Thaimaa on loistava perhekohde. Hyvä infrastruktuuri tekee matkustamisen Thaimaassa vaivattomaksi lasten kanssa, ja kaupoista löytää helposti vaippoja ja muita lastenhoidon välttämättömyyksiä. Terveydestään ei tarvitse olla huolissaan, sillä Thaimaassa on siistiä ja hygieenistä – ainakin verrattuna mihin tahansa muuhun trooppiseen maahan. Ja mikä parasta: thaimaalaiset ovat hyvin lapsirakkaita.

Mutta minne sitä kannattaa lasten kanssa Thaimaassa suunnata? Kullanarvoinen vinkki onnistuneeseen perhelomaan: valitse hotelli, jossa on hyvä uima-allas. Loppujen lopuksi lasten kanssa viihtyäkseen ei paljon muuta tarvitse. Vanhemmille jää aikaa rentoutua, kun lapset viihtyvät koko päivän altaalla – ja lapset tykkäävät yleensä enemmän uida altaassa kuin meressä. Lue lisää Thaimaan parhaista uima-altaista tai tutustu Thaimaan parhaisiin hotelleihin perheille.

Norsut Thaimaassa

Pieni ja hento ote. Norsujen kanssa pääsee tekemään tuttavuutta kaikissa Thaimaan lomakohteissa.

Monipuolisimmat perhekohteet

Monipuolisin Thaimaan perhekohteista on Phuket, josta löytyy lapsille tekemistä useamman loman puitteiksi: on norsuratsastusta, vesipuistoa, viidakon köysiratoja, akvaario ja dinosaurusaiheinen minigolfrata. Zorb-pallollakin pääsee pyörimään ja snorklaamista kokeilemaan. Matka Phuketiin taittuu kätevästi suoralla lomalennolla Suomesta. Phuketissa on myös useita erityisen lapsiystävällisiä hotelleja, kuten kotoisa Karon Sea Sands. Lue lisää perheiden Phuketista.

Toinen suosittu perhekohde on Hua Hin, jonne hurauttaa Bangkokin lentokentältä taksilla vajaassa kolmessa tunnissa. Hua Hinin valtteja ovat rauhallinen tunnelma, Hua Hinin hotellien loistavat uima-altaat ja hyvät ostosmahdollisuudet. Kohde on Phuketia kompaktimpi ja liikkuminen paikasta toiseen helppoa (ja edullista).

Ja jos koti-ikävä yllättää, sekä Phuketista että Hua Hinista löytää helposti eurooppalaista ruokaa. Molemmista löytyvät myös erinomaiset kansainvälisen tason sairaalat, joten terveyden puolesta ei tarvitse olla huolissaan. Entä kumpi kohteista sitten on parempi? Tutustu artikkeliin Phuket vs Hua Hin ja päätä itse.

Thaimaa perheille

Cha-Amin Sheratonin altaalta löytyy lapsille oma pieni hiekkaranta.

Rennot lapsikohteet

Hyvä vaihtoehto edellisille on Cha-Am aivan Hua Hinin vieressä. Cha-Am on Hua Hinia pienempi ja maalaismaisempi, ja elämä on keskittynyt aivan meren äärelle. Cha-Am on myös Hua Hinia ja Phuketia edullisempi. Hua Hinin runsaat palvelut ovat kuitenkin vain parinkymmenen minuutin taksimatkan päässä.

Cha-Amin parhaita perhehotelleja ovat ylellinen Sheraton ja kohtuuhintainen Methavalai. Molemmilla on mainiot allasalueet, joilla lasten loma vierähtää vesileikeissä. Methavalai sijaitsee Cha-Amin rantakylässä palveluiden vieressä, Sheraton omassa rauhassaan hienolla rannalla.

Hua Hinista vajaan tunnin verran etelään on Dolphin Bay, rauhallinen rantakohde, jossa melkein kaikilla matkustajat ovat perheellisiä. Tämä on monen bangkokilaisen perheen suosikkikohde. Hotelleja ei kohteessa ole kuin kourallinen – suosituin niistä on Dolphin Bay Resort, joka on yksi koko Thaimaan lapsiystävällisimmistä hotelleista. Hotellissa aivan kaikki on suunniteltu lapsia ajatellen: aamiaisetkin voi nauttia aivan lastenaltaan äärellä, jolloin aikuisille jää aikaa juoda kahvinsa rauhassa, kun lapset voivat jo kirmata altaaseen.

Lasten kanssa saarille

Thaimaa perheille

Ko Lantan rannat ovat rauhalliset.

