolleen henkilön poskirasvaa

Amuletiksi kelpaa melkein mikä valmistusmtariaali tahansa. Amulettimarkkinoiden myyntipöydiltä voi löytää esimerkiksi munkkien kuvia, tiikerinhampaita, erikoisen muotoisia juuria – ja japanilaisen Lions-klubin rintaneulan. Voimansa taikakalut saavat paitsi munkkien ja noitatohtorien loitsuista myös erikoisista valmistusaineistaan.

Erityisen tehokasta kamaa on tuskallisesti kuolleen henkilön poskirasva. Suosi siis sitä. Poskirasvasta saadaan myös hyvin voimakasta lemmenjuomaa. Poskirasvaa tavataan pihistää ruumishuoneilta ja muslimihautuumailta (buddhalaiset itse polttohaudataan).

2 Aina pariton määrä amuletteja

Perusamuletti. En lähtisi tämä kaulassa hengenvaaralliseen tehtävään.

Monelle thaimaalaiselle ei riitä suojaksi vain yksi amuletti, vaan kaulasta riippuu talismaaneja kuin joulukuusen koristeita. Suosittelemme samaa matkailijalle; mitä enemmän amuletteja kaulassa (ja tatuointeja käsissä) sen enemmän kerää uskottavuuspointseja Khao San Roadille vastasaapuneilta ruotsalaispimuilta.

Muista kuitenkin, että amuletteja pitää olla aina vain pariton määrä (1, 3, 5 tms.) tai muuten ne menettävät tehonsa tai pahimmillaan muuttuvat epäonnenkaluiksi.

3 Lataa amuletti säännöllisesti

Amulettien voima ei ole ikuista: amuletteja pitää käydä säännöllisesti lataamassa temppelissä munkkien loitsuilla.

4 Riisu amuletti rakastellessa

Nopeimmin amuletit menettävät tehoaan, jos niitä pitää päällä ruumiin eritteitään laskiessa. Jos vessassa käydessä olisi hyvä ottaa amuletti kaulalta, tosin moni sitä tekee. Sen sijaan erittäin tärkeä on riisua amuletti ennen rakastelua (usein käädyt ovat niin raskaatkin, että ne saattaisivat aiheuttaa pahoja kolhuja sänkypuuhissa).

5 Mistä tunnistaa hyvän amuletin?

Amuletteihin erikoistuneita lehtiä löytää jokaisesta 7/11-kioskista, tosin vain thaiksi. Opettele siis lukemaan thaita. Alan lehtiä lukemalla oppii tunnistamaan oikeat amuletit väärennöksistä. Lisäksi lehdissä kerrotaan amulettien ihmevoimista, kuinka ne ovat milloinkin pelastaneet käyttäjiään auto-onnettomuuksissa tai ampuma- ja puukotusvälikohtauksissa.

Lopulta amuletin voiman pystyy testaamaan vain tositilanteessa: Jos selviää liki varmalta kuolemalta, on amuletti ollut kovaa kamaa. Kuolleilla taas on ollut yllään väärennös – tai amuletti on unohdettu ladata tarpeeksi säännöllisesti.

Eli ei muuta kuin amulettiostoksille!

thaimaa amulettimarkkinat

Thaimaan amulettimarkkioilla näkee, että amuletiksi kelpaa melkein mikä vaa.

Lue lisää Thaimaan kulttuurista
10 vinkkiä näin lomailet kuin thaimaalainen
Tiedät viettäneesi liikaa aikaa Thaimaassa, kun…
Thaimaan amuletit – käyttöohje
Thaikulttuurin ABC
Miljoonan ladyboyn maa
Näkymättömiä taikatatuointeja
Karman kyydissä, pikaopas Thaimaan kulttuuriin

Äkkilähdöt!

7 Responses to Käyttöohje: Thaimaan amuletit

  1. […] Miksi: Lähes jokaisella thaimaalaisella on amuletti, monella useampiakin. Yksi suojaa luodeilta, toinen varjelee liikenneonnettomuuksilta ja kolmas […]

  2. […] kuskilla myös roikkuu kaulallaan tai vyötäröllään jonkin sortin suojelusamuletti. Se voi olla Buddhan-kuva, pikkuruinen fallossymboli tai vaikka palanen dinosauruksen […]

  3. […] oudot nähtävyydet – Bangkok, villi asfalttiviidakko – Thaimaan kuuluisin kummitus – Riisu amuletti vessassa /* */ Tagged with: aaveet • bangkok • erawan shrine • henget • henkitalo […]

  4. […] – Karman kyydissä – opas thaimaalaiseen kulttuuriin – Näkymättömiä taikatatuointeja – Riisu amuletti vessassa – Oi mahtava […]

  5. […] pieni henkien talonsa, jossa asustavat päärakennuksen suojelushenget, ja thaimaalaiset luottavat amulettien suojelevaan voimaan. Arvovaltaisilla munkeilla kerrotaan olevan yliluonnollisia voimia – he osaavat lukea ajatuksia […]

  6. vapaus says:

    Vaikka joku elää epäuskossa eikä tunne oikeeta Jeesusta niin kenenkään kristityn ei tarvi mennä mukaan taikauskoihin tai noituuteen . Oot vaan vapaa . Kristityllä ei ole tarve lepytellä demoneja kun Jeesus on ne voittanut. Ne ajetaan pois Jeesuksen nimessä. Sen takia on hyvä siunata asuntonsa ja kotinsa tai pyytää pappeja siunaamaan tai uskovia. Risti seinällä rauhoittaa ja Isä Meitää rukous. Kristitty on vapaa poppamiehistä ja noitakaluista. Enkelit mukana suojaamassa eikä mitkään romut.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...