Eläkeläinen tuntee Thaimaassa vain harvoin eksyneensä väärään paikkaan – harvoja poikkeuksia ovat saaret Ko Phi Phi, Koh Phangan ja Koh Tao, joissa elämä on keskittynyt parikymppisten nuorten rantajuhlien ympärille.

Mutta joissain paikoissa eläkeläinen voi tuntea olevansa enemmän kotonaan kuin toisissa.

Chumphon Thung Wa Laen ranta

Moni eläkeläinen on ihastunut Chumphonin rauhalliseen rantaan.

Thaimaan matkakohteen valintaan vaikuttaa sekin, onko menossa lyhyelle lomalle vai useaksi kuukaudeksi talvehtimaan. Pitkään oleskeluun tai peräti eläkkeelle muuttamiseen sopivat parhaiten Hua Hin, Cha-Am ja Pattaya, joista kaikista kerrotaan tarkemmin alla.

Lyhyille Thaimaan-lomille kiehtovia kohteita ovat esimerkiksi Koh Samet, Khao Lak ja Phuket. Alla esitellään myös edellisiä tuntemattomampia kohteita.

Eläkeläisten suosikit Thaimaassa: Hua Hin ja Cha-Am

Cha-Am Thaimaa eläkeläiset

Cha-Am on leppoisa rantakohde.

Eläkeläisten keskuudessa suosittuja kohteita Thaimaassa ovat vierekkäin sijaitsevat Cha-Am ja Hua Hin. Molemmat sopivat sekä lyhyelle lomalle että pitkään oleskeluun.

Varttuneempi väki pitää etenkin Cha-Amin teeskentelemättömyydestä. Täällä viihtyäkseen ei tarvitse olla nuori ja mallinmitat täyttävä. Eläminenkin on Cha-Amissa edullisempaa kuin monessa muussa kohteessa, joten täällä voi helposti eläkeläinen viettää vaikka koko talven.

Cha-Amin valtteja on sekin, että Cha-Amissa kaikki tapahtuu aivan meren äärellä. Rannalla sijaitsevat sekä hotellit että suurin osa ravintoloista. Yöelämä on vähäistä, mutta drinkin ottamiseen löytyy kyllä aina muutama mukava paikka, josta usein myös löytyy omanikäistä juttuseuraa.

Majoitusta Cha-Amissa on sekä erinomaisista hotelleista edullisiin majataloihin. Sekä hotelleista että majataloista voi neuvotella alennusta pitkään oleskeluun.

Cha-Am saattaa tosin jossain vaiheessa alkaa tuntua liian pieneltä. Sitä vaaraa ei ole Hua Hinissa, joka on Cha-Amia suurempi ja vilkkaampi rantakaupunki. Palveluita on paljon: kaikkia Hua Hinin ravintoloita ei ehdi koluta pitkälläkään oleskelulla. Hua Hinin luksusspat kutsuvat hemmottelemaan.

Hua Hin kylpylä eläkeläinen

Hua Hinin luksuskylpylät kutsuvat rentoutumaan.

Moni onkin muuttanut Hua Hiniin eläkkeelle.

Erinomaisten hotellien lisäksi Hua Hinissa on tarjolla kattavasti vuokra-asuntoja. Mieleisensä asunnon löytää parhaiten, kunhan menee ensin muutamaksi päiväksi paikan päälle hotelliin ja katselee ympärilleen.

Juttuseuraa löytää Hua Hinissa toimivasta Suomi-seurasta, Hua Hinin seudun suomalaisista. Talvikaudella seuralla on ohjelmaa aktiivisesti, kesäaikaan vähemmän.

Ja jos terveys alkaisikin reistailla, ensiluokkaiset sairaalat ovat lähellä.

Golfin pelaamiseen on loistavat mahdollisuudet sekä Hua Hinissa että Cha-Amissa. Bangkokin kiehtovaan metropoliin on helppo tehdä päivän tai parin retki.

Lue kohteiden vertailu artikkelista Hua Hin vs Cha-Am, kumpi sopii juuri sinulle paremmin.

– Vertaa hotellin hintoja Hua Hinissa ja Cha-Amissa

Upea, tuntematon Prachuap Khiri Khan

Prachuap Khiri Khan Thaimaa eläkeläinen

Prachuap Khiri Khanissa odottavat upeat maisemat.

Kun matkaa jatkaa Hua Hinista vielä reilun tunnin verran etelämmäksi, saapuu viihtyisään Prachuap Khiri Khanin pikkukaupunkiin, joka sijaitsee upeissa karstimaisemissa. Matka taittuu mukavasti junalla.

Idyllinen rantakaupunki sopii etenkin niille eläkeläisille, jotka haluavat nauttia paikallistunnelmasta. Eläminen on täällä vielä Cha-Amiakin edullisempaa.

Pitkää oleskelua ajatellen Prachuap Khiri Khan voi olla liiankin rauhallinen, mutta se sopii mainiosti yhdistettäväksi Hua Hininissa asumiseen tai lomailuun.

Prachuap Khiri Khanista upeat hiekkarannat jatkuvat etelään. Mukavia, rauhallisia ja eläkeläisten rakastamia kohteita ovat sekä Ban Krut että Chumphon. Kun Prachuap Khiri Khan on kaupunkimaisempi kohde, Ban Krutissa ja Chumphonissa eletään aivan rannalla.

Monet eläkeläiset ovat ihastuneet tähän Hua Hinin eteläpuoliseen alueeseen ja löytäneet sieltä unelmiensa Thaimaan.

