Thaimaassa voi lyhyelläkin lomalla tutustua maailman suurimpiin luonnonihmeisiin – sademetsään ja koralliriuttoihin. Niissä molemmissa luonto on saanut värikkäimmän ja fantastisimman muotonsa.

Khao Lak – koralliriuttojen ja sademetsän välissä

Thaimaan paras paikka yhdistää koralliriutoista ja sademetsästä nauttiminen on luonnonläheinen rantakohde Khao Lak.

Khao Lakista järjestetään sukellusretkiä kaukana avomerellä sijaitsevalle Ko Similan -saariryhmälle, yhdelle Thaimaan parhaista sukelluskohteista. Autiosaaria ympäröivät hienot koralliriutat täynnä merenalaista elämää.

Sademetsää pääsee puolestaan ihailemaan Khao Sok -kansallispuistossa, joka sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Khao Lakista. Khao Sok on Thaimaan hienoimpia kansallispuistoja ja suurin säilynyt sademetsäalue. Sademetsässä voi patikoida vaelluspoluilla tai meloa karstivuorten ympäröimällä upealla järvellä.

Päiväretken päässä Khao Lakista on myös Phang-Nga-lahti, jonka upeissa karstisaarimaisemissa on seikkaillut myös James Bond. Phang-Nga-lahden karstimaisemat ja mangrovemetsät kutsuvat melomaan kajakilla.

Krabin mystisissä maisemissa

Toinen monipuolinen paikka nauttia luonnonihmeistä on Krabi, jonka upeissa, liki mystisissä karstivuorimaisemissa voi harrastaa kalliokiipeilyä, meloa mangrovemetsissä, käydä tippukiviluolissa ja pulahtaa kuumiin lähteisiin. Sademetsäaluekin Krabista löytyy, Khao Nor Churchi, mutta se on pienempi ja vähemmän jännittävä kuin majesteettinen Khao Sok.

Krabi vai Khao Lak?

Tunnelmaltaan Khao Lak ja Krabi eroavat toisistaan. Krabiin houkuttelevat komeat karstivuorimaisemat, Khao Lakiin rauhallisempi tunnelma ja paremmat sukelluskohteet. Kumpi sitten sopii sinulle paremmin? Ota selvää lukemalla artikkeli Krabi vs Khao Lak.

Parasta on tietenkin käydä molemmissa. Tutustu suunnittelemaamme matkaohjelmaan Thaimaa kauneimmillaan, joka vie Khao Lakiin ja Krabille Thaimaan upeimpien maisemien äärelle.

Vieläkö on villieläimiä?

Jos haluaa nähdä villieläimiä, paras paikka on kuitenkin kansallispuisto Khao Yai, joka sijaitsee vajaan kolmen tunnin automatkan päässä Bangkokista. Maisemat vaihtelevat viidakosta savanneihin. Iltapäivisin ja iltaisin viidakkopoluilla järjestettävillä autosafareilla on hyvät mahdollisuudet nähdä villinorsuja, suuria gaur-härkiä ja monia muita viidakon asukkaita.

Gibboneita näkee puolestaan melkein varmasti Greenleaf-majatalon järjestämillä aamuisilla vaelluksilla. Majatalon opas kun on erikoistunut gibbonien jäljittämiseen.

Vaeltamaan Pohjois-Thaimaahan

Suosittuja vaellusmaastoja löytyy myös Pohjois-Thaimaasta, esimerkiksi Chiang Main ympäristöstä. Vaellukset ovat yleensä muutaman päivän leppoisia retkiä, joilla livutaan jokia pitkin bambulautoilla, ratsastetaan norsuilla ja yövytään vuoristokansojen kylissä. Pääpaino on rehkimisen sijaan mukavalla yhdessäololla, joten retkille osallistuakseen ei tarvitse olla erityisen hyvässä fyysisessä kunnossa. Vuoristoiset maisemat vaihtelevat trooppisesta metsästä peltomaihin.

LUE KAIKKI LUONTOAIHEISET ARTIKKELIT

khao-sok-jarvi

Khao Sokin kansallispuistossa odottavat upeat viidakko- ja karstivuorimaisemet.

Tagged with →  

Äkkilähdöt!

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...