Thaimaa tarjoaa huikeita luksuselämyksiä maailman parhaisiin kuuluvista hotelleista huikeisiin maisemiin ja ihastuttaviin kylpylöihin, jotka hellivät sekä sielua että ruumista.

Luksushotelleja löytyy Thaimaan jokaisesta rantakohteesta – alla onkin esitelty Thaimaan kohteista ne, jotka tarjoavat todellisia luksuselämyksiä sellaisille matkailijoille, joille vain paras on kyllin hyvää.

Luksusmatkailijoille on kaksi saarta ylitse muiden: Phuket ja Samui. Molemmissa luksuselämykset yhdistyvät suurten saarten monipuoliseen tekemiseen: jos haluaa vaihtelua Thaimaan parhaisiin kuuluvien hotellien ja kylpylöiden luksushemmottelulle, tekemistä on saarilla monipuolisesti. Samoin ravintolatarjonta on molemmilla saarilla erinomainen.

Kumpi sitten sopii juuri sinulle paremmin? Lue artikkeli Phuket vastaan Koh Samui.

Unohtumattomia luksuselämyksiä löytyy myös tuntemattomammilta saarilta kuten Ko Yao Noi ja Koh Kood sekä Pohjois-Thaimaan vuoristosta.

Jetset-saari Phuket

Thaimaa luksus Trisara Phuket

Trisaran uima-allashuvilat sijaitsevat omalla rannallaan.

Moni rikas ja kuuluisa on hankkinut Phuketista itselleen kakkosasunnon – Madonnallakin sanotaan olevan huvila Miljonäärien mailiksi kutsutulla alueella Kamala Beachin kallioilla. Myös formulakuski Kimi Räikkösellä on Phuketissa ”lomamökki”.

Phuketiin varakkaita houkuttelevat erinomaisten palveluiden ja huippuluokan golfkenttien lisäksi kätevät lentoyhteydet – saarelle on helppo lentää viikonlopuksi vaikka Hongkongista tai Singaporesta.

Phuketin valtteihin kuuluvat myös läheisen Phang-Nga-lahden upeat karstisaarimaisemat, joille järjestetään luksusluokan purjehduksia. Esimerkiksi suomalaisen sukellusyrityksen Raya Diversin kautta voi vuokrata omaan käyttöönsä hienon katamaraanin kipparilla.

Phuketin ylellisimmät hotellit sijaitsevat omilla, yksityisillä hiekkarannoillaan. Legendaarisin kaikista on Amanpuri, josta sai alkunsa yksi maailman eksklusiivimmista hotelliketjuista, Aman Resorts.

Amanpurin palvelu on niin huolehtivaista, että perinteiseen thaimaalaiseen tyyliin rakennetussa hotellissa vieras tuntee olonsa kuninkaalliseksi – henkilökunta käy kastelemassa rannan hiekankin viileämmäksi vieraiden edestä.

Amanpurin sijainti on loistava: se on omalla salaisella rannallaan mutta kuitenkin aivan Surin Beachin ja Bang Tao Beachin ravintoloiden ja tyylikkäiden beach clubien äärellä.

Toinen klassinen Phuketin luksushotelli Trisara, joka sijaitsee aivan omassa rauhassaan saaren pohjoisosissa. Trisarassa nautiskelijaa odottavat yksityinen uimaranta, huvilat omilla pulahdusaltailla ja huippuluokan kylpylä, joka tunnetaan etenkin kuusikätisestä hieronnastaan.

Loistavia luksushotelleja on Phuketissa kymmeniä muitakin.

Thaimaa luksus Trisara Phuket

Trisaran kuusikätiseen Royal-hierontaan tarvitaan kolme hierojaa.

Tyylikäs Koh Samui

Koh Samui on Phuketia uudempi tulokas luksusmarkkinoilla. Muutaman vuoden sisällä johtavat kansainväliset luksushotelliketjut ovat avanneet saarelle toinen toistaan upeampia hotelleja omille rauhallisille rannoilleen.

Six Senses tarjoaa luonnonläheistä luksusta: villat on tehty bambusta ja tummasta puusta koko seinän kokoisesta ikkunasta avautuvat upeat merimaisemat. Suurimmassa osasta huviloista on oma, yksityinen pulahdusallas.