Baan Grood Thaimaa

Ban Krutin ranta on komea – ja pitkältä matkaa lähes autio.

Mainettaan parempi Pattaya

Suosittu kohde eläkeläisten keskuudessa on myös Pattaya, jonne on muuttanut suuri määrä suomalaisia eläkkeelle. Parhaimmillaan Pattaya on juuri pidemmillä oleskeluilla, joilla oppii arvostamaan kaupunkimaisen rantakohteen monipuolisia palveluita.

Pattayalle eläkeläisiä houkuttelee edullinen hintataso niin asumisessa kuin ravintoloissakin ja loistavat mahdollisuudet golfata. Toki jotkut saapuvat elääkseen uutta nuoruutta Pattayan syntisessä yössä.

Vilkkaan Pattaya Beachin sijaan kannattaa asua hieman rauhallisemmalla Jomtien Beachilla. Jomtienille on myös keskittynyt aktiivisen Pattaya-Suomi-seuran toiminta. Pattayalla on useita Suomi-ravintoloita ja majataloja kuten mukava JP House.

– Vertaa hotellien hintoja Pattayalla

Pattaya Thaimaa eläkkeelle

Pattaya on kaupunkimainen rantakohde.

Vai sittenkin saarelle?

Jos haluaa saarelle lomailemaan, mainio paikka on Koh Samet, jonka hiekkarannat kuuluvat Thaimaan hienoimpiin. Koh Samet on Thaimaan helpoimmin saavutettavia paratiisisaaria. Asuminen on saarella kalliimpaa kuin Hua Hinissa tai Pattayalla, ja Koh Samet onkin parhaimmillaan lyhyillä vierailuilla.

Palveluita on vähän, mutta siitä viis: täällä ravintoloiden pöydät levitetään ilta toisensa jälkeen rantahiekalle trooppisen tähtitaivaan alle.

Koh Sametille on lyhyt ja helppo matka Bangkokista ja Pattayalta.

Vertaa hotellien hintoja Koh Sametilla.

Koh Samet Thaimaa eläkeläinen

Koh Sametilla meri saa paratiisin sävyt.

Luonnonystävien Khao Lak

Luonnonrauhaa ja -kauneutta etsivien keskuudessa suosittu on Khao Lak, joka sopii parhaiten lomailuun.

Khao Lakin rannat ovat pitkät ja rauhalliset ja heti niiden takaa nousee komea viidakko. Keskellä metsää ei silti tarvitse pelätä elävänsä: ravintolapalveluita on monipuolisesti.

Khao Lakista on helppo järjestää retki Khao Sokin sademetsään tai snorklaamaan upeaan Ko Similan -autiosaaristoon.

Khao Lakin hotellien taso on hyvä. Erityisen suositeltavia 50 plus -matkailijoille ovat Khao Lak Laguna ja Khao Lak Orchid.

Khao Lakiin on kätevä matkustaa: kohteeseen on vain tunnin taksimatka Phuketin kansainväliseltä lentokentältä. Jos haluat kokea Khao Lakin ja Khao Sokin ihmeet vaivattomasti, kannattaa tutustua valmiiksi suunnittelemaamme matkapakettiin Thaimaa kaunimmillaan – koralliriuttoja, sademetsää ja karstivuoria.

Vertaa hotellien hintoja Khao Lakissa.

Entä Phuket tai Krabi?

Kamala Beach Phuket Thaimaa eläkkeellä

Kamala Beach ei vastaa nimeään.

Jos arvostaa etenkin upeita rantoja ja monipuolisia palveluita, Phuket on hyvä lomakohde. Phuketin rannat ovat monin verroin hienommat kuin Cha-Amin tai Hua Hinin. Perille pääsee suoralla lomalennolla tai reittilennoilla Bangkokin kautta.

Phuketissa tunnelma vaihtelee rannalta toiselle vilkkaasta rauhalliseen, joten oma kotirantansa kannattaa valita huolella ja omia toiveitaan vastaamaan.

Varma valinta on Kamala Beach, josta nimi antaa aivan väärän kuvan. Nimestään huolimatta Kamala on kaunis ranta, tunnelmaltaan leppoisa mutta kuitenkin eläväinen. Hyviä ravintoloita on paljon, mutta illat hyvin rauhalliset. Täällä ei törmää punaisiin lyhtyihin vahingossakaan.

Hyvä vaihtoehto on Karon Beach, jossa hotellivalikoima on Kamalaa monipuolisempi.

Krabissa maisemat ovat puolestaan Thaimaan hienoimmat. Pystysuorat karstikalliot nousevat ylväinä merestä. Mutta Krabilla on huonojakin puolia, joiden takia se ei ole MinneThaimaassa-sivuston ykkösvaihtoehtoja yli viisikymppisille matkaajille. Ensinnäkin Krabin suosituin ranta Ao Nang on hyvin vilkas eikä rantana kummoinen. Rantaelämästä nauttiakseen on käytännössä lähdettävä saariretkille. Mutta jos aktiivinen lomailu kiinnostaa, siihen Krabi sopii mainiosti: kalliokiipeilyyn (laji sopii muuten vanhemmallekin väelle), melontaretkiin ja muihin seikkailuihin.

Vertaa hotelleja Krabissa ja Phuketissa.

Krabi thaimaa eläkeläinen

Krabin maisemat ovat unohtumattomat.

Thaimaan vinkit eläkeläisille

Kerro kommenttiosuudessa omat vinkkisi, mitkä ovat Thaimaan parhaat paikat yli eläkeläisille ja kannattaako Thaimaahan muuttaa eläkkeelle.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...