Jos arvostaa hienoja uima-altaita enemmän aitoa saaritunnelmaa, kannattaa suunnata Ko Lantalle. Koh Lantan hiekkarannat ovat pitkiä, kauniita ja rauhallisia – ja perheiden suosiossa, joten lapset löytävät helposti leikkiseuraa. Tekemistä on sopivasti: kajakkiretkiä mangrovemetsässä ja norsuratsastusta vesiputoukselle. Snorklaamaankin pääsee päiväretkelle. Lue lisää lasten Koh Lantasta.

Ko Lantaakin idyllisempi saari on pikkuruinen ja vähän tunnettu Ko Bulon Lee, jolla on vain yksi hiekkaranta eikä lainkaan autoja. Myös Koh Bulone -nimellä tunnettu saari houkuttelee sellaisia seikkailuhenkisiä perheitä, jotka haluavat viettää yksinkertaista saarielämää eivätkä pelkää pitkää venematkaa kauas avomerelle. Turistien lapset leikkivät täällä kalastajien kakaroiden kanssa. Ainoatakaan uima-allasta ei täällä ole.

Toinen kiva, täysin autoton pikkusaari Ko Bulon Leen ohella perheille on Ko Kradan. Koralliriuttojen ympäröimän paratiisisaaren ranta on häikäisevän hieno. Erityisen hyväksi lapsille siitä tekee sen, että rantapuiden varjot ulottuvat paikoin mereen asti – jolloin meressä voi pulikoida rauhassa aamusta iltaan. Täällä ei ole edes kylää, joten kalastajien lapsista ei ole leikkiseuraksi tällä saarella, mutta pieni uima-allas löytyy yhdestä majapaikasta, tyylikkäästä The Seven Seas Resortista. Edellistä paljon edullisempaa majoitusta tarjoaa Kradan Island Resort, jolla on halpoja ja hauskoja, kaksikerroksisia bambubungaloweja perheille.

Thaimaa perheille Ko Kradan

Ko Kradanin ranta on huikea.

Muista myös

Koh Samet: Jos etsii paratiisisaarta läheltä Bangkokia. Matkalla voi pysähtyä Pattayalla viettämässä ikimuistoiset pari päivää Centara Grand Miragessa, jonka uima-altaana on oikea vesipuisto. Pattayalla on muutenkin paljon tekemistä lapsille.

Khao Lak: Luonnonläheinen ja rauhallinen rantakohde houkuttelee perheitä. Parhaimmillaan vähän isompien lasten kanssa, jotka voi viedä ihailemaan sademetsää ja koralliriuttoja.

Koh Phangan: Bilemaineestaan huolimatta saari on alkanut kasvattaa suosiotaan perheiden keskuudessa. Täällä pääsee asumaan kohtuuhintaisessa bungalowissa aivan rannalla. Mikä parasta: täällä on hyvä sää Suomen kesäaikaankin, eli saari sopii myös kesäloman viettoon.

Thaimaa – kokemuksia lasten kanssa matkustamisesta

Auta muita matkailijoita ja kerro alla olevalla kommenttipalstalla, mikä on oma suosikkikohteesi perhelomailuun?

Lue lisää aiheesta
FAQ: Voiko Thaimaahan matkustaa vauvan kanssa?
Bangkok lapsille
Thaimaan parhaat uima-altaat
Lasten unelmakohde: Pattaya?
Phuket lasten kanssa
Ko Lanta lasten kanssa

Sivuillamme julkaistaan viikoittain uusia Thaimaa-artikkeleita. Saat niistä tiedon ”Tykkäämällä” meitä Facebook-sivuillamme tai kirjautumalla etusivumme Seuraa sivustoa -osioon. Facebook-sivuillamme voit myös kysyä meiltä suoraan neuvoa ja vinkkejä Thaimaan-matkalle.

Save

Save

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

5 Responses to Kuka olet? Thaimaa lasten kanssa

  1. […] lisää aiheesta: – Thaimaa perheille – Voiko Thaimaahan matkustaa vauvan kanssa? – Lasten unelmakohde: Pattaya? – Bangkok […]

  2. […] lisää aiheesta – Phuket – Tee ja näe – Phuketin hotellit – Thaimaa perheille – FAQ: Voiko Thaimaahan matkustaa vauvan kanssa? – Bangkok lapsille – Thaimaan parhaat […]

  3. […] lisää aiheesta: – Thaimaa perheille – Phuket lasten kanssa – Ko Lanta lasten kanssa – Bangkok lapsille – FAQ: Voiko Thaimaahan […]

  4. ville says:

    tosi hyvä paikka

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...