Four Seasons edustaa puolestaan hulppeaa tyyliä, joka on hakenut innoituksensa thaimaalaisesta arkkitehtuurista. Nuorekkaita ja trendikkäitä luksusmatkaajia houkuttelee W Retreat.

Saaren ensimmäisiä luksushotelleja oli vuonna 1987 perustettu Tongsai Bay Hotel, joka on edelleen paikallisen perheen omistuksessa. Hotelli on myös saaren rakastetuimpia: monet jäävät rakkaudella hoidetun hotellin lumoihin ja palaavat sinne aina uudestaan.

Thaimaa luksus Koh Samui W Retreat

W Retreat on Koh Samuin trendikkäin hotelli.

Edelliset hotellit edustavat superluksusta. Luksustunnelmiin pääsee Ko Samuilla toki niitä hieman edullisemminkin.

Mainio vaihtoehto on nuorekas Nikki Beach, joka sijaitsee rauhallisella Lipa Noi rannalla. Hotellin trendikkäällä sunnuntaibrunssilla kannattaa käydä, vaikkei hotellissa asuisikaan.

Jos haluaa olla toiminnan keskipisteessä Chaweng Beachilla ja silti omassa rauhassa, on The Library erinomainen valinta. Hotelli sijaitsee suurella tontilla rannan parhaalla paikalla, ja kun huoneita on vain 26, on rauha taattu. Hotellin verenpunainen uima-allas jättää säväyksen lomakuviin.

Luksuselämyksen viimeistelevät Koh Samuin huippuluokan ravintolat ja tunnelmalliset spat, kuten viidakkolehdossa sijaitseva Tamarind Springs.

Luksus Thaimaa Koh Samui Tamarind Springs Spa

Tamarind Springs Spa sijaitsee Koh Samuilla ihanassa viidakkolehdossa.

Satumaisissa maisemissa

Thaimaan upeimmat postikorttimaisemat löytyvät Phang-Nga-lahdelta ja Krabista, joissa pystysuorat karstisaaret nousevat merestä kuin eksoottinen uni.

Karstimaisemien keskellä pääsee asumaan Koh Yao Noi -saarella, jolle ei ole Phuketista kuin tunnin venematka. Hyvin rauhallisella saarella sijaitsee ylellinen Six Senses Yao Noi -hotelli, jonka huviloilta ja uima-altaalta avautuu henkeäsalpaava näkymä Phang-Nga-lahden karstisaarille. Huviloissa on omat yksityiset pulahdusaltaat.

Luksus Thaimaa Six Senses

Six Senses näyttää elokuvia tähtitaivaan alla.

Hieman edullisemman mutta yhtä lailla ikimuistoisen kokemuksen tarjoaa Koh Yao Island Resort. Jos tila ja rauha ovat parasta luksusta, ei tämän ylellisempää majataloa olekaan. Laajalle alueelle kauas toisistaan on sijoitettu kourallinen ylellisiä villoja, joilla ei ole seiniä laisinkaan, vaan huvilat avautuvat suoraan upeisiin merimaisemiin. Näkösuojaksi lasketaan vain bambuverhot – eksoottista ja romanttista.

Krabin ylellisin hotelli on Ritz-Carlton Phulay Bay, joka sijaitsee alueen rauhallisimmalla ja idyllisimmällä rannalla, Tubkaek Beachilla. Thaimaan juhlituin arkkitehti Lek Bunnag halusi luoda hotellista taideteoksen, jossa arkimaailma unohtuu. Tehtävässä auttavat hotellin huolella valittu henkilökunta, jota on tavallisesti kuusi jokaista asukasta kohden. Tunnelmaan sopivat hotellilta avautuvat merimaisemat. Taivaanrannassa kohoaa dramaattisia karstisaaria, jotka näyttävät leijailevan veden yllä. Mantereen puolella hotellin ympärille levittäytyy sirittävä viidakko.

Luksus Thaimaa Krabi Phulay Bay

Phulay Bay -hotellin huoneet ovat huikeat.

Luksusta kaukaisella saarella

Jos haluaa viettää luksuslomansa aution saaren tunnelmissa, kannattaa suunnata syrjäisellä Koh Kood -saarella sijaitsevaan hotelli Soneva Kiriin. Tämän ylellisempää ja eksoottisempaa hotellia ei Thaimaasta löydy. Hotellissa on jopa oma aikansa: kellot on siirretty tunti muuta Thaimaata jälkeen, jotta illat olisivat pidempiä.

Saari sijaitsee syrjässä aivan Kambodzhan rajalla, mutta ei huolta – perille pääsee hotellin pienoislentokoneella.

Luksus Thaimaa Soneva Kiri Ko Kut

Koh Koodin Soneva Kirissä voi herkutella puumajassa.

Maaseudun rauhaan, riisipeltojen keskelle

Thaimaa ei tietenkään ole pelkkiä paratiisimaisia hiekkarantoja. Monen mielestä todellinen Thaimaa löytyy Pohjois-Thaimaan vehreältä maaseudulta ja vuoristoista. Pohjois-Thaimaasta löytyy aidon tunnelman lisäksi myös muutamat koko Thaimaan tunnelmallisimmista hotelleista. Four Seasons Chiang Maita ympäröivät vehreät riisipellot, ja Mandarin Oriental Dara Dhevi taas muistuttaa arkkitehtuuriltaan hulppeaa, pohjoisthaimaalaista tiikkipalatsia. Molemmat sijaitsevat Chiang Main lähellä.

Jos taas haluaa asua kirjaimellisesti luonnon keskellä, Four Seasons Tented Camp on ylellinen telttaleiri, joka sijaitsee viidakossa Kultaisen kolmion alueella, aivan Myanmarin rajalla.

Luksus Thaimaa Chiang Mai Mandarin Oriental Dhara Devi

Chiang Main Dhara Devi -hotellissa asutaan kuin palatissa.

Älä unohda Bangkokia

Thaimaan pääkaupunki Bangkok rankataan usein maailman pidetyimpien matkakohteiden joukkoon. Kaupunki tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Se on kiehtova yhdistelmä futuristisia tunnelmia ja ikiaikaisia perinteitä. Bangkokissa on helppo tuntea olevansa keskellä Bladerunner-elokuvaa. Pysähdy ainakin Bangkokissa tutustumassa huikeisiin nähtävyyksiin, shoppailemaan ja nauttimaan yöelämästä.

Thaimaan pääkaupungista löytyvät myös maailman parhaat thairavintolat, kuten Metropolitan-hotellin yhteydessä toimiva Nahm.

Luksusmatkaajan ykkösvalinta on Chao Phraya -joen varrella sijaitseva Oriental-hotelli. Vuonna 1887 avattu hotelli on yksi Aasian legendaarisimmista majapaikoista, jossa ovat asuneet kuuluisuudet kirjailijoista Joseph Conrad ja Somerset Maugham lähtien (jälkimmäinen oli itse asiassa kuolla hotellissa malariakuumeeseen).

Thaimaa luksus Bangkok Mandarin Oriental

Oriental-hotellin Sala Rim Naam -ravintolassa esitetään iltaisin perinteisiä tansseja.

Nykyisin Bangkokin Mandarin Oriental äänestetään vuosi toisensa jälkeen maailman parhaiden hotellien terävimpään kärkeen. Erityisen kuuluisa hotelli on pettämättömästä palvelustaan.

Vaikkei hotellissa asuisikaan, siellä kannattaa käydä ainakin iltapäiväteellä hotellin vanhalla puolella ja brunssilla Sala Rim Naam -ulkoilmaravintolassa joen rannalla. Brunssia pidetään kaupungin parhaana.

Varaamalla hotellit Agodalta kauttamme tuet sivustomme toimintaa.

Lue lisää aiheesta:
Kuka olet? Romanttinen pariskunta
Soneva Kiri – superluksusta syrjäisellä saarella
Viileän tyylikäs Nikki Beach
9 Gems – kallein koskaan syömäni illallinen Thaimaassa
The Racha, luksusta paratiisisaarella
Thaimaan parhaat uima-altaat

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...